Σωτήρης Νίνης, το αστέρι που εξελίχθηκε

Σωτήρης Νίνης, το αστέρι που εξελίχθηκε

Οκτώ και κάτι χρόνια έπειτα από την ημέρα που πέρασε το κατώφλι της Παιανίας, ο Σωτήρης Νίνης ετοιμάζεται να ξενιτευτεί. Το Onsports θυμήθηκε τις ημερομηνίες-σταθμούς στην καριέρα του και σάς υπενθυμίζει μέσω βίντεο τις καλύτερες στιγμές του.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε στις 3 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία έξι χρόνια μετά από τον ερχομό του στη ζωή, αλώνοντας το Αμστερνταμ, το ποδοσφαιρικό του μέλλον ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο, σε ό,τι τουλάχιστον είχε να κάνει με την ομάδα στην οποία θα αγωνιζόταν. Παρόλο που όσο βρισκόταν στις Ακαδημίες του Γιάννη Παθιακάκη, έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε δείξει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως δεν τον πίστεψε και έκανε πίσω. Ο Σωτήρης Νίνης εντάχθηκε στις «πράσινες Ακαδημίες» και είχε την τύχη να συνεργαστεί με δύο ανθρώπους που εκτός του ότι εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητές του, τον εμπιστεύθηκαν. Τον Κώστα Ταράση, αρχικά και τον Βίκτορ Μουνιόθ, στη συνέχεια.

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη κρυάδα της Παιανίας, ο 22χρονος σήμερα Νίνης (ναι, είναι ακόμα τόσο μικρός), μετρά πλέον αντίστροφα για την υλοποίηση του μεγάλου του ονείρου, να αγωνιστεί δηλαδή σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και μπορεί να μην είναι τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ομάδα που τον απέκτησε, όπως ακουγόταν διάφορα καλοκαίρια ότι θα συνέβαινε, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι μέσω της Πάρμα, του δίνεται η δυνατότητα να διαφημίσει σε υψηλότερα «κλιμάκια» το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Το Onsports σάς θυμίζει ημερομηνίες-σταθμούς της μέχρι τώρα καριέρας του και σάς παρουσιάζει μέσω βίντεο κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του...

07/01/2007

Ο Βίκτορ Μουνιόθ εκπλήσσει κόσμο και κοσμάκη και σε ένα ματς πρωταθλήματος με το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ, τον ρίχνει στη μάχη. Ο Νίνης δεν έχει καν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του κι αυτό εξιτάρει τον κόσμο που τον αποθεώνει.

27/01/2007

Ο «μικρός» δεν μασά παρότι βρίσκεται στο προσκήνιο μόλις είκοσι μέρες και στο ματς με τον Πανιώνιο, σημειώνει το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα. Γίνεται συγχρόνως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και ο δεύτερος πιο νέος μετά τον Θωμά Μαύρο που σκοράρει σε επίπεδο Α' Εθνικής (16 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών).

15/02/2007

«Ψημένος» πια, ο Νίνης ντεμπουτάρει και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα στον αγώνα με τη Λανς στη Γαλλία, στον οποίο αγωνίζεται για 8'.

27/03/2007

Ο Νίνης φορά για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με τη Δανία.

06/07/2007

Η υπογραφή του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό αποτελεί τη δικαίωση των κόπων του

19/05/08

Ο Οτο Ρεχάγκελ έχει πειστεί πια για τις ικανότητές του και του δίνει το χρίσμα. Ο Νίνης κάνει ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών στο νικηφόρο φιλικό με την Κύπρο (2-0) στο Παμπελοποννησιακό. Κι όχι μόνο αυτό. Βρίσκει δίχτυα και γίνεται ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε ηλικία 18 χρονών και 40 ημερών.

14/10/2009

Το ντεμπούτο του με την Εθνική σε επίσημο παιχνίδι, γίνεται σε αγώνα με το Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010.

25/02/2010

Στην καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Νίνης κάνει ό,τι θέλει μαζί με τους υπόλοιπους «πράσινους» τη Ρόμα και πετυχαίνει το πρώτο του (και μοναδικό ως σήμερα_ ευρωπαϊκό γκολ βοηθώντας το «τριφύλλι» να πάρει μεγαλειώδη πρόκριση μέσα στο Ολίμπικο.

17/06/2010

Συμμετοχή σε αγώνα για το Μουντιάλ! Ο Νίνης μπαίνει ως αλλαγή στο ματς της Εθνικής με τη Νιγηρία!

02/09/2011

Αλλη μία «κατάρα» σπάει και ο Νίνης πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Εθνική σε επίσημο ματς κόντρα στο Ισραήλ. Κακή μέρα η συγκεκριμένη γι αυτόν, ωστόσο, καθώς τραυματίζεται (ρήξη χιαστών) και χάνει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν.

27/03/2012

Ο πρόεδρος της Πάρμα, Τομάσο Τζιράρντι, επιβεβαιώνει την συμφωνία της ιταλικής ομάδας με τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, η οποία βέβαια είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό.

Πρώτο γκολ με Παναθηναϊκό

Πρώτο γκολ με Εθνική

Γκολ με Ισραήλ

Ρόμα-Παναθηναϊκός

Αφιερώματα



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved