O Κυριάκος Παπαδόπουλος στο Οnsports: «Οδηγός η ποιότητα» (photos+videos)

O Κυριάκος Παπαδόπουλος στο Οnsports: «Οδηγός η ποιότητα» (photos+videos)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο άσος της Σάλκε, Κυριάκος Παπαδόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο Onsports για την νυν ομάδα του, τον Ολυμπιακό, την οικονομική κρίση, αλλά και για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο EURO 2012.

Ο 20χρονος άσος, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Σβορώνο Κατερίνης, ωστόσο οι φήμες για το εκπληκτικό ταλέντο του δεν άργησαν να φτάσουν στην Αθήνα και αμέσως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έσπευσαν να τον αποκτήσουν σε ηλικία 15 ετών, ενώ και η Τσέλσι με την Εσπανιόλ είχαν τσεκάρει τον νεαρό αμυντικό.

Ο Ολυμπιακός το 2007 έκανε δικό του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών και 283 ημερών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Super League, περνώντας ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός (βλέπει τον κόσμο από τα 183 εκατοστά) δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε στον Πειραιά, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Σάλκε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2010, με τους ανθρώπους των «βασιλικών μπλε» να βλέπουν στο πρόσωπό του ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό διαμάντι, το οποίο θα μπορούσε να αφήσει εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Παπαδόπουλος στην Σάλκε άφησε το κέντρο της άμυνας για να αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος και η ποδοσφαιρική Ευρώπη έμεινε… άφωνη από τις εκπληκτικές εμφανίσεις του «Κούλη», όπως τον αποκαλούν οι Έλληνες στην Γερμανία!

Ο διεθνής άσος κατάφερε να φτάσει με την Σάλκε μέχρι τα ημιτελικά του περσινού Champions League, ενώ παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας ως συμπαίκτης του… τεράστιου Ραούλ, με τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους γι' αυτόν. Πλέον η τιμή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Onsports ο Κυριάκος Παπαδόπουλος:

-Βρίσκεσαι στην Γερμανία για δεύτερο χρόνο. Πώς σου φαίνεται η εμπειρία της Μπουντεσλίγκα; Τελικά γιατί οι Έλληνες τα καταφέρνουν στην Μπουντεσλίγκα;

Η Μπουντεσλίγκα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω πως δεν παίζει τελικά τόσο μεγάλο ρόλο σε ποιο πρωτάθλημα αγωνίζεται κάποιος παίκτης, όσο η ποιότητα που διαθέτει. Στο τέλος η ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή τον οδηγεί εκεί που μπορεί. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόοδο που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια.

-Η Σάλκε είναι στα προημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σας τρόμαξε η εμφάνιση των Ισπανών στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Δεν μας τρόμαξε. Φυσικά και σεβόμαστε όμως την Αθλέτικ, η οποία απέδειξε το πόσο καλή ομάδα είναι. Εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε ποιοι είμαστε και ελπίζω πως στο τέλος θα είμαστε η ομάδα που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

-Η πρώην ομάδα σου, ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά. Την παρακολουθείς; Αν σου δινόταν ξανά η ευκαιρία θα επέστρεφες στον Ολυμπιακό ή σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

Φυσικά και παρακολουθώ τον Ολυμπιακό, όπως και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Δεν ξέρω όμως τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αυτή την στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Σάλκε και με την πρόοδο που πραγματοποιώ στην Μπουντεσλίγκα.

-Για την απόκτησή σου ακούγεται πως ενδιαφέρονται οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ποια είναι τα δικά σου σχέδια για το μέλλον;

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και δεν μπορώ να πω κάτι σχετικά με το μέλλον μου. Εγώ θέλω να φτάνω κάθε μέρα στο υψηλότερο όριο μου. Η επιτυχία θα έρθει από μόνη της…

-Πώς αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα; Σαν Έλληνας του εξωτερικού, πια, πώς βλέπεις τα πράγματα;

Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται κάθε μέρα στην κατάσταση στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

-Το καλοκαίρι θα είσαι στο EURO με την Εθνική ομάδα. Πιστεύεις πως μπορούμε να φτάσουμε σε μια επιτυχία;

Εμείς σαν ομάδα θα πάμε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με στόχο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί στο τουρνουά αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

-Όταν ξεκίνησες από την Κατερίνη, πριν από λίγα χρόνια, φανταζόσουν πως θα έφτανες μια μέρα να είσαι συμπαίκτης με τον Ραούλ; Πώς είναι να παίζεις μαζί με τον κορυφαίο επιθετικό του ισπανικού ποδοσφαίρου;

Σαν παιδί πάντα ονειρευόμουν ότι θα γίνω μεγάλος παίκτης, Ποτέ μου ωστόσο δεν πίστευα πως μια μέρα θα γίνω συμπαίκτης με έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή όπως ο Ραούλ! Αυτό με κάνει πραγματικά πολύ υπερήφανο και χαρούμενο.

O Κυριάκος Παπαδόπουλος στο Οnsports: «Οδηγός η ποιότητα» (photos+videos)



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved