Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ! (video+photos)

Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ! (video+photos)

Ηταν συγκλονιστικός, ήταν απολαυστικός, ήταν απλά... ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, έπιασε απόδοση Πρωταθλητή Ευρώπης και έκανε το 2-2, «κλείνοντας» το «NOKIA Arena» και νικώντας τη Μακάμπι με 78-69.

Ο «Εξάστερος» βρίσκεται πλέον... αγκαλιά με την πρόκριση στο Final 4, κατακτώντας επάξια το πλεονέκτημα της έδρας και την ερχόμενη Τετάρτη (04/04) ή Πέμπτη (05/04), στο κατάμεστο από 20.000 διψασμένους οπαδούς του για το έβδομο ευρωπαϊκό ΟΑΚΑ, θα σφραγίσει το εισιτήριο για την Πόλη. Με κορυφαίο τον Καλάθη, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια πετυχαίνοντας 15 πόντους και με μεγάλο του όπλο την ασφυκτική άμυνα, οι «πράσινοι» έδειξαν την... πλάτη τους στη Μακάμπι που κυνηγούσε το σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σε ένα φινάλε για καρδιακούς, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα στο σκορ και τελικά τον Παναθηναϊκό να χαμογελά και να ετοιμάζει πλέον βαλίτσες για την Κωνσταντινούπολη.

MVP του αγώνα ήταν ο Καϊμακόγλου που πέτυχε το πιο κρίσιμο καλάθι του Παναθηναϊκού, οδηγώντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (67-72) 1.32 πριν το τέλος του αγώνα, ενώ οι Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους έβαλαν τη δική τους προσωπική σφραγίδα σιγουριάς στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή στο ξεκίνημα του αγώνα να περάσει η μπάλα στη ρακέτα και οι Μπατίστ και Σμιθ χτύπησαν την άμυνα της Μακάμπι, δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, με 4-0, με τη συμπλήρωση των πρώτων δύο λεπτών. Το γρήγορο δεύτερο φάουλ του Σάτο, όμως, προκάλεσε «πονοκέφαλο» στο Σέρβο τεχνικό, ο οποίος αναγκάστηκε να ρίξει πολύ γρήγορα στο παρκέ τον Περπέρογλου. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν άργησε να βρει την αυτοκυριαρχία του και προηγήθηκε με 8-6, αλλά η βόμβα τριών πόντων του Δημήτρη Διαμαντίδη έδωσε εκ νέου το προβάδισμα τους πρωταθλητές Ευρώπης (8-9).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχοι και προηγήθηκαν με 15-13 στο 8ο λεπτό, με τους Νικ Καλάθη και Στράτο Περπέρογλου να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα. Από την άλλη, οι Ισραηλινοί στηρίζονταν για ακόμα μία φορά στον επιθετικό οίστρο των Λάνγκφορντ και Σμιθ και κυρίως χάρη στη δράση του συγκεκριμένου δίδυμου κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κλείσουν στο δίποντο (19-17) το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ επιστράτευσε και πάλι την αγαπημένη του άμυνα ζώνης, με τους Ισραηλινούς να διατηρούν οριακό προβάδισμα (21-19) στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι Διαμαντίδης και Βουγιούκας, όμως, με προσωπικές ενέργειες έδωσαν εκ νέου την πρωτοπορία στην ομάδα τους (21-23). Παράλληλα, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους τέσσερις πόντους (21-25), ενώ με το Γιασικεβίτσιους να βομβαρδίζει από τα 6,75μ. άνοιξε την ψαλίδα στο +5 (25-30). Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμπαιναν με μεγάλη αποφασιστικότητα σε όλες τις φάσεις και με τον Περπέρογλου να βρίσκεται σε φόρμα (7π.) οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 32-27, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ, αλλά οι πέντε χαμένες βολές των παικτών του έδωσαν το δικαίωμα στους Ισραηλινούς να μειώσουν και πάλι στο καλάθι (31-33, στο 18’). Ο Νικ Καλάθης, φθάνοντας τους δέκα πόντους, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μη χάσει την κυριαρχία του (35-40 στο 19’), για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ με 41-36.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος μπήκε στην επανάληψη ο Καλάθης και, φθάνοντας τους 15 πόντους, έστειλε τη διαφορά στο +11 (38-49). Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και τρέχοντας σερί 7-0 μείωσαν σε 49-45, έχοντας πρωταγωνιστές τους Σμιθ και Ελιγιάχου. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (47-49), με τον Οχαγιόν να έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, τη στιγμή που οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αδυνατούσαν να ανοίξουν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Σμιθ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έσπασε την πολιορκία κι έκανε το 51-47 στο 26ο λεπτό, με τους «πράσινους» να δείχνουν πως βρίσκουν ξανά τον αυτοέλεγχό τους στο παρκέ. Ο Αμερικανός πρόσφερε σημαντικές βοήθειες σε αυτό το διάστημα, αφού εκτός από το σκοράρισμα έδωσε λύσεις και στα ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός ανασυντάχθηκε και ξέφυγε ξανά στο +6 (47-53), αλλά ο Μπερνστάιν με τρίποντο έδωσε «ανάσα» στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (50-53). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1/2 ελεύθερες βολές απλώς διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του τρίτου δεκαλέπτου (50-54), με τους δύο αντιπάλους να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για την τέταρτη περίοδο.

Με τους Γιασικεβίτσιους και Καϊμακόγλου να βρίσκουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και την τελευταία περίοδο και προηγήθηκε 59-51. Ο Σμιθ και ο Λάνγκφορντ έδωσαν ξανά λύσεις στη Μακάμπι, που μείωσε σε 60-58, επτά λεπτά πριν από το φινάλε της συγκλονιστικής αναμέτρησης στο «ΝΟΚΙΑ Arena». Ο Λιθουανός, όμως, ήταν ασταμάτητος και, φθάνοντας τους 11 πόντους, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 64-60 στο 35’. Με τους Μάλετ, Χέντριξ και Ελιγιάχου να χτυπούν την άμυνα του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι έτρεξαν μίνι σερί 5-0 και πέρασαν μπροστά με 65-64, αλλά με βολές του Καϊμακόγλου οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν εκ νέου, με 66-65, στο 36’. Ο Μπλου τον μιμήθηκε (67-66), ο Διαμαντίδης με βολές έδωσε ξανά το προβάδισμα (67-68) στην ομάδα του, ενώ δείχνοντας κρύο αίμα ο Καϊμακόγλου ευστόχησε κι αυτός από τη γραμμή των βολών, μεγαλώνοντας τη διαφορά στο +3 (67-70).

Δίνοντας πολύ μεγάλες μάχες, οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέδειξαν πως δεν είναι τυχαία πρωταθλητές Ευρώπης. Στο πιο κρίσιμο σημείο, ξέφυγαν αρχικά στο 72-67 κι εν συνεχεία στο 74-67, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο στους Ισραηλινούς να αντιδράσουν. Με απόλυτη ψυχραιμία στις βολές, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφθασαν σε τεράστια νίκη, παγώνοντας τη «NOKIA Arena» και στέλνοντας τη σειρά ξανά πίσω στο ΟΑΚΑ, για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ, Ρίτζικ, Γκαρθία Γκονζάλες.

Δεκάλεπτα: 19-17, 36-41, 50-54, 69-78.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 7, Ντ. Σμιθ 14, Μπλου 3, Ελιγιάχου 12, Μάλετ 3 (1), Πνίνι, Μπερστάιν 5 (1), Οχαγιόν 9 (1), Τζέιμς 2, Σχορτσιανίτης, Λάνγκφορντ 14 (1).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 4, Σάτο, Λόγκαν, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 12 (1), Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 15 (2), Στ. Σμιθ 7 (1), Καϊμακόγλου 12 (1), Γιασικεβίτσιους 13 (1).

Θυμηθείτε μέσα από το live του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης…

Προεδρικά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό

Ιτούδης: «Τα δύσκολα έπονται…»

Τσαρτσαρής: «Σαν να χάσαμε!»

Καϊμακόγλου: «Να τρώμε σίδερα στο ΟΑΚΑ»

Οχαγιόν: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό»

Μπλατ: «Ήμασταν νευρικοί»

Μιζράχι: «Δεν έχει κριθεί τίποτα»

Λάνγκφορντ: «Πάτησε… γκάζι ο Παναθηναϊκός»

Ομπράντοβιτς: «Είμαι περήφανος»

Σμιθ: «Αντιδράσαμε»

Γιασικεβίτσιους: «Είμαστε καλύτεροι»

Ελιγιάχου: «Να ανασυνταχθούμε»

Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ! (video+photos)



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved