Honda Jazz 1-4, μια σταθερή αξία (photos)

Honda Jazz 1-4, μια σταθερή αξία (photos)

Νυν υπέρ πάντων η ευκολία, αλλά και η οικονομία, με το εκπληκτικά ευρύχωρο για την κατηγορία του, Honda Jazz.

Το Jazz είναι από τις περιπτώσεις των αυτοκινήτων που σε κερδίζουν αβίαστα. Είναι ένα από τα πιο «αθόρυβα» αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς και εξελίσσεται σε μια σταθερή αξία, με το όνομά του -που μετράει και 11 γεμάτα χρόνια στην αγορά- να είναι συνώνυμο της ευρυχωρίας και της ιδανικής κεμετάλλευσης των χώρων της καμπίνας. Από την πρώτη του κιόλας γενιά, το Jazz είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με τη στιβαρή του κατασκευή, την αλεξίσφαιρη αξιοπιστία του και τη δυνατότητα μεταφοράς ανθρώπων και αποσκευών, σε μέγεθος και όγκο που θα έφερνε σε δύσκολη θέση ακόμα και μοντέλα από την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Η νέα γενιά του Jazz, με την αισθητική αναβάθμιση που το κάνει να είναι σύμφωνο με το εταιρικό προφίλ των αυτοκινήτων της Honda, δείχνει να καλυτερεύει, ακόμα και σε τομείς που εμφανέστατα δεν υπήρχε πρόβλημα και περιθώριο για παράπονα.

Πλέον, βρίσκεται στον απόγειο της χρηστικότητας, όπως και της ασφάλειας (που πλέον έχει και την «πιστοποίηση» των 5 αστέρων του Euro NCAP), ενώ κερδίζει ακόμα και τους φανατικούς της «καθαρής» τεχνολογίας, με την υβριδική του εκδοχή- που θα δούμε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν, η «συμβατική» έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας, έκανε με τρόπο εμφατικό τη ζωή μας πιο εύκολη στις καθημερινές μας μετακινήσεις, ενώ την ίδια στιγμή, χωρίς να χρειαστεί καμία προσπάθεια έδειξε έμπρακτα πως η εφαρμοσμένη τεχνολογία στους σύγχρονους κινητήρες, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτική σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου. Με 6,3 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα, το Jazz κέρδισε πόντους εκτίμησης.

Ένα χαρακτηριστικό των μοντέλων της μάρκας που στο Jazz είναι ιδιαίτερα τονισμένο λόγω και των διαστάσεων του μοντέλου, είναι αυτό της ευχρηστίας σε κάθε περίσταση. Η ευκολία των χειρισμών του μικρού Honda, είναι παροιμιώδης. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που έχει κληρονομήσει η νέα γενιά από τις παλιότερες και έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο ύφος του αυτοκινήτου που αν θα μπορούσε κάπως να χαρακτηριστεί για να «πιάσουμε» περιγραφικά το νόημα του Jazz με μια λέξη, αυτή θα ήταν «αγχολυτικό». Με το χαρακτηριστικό αυτό, «απογειώνεται» και η άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν μεν όλα τα ηλεκτρικά βοηθήματα στη διάθεσή τους για να γίνεται η ζωή τους πιο εύκολη αλλά έχουν και τον ιδιαίτερα περιορισμένο θόρυβο από το i-VTEC μοτέρ των 1,4 λίτρων που αποδίδει 100 ίππους.

Σημαντικό ατού του κινητήρα είναι και η ελαστικότητα που επιδεικνύει, κάνοντας ακόμα την περιήγηση σε στενούς δρόμους και με πολύ χαμηλή ταχύτητα (με το δείκτη του στροφομέτρου να φλερτάρει με τις 1.000 σ.α.λ.) και με 3η σχέση επιλεγμένη τυπική διαδικασία. Στην καμπίνα του, το Jazz όπως είπαμε φιλοξενεί με άνεση ακόμα και 5 ενηλίκους αν χρειαστεί, διαθέτοντάς τους παράλληλα και ένα χώρο για τις αποσκευές τους, συνολικού όγκου 335 λίτρων. Η αναδίπλωση του «έξυπνου» πίσω καθίσματος (που έχει και ασφαλιζόμενη θήκη στο κάτω μέρος του) μπορεί να κάνει το χώρο φόρτωσης μέχρι και 883 λίτρα (ως τα παράθυρα, που πρακτικά ημαίνει πως μπορεί κανείς να ξεπεράσει τα 950 λίτρα όταν χρειαστεί). Η «εξυπνάδα» του πίσω καθίσματος, έγκειται στο ότι μπορεί να σηκωθεί μόνο η έδρα του, με τη βάση της να αναδιπλώνεται σε δύο μέρη, αφήνοντας το χώρο που προορίζεται για τους πίσω επιβάτες ελεύθερο, με το χαρακτηριστικό επίπεδο πάτωμα.

Η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου είναι απόλυτα θετική και προδιαθέτει για μακροχρόνιες σχέσεις, μια και η ευελιξία του Jazz σε όλα τα επίπεδα του επιτρέπει να παίξει πολλούς ρόλους: από οικογενειακό αυτοκίνητο, μέχρι νεανική 1η επιλογή, με κοινό παρονομαστή το χαμηλό λειτουργικό κόστος (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, κατανάλωση καυσίμου). Είναι από τα αυτοκίνητα που χωρίς να το «φωνάζουν», είναι πολύ ικανά σε όλους τους πιθανούς τομείς που μπορεί κάποιος να δίνει προτεραιότητα.



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved