Φουλάρει για play off η ΑΕΠ Ηρακλής

Φουλάρει για play off η ΑΕΠ Ηρακλής

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play off, προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο στη Football League έκανε η ΑΕΠ Ηρακλής  μετά τη νίκη με 3-0 επί του Βατανιακού.

Μπροστά σε μόλις 1500 οπαδούς τους οι γηπεδούχοι φιλοδώρησαν με τρία γκολ τον αντίπαλό τους και έχασαν άλλα… τόσα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου.

Ο Βατανιακός δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση και είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε τις μοναδικές του αξιόλογες ευκαιρίες μόνο αφότου είχε δεχτεί τα τρία γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

O Ηρακλής ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Χιονίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Βατανιακού και με πλασέ μέσα από την περιοχή,  έκανε το 1-0 για τον Ηρακλή.

Το γρήγορο γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων που υπήρξαν καταιγιστικοί στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα μην επιτρέποντας στον Βατανιακό ούτε να… ανασάνει και έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Πέντε λεπτά μετά το γκολ, μια ακόμα σημαντική ευκαιρία (13’)για τον Ηρακλή με τον Οικονόμου που από πλάγια αριστερά επιχείρησε διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ιτσιου.

Στο 15' ο Κωνσταντινίδης επιχειρεί γυριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 20' ο ίδιος παίκτης πέρασε όποιον βρήκε  μπροστά του από την αριστερή πλευρά, όμως άνοιξε πολύ τη μπάλα και ο Ιτσιος τον πρόλαβε.

Στο 23’ ο Κελπέκης απέκρουσε δύσκολα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσικαδέρη.

Νέα ευκαιρία στο 37ο λεπτό όταν ο Οικονόμου βλέποντας εκτός εστίας τον Ιτσιο επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ που όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή του Ηρακλή επιβραβεύτηκε με ένα ακόμα γκολ πριν  τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42’ ο Παληγεώργος έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τον Ιτσιο στην μία γωνία της εστίας του και την ομάδα του με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια.

Η έμπνευση του Σούλη Παπαδόπουλου να «φρεσκάρει» την ομάδα του στην επανάληψη, με τον Κιβρακίδη στη θέση του Κωνσταντινίδη απέφερε άμεσα καρπούς. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Κιβρακίδης έβγαλε ασίστ στον Οικονόμου που μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Ιτσιο γράφοντας το 3-0.

Δύο λεπτά νωρίτερα (47’) ο Ηρακλής είχε χάσει μια ακόμα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σε απευθείας φάουλ από τα αριστερά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτσιου.

Μετά το τρίτο γκολ ο Ηρακλής κατέβασε ταχύτητα κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βατανιακό να βγει μπροστά και να κάνει δυο ευκαιρίες, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η μία στο 83ο λεπτό όταν ο Κυπαρίσσης προσπάθησε να πλασάρει μέσα στην περιοχή και η άλλη στο 86’ όταν το σουτ του Πουτουρίδη έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από το κάθετο δοκάρι του Κελπέκη.

ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κελπέκης, Τροϊρης, Τριανταφυλλίδης, Παπαστεργιανός, Νατσούρας, Οικονόμου, Παληγεώργος (63' Σαββίδης), Γεωργίου (52' Κωστάκης), Νατσιόπουλος, Χιονίδης, Κωνσταντινίδης (46' Κιβρακίδης).

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Τάκης Ιωαννίδης): Ίτσιος, Νίκου, Δερμίσης, Σταυρογιάννης, Καρτσάμπας (46' Χατζηυσαϊας), Πουτουρίδης, Λαζαρίδης (60' Μπέης), Τσικαδέρης (60' Ανδρονικίδης), Γιαξής, Κυπαρίσσης, Τριανταφύλλου.



Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved