Η ανησυχία των πρωταθλητών εκφράστηκε στη Βουλή

Η ανησυχία των πρωταθλητών εκφράστηκε στη Βουλή

Οι πρωταθλητές στίβου, Δημήτρης Χονδροκούκης, Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Φιλιππίδης αλλά και άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού μίλησαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τα προβλήματά τους.

Αντιπροσωπεία αθλητών και προπονητών που έλαβαν μέρος στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής μίλησαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις ανησυχίες τους.

Σεβαστής: «Ζήτησα τους ξενώνες του ΟΑΚΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής δήλωσε αρχικά: «Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές μας, που θα μπορούσαν να λυθούν με ελάχιστο κόστος. Ζήτησα ήδη να πάρουμε τους ξενώνες του ΟΑΚΑ και αν χρειαστεί να ανακαινιστούν με κόστος του ΣΕΓΑΣ. Για τον Άγιο Κοσμά, καταρχήν ζητούμε να μην χαθούν οι εγκαταστάσεις. Μια άλλη πρόταση που κάνουμε είναι να μεταφερθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ξενώνες μέσα στις ίδιες εκτάσεις του ελληνικού ή σε χώρο στο Μοσχάτο».

Χονδροκούκης: «Οι συνθήκες δεν είναι καλές»

«Από τότε που το Καραϊσκάκης πέρασε στα χέρια του Ολυμπιακού ο Άγιος Κοσμάς απέμεινε το μόνο στάδιο για να καλύψει τις ανάγκες αθλητών και σωματείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Ελληνικού. Οι συνθήκες εκεί δεν είναι καλές. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, η συντήρηση των εγκαταστάσεων περιορισμένη, το καλοκαίρι δεν έχει κλιματισμό και το χειμώνα θέρμανση. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με τον Άγιο Κοσμά. Σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Πειραιά μου είπε πως θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας κέντρου στον Πειραιά», δήλωσε αρχικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης.

Ο Έλληνας αθλητής αναφέρθηκε ακόμα στο συνδυασμό σχολείου – αθλητισμού, λέγοντας: «Είχα την τύχη να γυμνάζομαι με τον πατέρα μου και έτσι προσαρμόζαμε πάντα το πρόγραμμα μου ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου. Πηγαίναμε για προπόνηση 10 το βράδυ. Αν δεν γυμναζόμουν με τον πατέρα μου ίσως και να μην άντεχα. Αλλά παιδιά για αυτούς τους λόγους εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Τώρα που είμαι στο Πανεπιστήμιο το διάστημα της εξεταστικής έχω αγώνες. Κάποιος θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα καταργήθηκαν τα κίνητρα. Και δεν μιλάω μόνο για τα οικονομικά. Κάνω έκκληση στην πολιτεία να δει από την αρχή το θέμα των κινήτρων».

Κ. Χρονδροκούκης: «Θα μιλήσω σαν γονιός»

Ο πατέρας και προπονητής του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος είπε: «Θα μιλήσω κυρίως σαν γονιός. Κάποια στιγμή ο Δημήτρης δέχθηκε υποτροφία από αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Τότε τον κράτησα στην Ελλάδα για να συνεχίσει να γυμνάζεται. Το 2008 που τραυματίστηκε μετάνιωσα για εκείνη μου την απόφαση. Αυτό το παιδί κάποια στιγμή θα τελειώσει τις σπουδές του και θα θελήσει να συνεχίσει στο εξωτερικό. Τι θα τον κρατήσει στην Ελλάδα;».

Φιλιππίδης: «Οι επιτυχίες, αποτέλεσμα της τρέλας μας»

«Με αφορμή τις δηλώσεις του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή θέλω να πω ότι οι επιτυχίες μας δεν είναι ουρανοκατέβατες, είναι αποτέλεσμα της τρέλας μας. Με τα χρήματα που παίρνω από το ΣΕΓΑΣ πρέπει να ζήσω και να κάνω προετοιμασία για να είμαι έτοιμος για τις υποχρεώσεις μου. Θα έπρεπε να έχω διοριστεί εδώ και τρία χρόνια, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Όλα αυτά θα πρέπει να τεθούν και να λυθούν από την πολιτεία. Οι προπονητές ένα χρόνο τώρα είναι απλήρωτοι, πως θα μείνουν δίπλα μας; Πως θα μας βοηθήσουν; Όσο για τις εγκαταστάσεις, το ΟΑΚΑ όλο το χειμώνα δεν είχε θέρμανση και ζεστό νερό, η οροφή στάζει. Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα στήριξης», ήταν το σχόλιο του αθλητή του επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη.

Μπανιώτης: «Αυτή η κουβέντα θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα»

Ο Έλληνας αθλητής στο άλμα εις ύψος, Κώστας Μπανιώτης είπε από την πλευρά του, «Αν δεν είχε έρθει το χρυσό μετάλλιο του Δημήτρη μάλλον δεν θα είμαστε εδώ. Βρισκόμαστε πέντε μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αυτή η κουβέντα θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό νωρίτερα. Τώρα μπορούμε να συζητήσουμε για το πως θα στηριχθεί ο αθλητισμός ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αθλητικά σχολεία, έχουν κοπεί τα κίνητρα και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν βοηθάει τον αθλητισμό. Εμείς είμαστε περαστικοί, ο αθλητισμός όμως θα υπάρχει πάντα, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να τον συνεχίσουμε».

Παπαχρήστος: «Να βοηθήσει η Πολιτεία»

Η στήριξη της Πολιτείας ήταν το κύριο αίτημα του προπονητή της Έλενας Φιλάνδρα, Χρήστου Παπαχρήστου. «Όταν ήμουν αθλητής κατάφερα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια, γιατί υπήρχαν κίνητρα που μας επέτρεπαν να μείνουμε στον αθλητισμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η πολιτεία για να βοηθήσει τον αθλητισμό. Καταρχήν να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει με τις μεταγραφές αθλητών – φοιτητών από Πανεπιστήμια της επαρχίας στα Κέντρα, να διευκολύνει τα παιδιά που εργάζονται στο δημόσιο και να ρίξει το βάρος της στις αθλητικές εγκαταστάσεις», σχολίασε.

Ευαγγελόπουλος: «Δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος τόνισε: «Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Την προίκα του 2004 την αφήσαμε στην μοίρα μας. Κάνω έκκληση στην πολιτεία προκειμένου να πάρουμε πίσω τους ξενώνες του ΟΑΚΑ και να βρεθεί λύση στον Άγιο Κοσμά».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved