Έφτασε η ώρα του Final Four

Έφτασε η ώρα του Final Four

Οι τέσσερις κορυφαίες κολεγιακές ομάδες διεκδικούν τον τίτλο του εθνικού πρωταθλητή στο Final Four της Νέας Ορλεάνης.

Στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής (01/04) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του Final Four μεταξύ του Κεντάκι και του Λούισβιλ. Στις 2:30 θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Οχάιο Στέιτ με το Κάνσας και στις τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης (03/04) θα διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ των νικητών των δύο παραπάνω αγώνων. Όλοι οι αγώνες θα προβληθούν τηλεοπτικά στην Ελλάδα από το «NovaSPORTS».

Αφού ξεκίνησαν... 346 ομάδες, οι Οχάιο Στέιτ, Κάνσας, Κεντάκι και Λούισβιλ ξεχώρισαν και θα διεκδικήσουν τον 74ο ανδρικό τίτλο μπάσκετ επιπέδου NCAA. Παραδοσιακά, άλλωστε, η κορυφαία διοργάνωση κολεγιακού επιπέδου συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των φιλάθλων. Στις Η.Π.Α., μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί οπαδοί των πανεπιστημιακών ομάδων που εδρεύουν σε κάθε «γωνία» του κράτους και στις περισσότερες περιπτώσεις αποσπούν περισσότερο φανατισμό από το ίδιο το... ΝΒΑ.

Στο πρώτο ημιτελικό, αλλά και σε όλο το τουρνουά, το Κεντάκι αποτελεί το φαβορί. Η ισορροπημένη ομάδα που αναμένεται να «γεννήσει» πλειάδα ντραφτ φέτος θα αντιμετωπίσει το Λοίσβιλ, με το οποίο έχει παραδοσιακή αντιπαλότητα. Επίσης υπάρχει ο Ρικ Πιτίνο, πρώην κόουτς των Ουάιλντκατς και νυν του Λούισβιλ, ενώ ο μεγαλύτερος αγωνιστικός «κίνδυνος» προέρχεται από τον γκαρντ, Πέιτον Σίλβα.

Για πρώτη φορά σε πενήντα χρόνια, δύο ομάδες από την ίδια πολιτεία «συγκρούονται» στο Final Four. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να αφαιρέσει τον τίτλο του φαβορί που στην προκειμένη ανήκει στο Κεντάκι. Το σίγουρο είναι πως ο Τζον Καλιπάρι, προπονητής του Κεντάκι, έχει περισσότερα «όπλα», με μπροστάρη τον Άντονι Ντέιβις, και πως οι Ουάιλντκατς συνέτριψαν τον ανταγωνισμό για να φτάσουν στο Final Four, ενώ το Λούισβιλ ευνοήθηκε από αρκετές συγκυρίες.

Ο έτερος ημιτελικός δεν έχει το αντίστοιχο... σενάριο, αλλά προσφέρει επίσης μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Από τη μία ξεχωρίζουν οι Τζάρεντ Σάλιντζερ και Άαρον Κραφτ και από την άλλη οι Ταϊσόν Τέιλερ και Τόμας Ρόμπινσον. Σίγουρα ο 20άχρονος Σάλιντζερ του Οχάιο Στέιτ αποτελεί το «ατού» του αγώνα, αλλά θα χρειαστεί βοήθεια από τους συμπαίκτες του για να αποκλείσει το Κάνσας.

Άλλωστε οι Τζέιχοκς ήταν αυτοί που απέκλεισαν την Νορθ Καρολάινα, ένα από τα «δυνατά» φαβορί. Μάλλον το Κάνσας είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της τελικής τετράδας, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αουτσάιντερ, αφού μπορεί κάλλιστα να προκριθεί μέσω του ημιτελικού που θεωρείται περισσότερο αμφίρροπος στα «χαρτιά».

Θυμηθείτε πως διαμορφώθηκε το Final Four.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved