Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση του Ολυμπιακού! (photos+videos)

Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση του Ολυμπιακού! (photos+videos)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του τρίτου αγώνα με τη Σιένα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να δίνουν το «παρών» στη σημερινή (27/03) προπόνηση.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είδε όλους τους παίκτες του (εκτός από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο) να παίρνουν κανονικά μέρος στην προπόνηση και περιμένει από αυτούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να πάρουν τη νίκη απέναντι στη Σιένα αύριο (28/03, 21.00). Η παρουσία της διοίκησης στην απογευματινή προπόνηση δείχνει τη σημασία του αγώνα, ενώ και οι παίκτες από την πλευρά τους έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο αγώνα.

Στο μεταξύ, ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε κατά τη διάρκεια της προπόνησης: «Κάναμε δυο καλά παιχνίδια στην Ιταλία, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το αυριανό ματς. Η σειρά έχει έρθει στην έδρα μας, όπου έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, έχουμε κάνει μόνο μια ήττα και σε ένα ματς που χάσαμε από δικά μας λάθη και τα φάουλ που κάναμε ουσιαστικά στην ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να παίξουμε το ίδιο δυνατά, με την ίδια ψυχή που παίζουμε πάντα εδώ μέσα και μέσα από την άμυνα να βρούμε τους διαδρόμους και να πετύχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό από το πρώτο ρυθμό και να τους δείξουμε ότι δεν θα περάσουν εύκολα εδώ, να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί το μισό παιχνίδι θα κριθεί εκεί, στο ποιος θα βγάλει περισσότερη ενέργεια στο παρκέ».

Όσο για το εάν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί τόνισε: «Έχουμε πάρει το πλεονέκτημα, αλλά δεν είμαστε φαβορί. Η Σιένα είναι έμπειρη με παίκτες καταξιωμένους. Βέβαια, το ότι δεν τους υποτιμάμαι δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους φοβόμαστε. Καλύτερα είναι να παίζουμε εντός και έχουμε δείξει ότι είμαστε πολύ καλύτεροι εντός».

Για τη συμπεριφορά που είχαν οι οπαδοί της Σιένα στα δύο πρώτα παιχνίδια: «Τα επεισόδια είναι τα άσχημα του αθλήματος και δεν πρέπει να συμβαίνουν. Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη βοήθεια τους, αλλά σε αθλητικά πλαίσια».

Από την πλευρά του ο Έισι Λο τόνισε «Στόχος μας είναι να νικήσουμε και να κάνουμε το 2-1,αλλά η Σιένα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ματς καταφέραμε να επικρατήσουμε, αλλά όχι και στο δεύτερο. Ελπίζω να κάνουμε αύριο αυτό που πρέπει».

Όσο για το αν ο Σιμόνε Πιανιτζάνι τον υπολογίζει, πολύ περισσότερο τώρα από ότι στα δύο πρώτα ματς είπε: «Θέλω απλά να παίξω το παιχνίδι μου, να είμαι επιθετικός και να οργανώσω καλά την ομάδα. Ετσι θα βοηθήσω την ομάδα. Να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη είναι σπουδαία εμπειρία, σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από το ΝΒΑ. Το μόνο όμως που σκέφτομαι και είμαι συγκεντρωμένος είναι το πως θα φτάσουμε στο Final-4».

Για το εάν είναι εύκολο ή δύσκολο να έχει τον έλεγχο του ρυθμού κόντρα σε μια ομάδα όπως η Σιένα. «Δεν είναι εύκολο να ελέγξεις το ρυθμό ενός ματς, πρέπει να βλέπεις τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, να… μπλέκεις τους συμπαίκτες στα επιθετικά συστήματα ώστε να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά για αυτό με έφεραν στην ομάδα και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρω».

Το ΣΕΦ θα είναι ασφυκτικά γεμάτο αύριο με τον 26χρονο πλέι μέικερ να τονίζει πως «η ατμόσφαιρα στα ματς με την Παρτιζάν ήταν πολύ ωραία, αλλά εδώ μου λένε ότι θα είναι ακόμη καλύτερα. Ανυπομονώ να παίξω σε γεμάτο γήπεδο και θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε ένα τόσο σημαντικό ματς με όλους τους φιλάθλους να υποστηρίζουν εμάς. Είμαι περίεργος να ζήσω αυτή την εμπειρία και ελπίζω να φέρουν σε δύσκολη θέση τους παίκτες της Σιένα».

Τέλος ο Αμερικανός ρωτήθηκε και για την τελευταία φάση του δεύτερου παιχνιδιού με τη Σιένα και απάντησε: «Σκέφτομαι πολλές φορές την τελευταία φάση στο δεύτερο παιχνίδι. Ισως να ήταν λάθος μου που δεν πήγα να πάρω τη μπάλα και έτρεξα μπροστά. Πιστεύω ότι είχα το χρόνο να σκοράρω ή να δημιουργήσω κάτι καλό για κάποιον συμπαίκτη μου. Αισθάνθηκα όπως αισθάνθηκα και πλέον κοιτάζω μπροστά ώστε να… τακτοποιήσουμε τη δουλειά μας στον τρίτο αγώνα».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved