Η δωρέα του Τζίγκερ προς τους παλαίμαχους

Η δωρέα του Τζίγκερ προς τους παλαίμαχους

Ολοκληρώθηκε έπειτα από αρκετή ώρα κουβέντας η συνάντηση της αντιπροσωπείας των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού με τον δικηγόρο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, Λεωνίδα Γεωργόπουλο. Πρόταση του Τζίγκερ να λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος μέχρι τις 30/01/2013 ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του κ. Γεωργόπουλου και τους παλαίμαχους εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Κωνσταντίνου καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ., Γιάννης Βονόρτας, Νίκος Τζουνάκος, Αριστείδης Καμάρας, αλλά και ο δικηγόρος, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ως αναμενόταν οι νομικές δυνατότητες του εγχειρήματος απόκτησης των μετοχών του Τζίγκερ, ωστόσο υπάρχουν ακόμα στοιχεία που πρέπει να μελετηθούν πρωτού παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Αυτό που επανέλαβε ο Γεωργόπουλος την αντιπροσωπεία των Παλαιμάχων είναι αφενός ότι ο Βαρδινογιάννης δεν έχει αντίρρηση να παραχωρήσει τις μετοχές του, όπως επίσης και ότι δεν αλλάζει κάτι στην πάγια θέση του να αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ. 

Αυτό που αποφάσισαν, πάντως, οι Παλαίμαχοι είναι να συγκαλέσουν για αύριο, Παρασκευή, έκακτο Δ.Σ. ώστε να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τους παλιούς αστέρες του Παναθηναϊκού να επιδιώκουν άμεσα συναντήσεις με όλους τους μεγαλομετόχους προκειμένου να κάνουν την ύστατη προσπάθεια ώστε να τούς ευαισθητοποιήσουν για να μην οδηγηθεί ο σύλλογος στα... βράχια. Ούτως ή άλλως, σε όλες τις τοποθετήσεις του, ο Βασίλης Κωνσταντίνου έχει εξηγήσει ότι οι Παλαίμαχοι δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα και θα πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση των μετόχων για να πιάσει τόπο η πρωτοβουλία τους.

Μεγαλομέτοχοι οι Παλαίμαχοι

Ο δικηγόρος του Γιάννη Βαρδινογιάννη ανέπτυξε τις προτάσεις του Τζίγκερ για τη δωρεά των μετοχών του προς το σύλλογο των παλαιμάχων.

Σύμφωνα με αυτή, ο Β.Βαρδινογιάννης και η εταιρεία GREEN DREAM θα δώσουν ανέκκλητο πληρεξούσιο προς το Σωματείο Παλαιμάχων, το οποίο θα λήξει την 30/1/2013, με το οποίο θα εξουσιοδοτείται το Σωματείο Παλαιμάχων, να παρίσταται σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ (Τακτικές και Έκτακτες) να εκλέγει Διοίκηση και να ψηφίζει για κάθε θέμα, κατά την κρίση του. Το πληρεξούσιο αυτό, που δεν μπορεί να ανακληθεί από τον Βαρδινογιάννη, θα αφορά στο σύνολο των μετοχών  Με άλλα λόγια οι παλαίμαχοι θα μπορούν να ασκήσουν ανεμπόδιστα διοίκηση και να ορίσουν νέο ΔΣ έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σκόπελος του πρωτοδικείου. Ο λόγος που ορίζεται η 30/1/2013 για τη δωρεά του συνόλου των μετοχών είναι να έχει λήξει η τρέχουσα οικονομική χρονιά. Με απλά λόγια, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων θα λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 
Ο Τζίγκερ δεσμεύεται, επίσης, να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, όπως άλλωστε και στο παρελθόν έχει δηλώσει και προς υλοποίηση της ανάληψης των υποχρεώσεων, δέχεται να του μεταβιβασθεί το σύνολο των μετοχών της ΓΗΠΕΛ έναντι του συμβολικού τιμήματος, του ενός ευρώ. Με αυτή την ενέργειά του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παίρνει πάνω του και τα οικονομικά και τα νομικά βάρη της ΓΗΠΕΛ, γεγονός που αποτελούσε και το μεγάλο αγκάθι στην αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
 
Από την άλλη πλευρά, οι παλαίμαχοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεταφέρουν την πρόταση αυτή (δηλαδή δωρεά και ανέκκλητο πληρεξούσιο) στους υπόλοιπους μετόχους  οι οποίοι και με βάση το συμφωνητικό μετόχων, έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης. Εάν η πρόταση αυτή απορριφθεί από τους μετόχους οι παλαίμαχοι θα θέσουν το ζήτημα στο Διοικητικό τους Συμβούλιο, ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved