Ένας Θρύλος για την Πόλη! (video+photos)

Ένας Θρύλος για την Πόλη! (video+photos)

Στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε με 76-69 τη Σιένα κι έκανε το 3-1 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντέταξε τον ενθουσιασμό και το πάθος του κόντρα στην εμπειρία των πρωταθλητών Ιταλίας και, παρότι είχε το μειονέκτημα της έδρας, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επιστρέψει ύστερα από ένα χρόνο απουσίας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Χωρίς τον Τζόι Ντόρσεϊ, που καθηλώθηκε στον πάγκο εξαιτίας τραυματισμού στη μύτη από το τρίτο παιχνίδι, αλλά με τον Κάιλ Χάινς και το Βασίλη Σπανούλη να κάνουν ηγετική εμφάνιση (πετυχαίνοντας από 19 πόντους), ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δύναμη του «καυτού» ΣΕΦ και έκλεισε τα στόματα των επικριτών του, όταν στο ξεκίνημα της σεζόν προέβλεπαν πως δεν θα φθάσει μακριά.

Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ομάδα που πέρασε στο Φάιναλ Φορ μετά την Μπαρτσελόνα, με την οποία θα τεθεί αντιμέτωπος στον ημιτελικό της 11ης Μαΐου, και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που απέκλεισε την Μπιλμπάο. Με «όπλο» για ακόμα μία φορά την άμυνα, αλλά και την κυριαρχία τους στα επιθετικά ριμπάουντ, οι Πειραιώτες έφθασαν στο θρίαμβο επί της Σιένα και το πανηγύρισαν δεόντως, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι Πειραιώτες χτύπησαν μέσα στη ρακέτα την άμυνα ζώνης (2-3) του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Κάιλ Χάινς. Με έξι πόντους του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού με 9-5, ο Ζήσης και ο Άντερσεν όμως βοήθησαν την πρωταθλήτρια Ιταλίας να παραμείνει κοντά στο σκορ (9-7 στο 4’). Η Σιένα αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ κι αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανοίξουν την ψαλίδα (14-9 στο 5’), με το Βασίλη Σπανούλη να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι.

Με το Μακ Κάλεμπ να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα, παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Μάντζαρη, το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι μείωσε σε 16-14, αλλά τα έξι επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού του επέτρεψαν να διατηρήσει τον έλεγχο και το προβάδισμα (21-18). Η πρώτη περίοδος βρήκε τελικά τις δύο ομάδες ισόπαλες (21-21), χάρη σε σουτ τριών πόντων του Στόουνρουκ.

Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς μπήκε στην επιθετική εξίσωση των φιλοξενούμενων και, φθάνοντας τους επτά πόντους, έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (22-26). Ο Ίβκοβιτς πέρασε πολύ γρήγορα ξανά στο παρκέ το Χάινς, αντί του «αργού» Παπαδόπουλου, αλλά η αστοχία των γηπεδούχων επέτρεψε στους Ιταλούς να διατηρήσουν ισχνό, αλλά σημαντικό από ψυχολογικής άποψης, προβάδισμα (28-30 στο 14’). Ο Πιανιτζιάνι έδωσε εντολή στον Άντερσεν να πάρει επιθέσεις και ο Αυστραλός σέντερ εισάκουσε την εντολή του, εκτελώντας από τα 6,75 μέτρα, για να δώσει στη Σιένα αέρα πέντε πόντων (28-33), πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Παράλληλα, η δράση του Ρακόσεβιτς στην επίθεση συνέχισε να αποτελεί πρόβλημα για την άμυνα των γηπεδούχων, που βρέθηκαν να χάνουν με 35-30 στο 17ο λεπτό. Ο Χάινς, όμως, ήταν ασταμάτητος και μαζί με το Σπανούλη αποτέλεσαν μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι, έχοντας πετύχει (και οι δύο μαζί) τους 20 από τους συνολικά 34 πόντους του Ολυμπιακού (34-35 στο 18’). Ασυγκράτητος, όμως, ήταν και ο Άντερσεν. Φθάνοντας τους 13 προσωπικούς πόντους επέτρεψε στη Σιένα να προηγηθεί με 39-38 στο ημίχρονο.

Η Σιένα συνέχισε να αμύνεται σε ζώνη, δημιουργώντας προβλήματα στους γηπεδούχους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ συνέχισε να αποτελεί το μεγάλο «πονοκέφαλο» του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Τα αβίαστα λάθη των γηπεδούχων έδωσαν το δικαίωμα στη Σιένα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και με σερί 6-0 να ξεφύγει στο + 6 (48-42, στο 25’). Κάνοντας ακόμη πιο ασφυκτική την άμυνά του και με το Χάινς να καταφέρνει να περιορίσει τον Άντερσεν, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έτρεξε το δικό του σερί (6-0) και ισοφάρισε σε 48-48, ένα λεπτό μετά.

Οι Παπανικολάου και Πρίντεζης άρχισαν να «ζεσταίνονται» και να βρίσκουν ρυθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι με νύχια και με δόντια διατηρούσαν οριακά τα προβάδισμα (50-53). Το τέταρτο φάουλ του Στόουνρουκ αποτέλεσε ακόμα ένα πρόβλημα για τους Ιταλούς, αλλά εκεί τη λύση ήρθε να δώσει ο Ρακότσεβιτς (55-50 στο 28’). Παρά τα τραγικά ποσοστά από τα 6,75 μέτρα (2/15 τρίποντα), ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μείνει σε απόσταση αναπνοής (54-55) στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με τους δύο αντιπάλους να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Με καλάθι του Χάινς ο Ολυμπιακός πέρασε ύστερα από πολλή ώρα για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (56-55), ενώ με τρίποντο του Άντιτς η διαφορά ανέβηκε στους τέσσερις πόντους (59-55). Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς άρχισε να βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ κι έχοντας αφήσει τη Σιένα χωρίς καλάθι στα πρώτα δυόμισι λεπτά της τελευταίας περιόδου πήρε διαφορά ασφαλείας με 61-55. Το συνολικό σερί των γηπεδούχων είχε φθάσει αισίως το 11-0, από τη στιγμή που είχε βρεθεί να χάνει 55-50 στο 28’. Ύστερα από επτά λεπτά δυστοκίας, ο Λαβρίνοβιτς σκόραρε από τη γραμμή των βολών για τους Ιταλούς, που μείωσαν αρχικά σε 61-57 και στη συνέχεια, με δράστη ξανά το Λιθουανό, σε 61-59.

Η Σιένα συνέχισε να σκοράρει αποκλειστικά από τη γραμμή των βολών και ισοφάρισε (61-61) τρέχοντας σερί 6-0, στο 35ο λεπτό. Με το Λο να δίνει λύσεις, όμως, ο Ολυμπιακός ανέλαβε εκ νέου τον έλεγχο και προηγήθηκε και πάλι με +6 (67-61), αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, που έγινε ακόμα μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο Σπανούλης έκανε το 69-61.Η Σιένα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και μείωσε σε 72-66, ένα λεπτό πριν από το τέλος, ενώ με βολές ο Ζήσης έκλεισε τη διαφορά στο «τρίποντο (72-69). Ωστόσο, οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να πάρουν το αμυντικό ριμπάουντ ύστερα από άστοχο σουτ του Πρίντεζη, ενώ απέμεναν 30’’ για τη λήξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε, προηγήθηκε με 74-69, ενώ τα δύο άστοχα τρίποντα του Ζήση και οι 0/2 βολές του Μακ Κάλεμπ ήρθαν απλώς να σφραγίσουν την πρόκριση του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο Φαιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Διαιτητές: Αρτεάγκα, Μπούλτο, Βιατόρ
Δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 19 (1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 7 (1), Λο 8.
Σιένα (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 10 (2), Ζήσης 15 (2), Άντερσεν 15 (1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Λετστάλερ, Στόουνρουκ 3 (1), Μος 5 (1).

Διαβάστε ακόμα...

Ίβκοβιτς: «Δίκαια προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ»

Πιανιτζιάνι: «Μπορεί να φτάσει τελικό ο Ολυμπιακός»

Αγγελόπουλος: «Η σημαντικότερη πρόκριση»

Στόουνρουκ: «Άξιζε την πρόκριση ο Ολυμπιακός»

Ανυπομονεί να πάει Πόλη ο Λο

Παπανικολάου: «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον άθλο»

Μάντζαρης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν!»

Πρίντεζης: «Το θέλαμε πολύ»

Σλούκας: «Τεράστια δύναμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού»

Χάινς: «Δεν το περίμενε κανείς» (video)

Σπανούλης: «Δεν πίστευαν πολλοί σε εμάς» (video)

Καταγγελίες από Σιένα!

Κυριαρχεί στο Top 5 ο Χάινς (video)

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Σιένα μέσα από το live του Onsports.

Ένας Θρύλος για την Πόλη! (video+photos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved