Γερμανική... κατοχή στη Μασσαλία!

Γερμανική... κατοχή στη Μασσαλία!

«Βασιλικές» σκέψεις κάνει από το βράδυ της Τετάρτης η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δραπετεύοντας από το «Βελοντρόμ» με 2-0 επί της Μαρσέιγ, βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Champions League, όπου την περιμένει η Ρεάλ (μετά το σκορ ασφαλείας στην Κύπρο επί του ΑΠΟΕΛ).

Έξω πάει καλά! Προβάροντας το ευρωπαϊκό της κοστούμι και με το σκαλπ της Ίντερ στην τροπαιοθήκη της, η Μαρσέιγ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα που ήταν διάχυτο στην εξέδρα! «Ντεσάμπ εσύ και οι παίκτες σου σηκωθείτε και φύγετε», αναγραφόταν σε ένα πανό των Μασσαλών και οι γηπεδούχοι το πήραν… πατριωτικά! Δεν άργησε ωστόσο η ώρα που ο αρχικός ενθουσιασμός (καρπός του οποίου ήταν η κεφαλιά του Φανί που υποχρέωσε τον Νόιερ στην επέμβαση της βραδιάς μόλις στο 7΄, πριν ο Ρεμί με το ριμπάουντ καταφέρει να σουτάρει άουτ από το ένα μέτρο!), έδωσε τη θέση του στο ένστικτο… αυτοσυντήρησης που σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του Ρόμπεν, «πρόσφερε» μέτρα στους Βαυαρούς στο γήπεδο.

Οι τελευταίοι ωστόσο αρκέστηκαν σε μια φλύαρη υπεροχή, με την μπάλα να κουρνιάζει την περισσότερη ώρα στα πόδια τους, αδυνατώντας να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Αντράντε, την ίδια ώρα που οι Φωκαείς έδειχναν ξεδιάντροπα τις προσθέσεις τους να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Και ενώ η αναμέτρηση του Βελοντρόμ δεν προσφερόταν για… ξενύχτηδες, καθώς ο ρυθμός απειλούσε με «ντάγκλα» ακόμα και τα… καρεκλάκια των κλειστών λόγω έργων θυρών, η αναμέτρηση απέκτησε «άγρια» ομορφιά , με τον διαιτητή να αναγκάζεται να… αερίσει την κίτρινη κάρτα τέσσερις φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών! Τέσσερα και τέσσερα… 44΄ ! Ένα λεπτό έτσι πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκόμεζ... συμπλήρωνε μια εντεκάδα τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φέτος (περισσότερα έχει μόνο ο Μέσι, 12), εκτελώντας τον Αντράντε μετά από «κέρασμα» του Λαμ, έτσι ξαφνικά!

Ο Γερμανός επιθετικός μάλιστα είχε την ευκαιρία, όχι μόνο να διαταράξει τη νηνεμία του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και να πιάσει τόσο τον «μάγο» της Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση των φετινών «κανονιών», όσο και τον Τζιοβάνι Έλμπερ (με 21) σε εκείνη της ιστορίας της Μπάγερν στο Champions League, ωστόσο είδε τον Αντράντε να ορθώνει ανάστημα στο γυριστό σουτ του στο 59΄, για να  ζηλέψει τη δόξα του ο Νόιερ στο ίδιο λεπτή, στην άλλη όμως εστία, αποσοβώντας την ισοφάριση σε πλασέ με το μυτάκι του Ρεμί, ο οποίος έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση! Σαν να μην έφθανε αυτό, οι Μασσαλοί, όχι μόνο δεν αντικατέστησαν την… τάξη, αλλά είδαν την άμυνά τους να ανοίγει σαν… παπαρούνα μετά από εξαιρετικό «ένα – δύο» του Μέλερ, με τον Ρόμπεν, πριν ο τελευταίος ψαλιδίσει αισθητά τις ελπίδες πρόκρισής τους, διατάσσοντας την μπάλα να ξεκουραστεί στο βάθος της εστίας με ωραίο πλασέ.

Οι Βαυαροί έτσι που έφθασαν στην 30η νίκη σε 31 φετινές αναμετρήσεις τους στις οποίες προηγήθηκαν (!), το μόνο που καλούνται τώρα να κάνουν - από τη στιγμή που οι φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Μαρσέιγ, δεν τους «ξεβόλεψαν» από το προβάδισμα δύο τερμάτων – είναι να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ μέσα στο ίδιο τους στο «σπίτι» («Αλιάνζ Αρίνα»), όπου θα γίνει και η απονομή της κούπας με τα μεγάλα αυτιά...

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Μαρσέιγ – Μπάγερν Μονάχου

Γερμανική... κατοχή στη Μασσαλία!



Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved