Προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Με «όπλο» την άμυνα, ο Ολυμπιακός πήρε επιβλητική νίκη επί της Σιένα με 75-55 και έκανε το 2-1 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες θέλουν πλέον ακόμα μία νίκη για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, με τον επόμενο αγώνα να γίνεται την Παρασκευή (30/03) και πάλι στο ΣΕΦ. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κάιλ Χάινς με 15 πόντους, 11 συνείσφερε ο Κώστας Σλούκας κι άλλους 10 ο Έισι Λο. Από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, ο Μπο Μακ Κάλεμπ είχε 15 πόντους, αλλά με 6/14 σουτ εντός παιδιάς.

Με το δίδυμο των Μακ Κάλεμπ και Άντερσεν να χτυπάει την άμυνα του Ολυμπιακού, η Σιένα μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 5-0 με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ανέβασε άμεσα τη διαφορά στους επτά πόντους (3-10), αλλά η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση και με πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη, Χάινς και Κέσελ έτρεξαν σερί 5-0 και μείωσαν στο καλάθι (10-8). Οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν και κράτησαν τον έλεγχο (10-12), με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να προσπαθούν να ανοίξουν το ρυθμό, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο.

Παράλληλα, με το Χάινς να είναι ασταμάτητος και να φτάνει τους επτά πόντους, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αρχικά σε 12-12 και πήρε στη συνέχεια για πρώτη φορά το προβάδισμα (14-12), στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνέχισε να χτυπάει την άμυνα της ιταλικής ομάδας στη ρακέτα, διατηρώντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού (16-14 στο 12’). Ο Πιανιτζιάνι χρησιμοποίησε κλειστή άμυνα ζώνης, με στόχο να ελέγξει τα ριμπάουντ και να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι της ομάδας του, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και προηγήθηκαν με 22-18 στο 15ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πατώντας πλέον καλύτερα στο παρκέ, αύξησαν την πίεση στην άμυνά τους και ξέφυγαν στο 24-18, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Σλούκας και ο Πρίντεζης ήρθαν να δώσουν επιπλέον λύσεις στην ομάδα τους, που άνοιξε την ψαλίδα στο +7 (27-20), με τη Σιένα να έχει κολλήσει επιθετικά. Έχοντας στήσει με εξαιρετικό τρόπο την άμυνά του, ο Ολυμπιακός προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην επίθεση της πρωταθλήτριας Ιταλίας (29-21 στο 18’). Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κυριαρχήσει στο παρκέ και να προηγηθεί με 32-21 στο ημίχρονο, με τον Κώστα Σλούκα να εξελίσσεται σε παίκτη «κλειδί».

Παίζοντας άμυνα για… σεμινάριο, ο Ολυμπιακός άφησε τη Σιένα χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά στην τρίτη περίοδο και τρέχοντας σερί 8-0 «τελείωσε», επί της ουσίας, την κατάκτηση του ροζ φύλλου (40-21). Με 2/4 τρίποντα, σε αυτό το διάστημα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης εκτέλεσε την άμυνα της ιταλικής ομάδας. Οι Παπανικολάου και Πρίντεζης πρόσφεραν και αυτοί, με τη σειρά τους, πολύτιμες λύσεις απέναντι στη Σιένα που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Ο Λαβρίνοβιτς βοήθησε την ομάδα του να «μαζέψει» τη διαφορά (40-25), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με σερί 4-0 προηγήθηκε με 44-25, στο 27’.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν θραύση στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ και δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στη Σιένα να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους. Με το Λο να αναλαμβάνει δράση στο σκοράρισμα στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στο +29 (66-37) κι έφθασε σε πολύ εύκολη νίκη, αφού η πρωταθλήτρια Ιταλίας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Διαιτητές: Ζιεμπλίνσκι, Λοτερμόσερ, Πέρεθ.
Δεκάλεπτα: 14-12, 32-21, 48-30, 75-55.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15, Άντιτς 6, Σπανούλης 2, Ντόρσεϊ, Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 9 (2), Σλούκας 11 (2), Λο 10 (1).
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Μακ Κάλεμπ 15 (1), Ζήσης 2, Άντερσεν 12, Ρακόσεβιτς 4, Καραρέτο, Θόρντον, Λαβρίνοβιτς 4, Ρες 8 (2), Στόουνρουκ 6 (2), Αραντόρι 4, Μος.

Θυμηθείτε τον αγώνα Ολυμπιακός - Σιένα μέσα από το live του Onsports.

Προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved