Έχει τη Μακάμπι και την πρόκριση... (photos+video)

Έχει τη Μακάμπι και την πρόκριση... (photos+video)

Πολύ σκληρός για να αποκλειστεί απ' το Final 4 αυτός ο Παναθηναϊκός, λύγισε από τα διαιτητικά λάθη του Λαμόνικα, ηττήθηκε από τους Ισραηλινούς με 65-62, αλλά έδειξε πως μπορεί να πάρει το εισιτήριο για την Πόλη, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο ματς της Πέμπτης (29/03).

Με εχθρική τη διαιτησία, κυρίως από τον Ιταλό, σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, επιστρέφοντας στο ματς από το -13 με το οποίο έκλεισε το πρώτο και έδειξαν στους Ισραηλινούς, μέσα στο σπίτι τους, ότι είναι σε θέση να τους κάνουν μεγάλη ζημιά στο ματς της Πέμπτης (29/03) και να φέρουν τη σειρά και πάλι στην Αθήνα, για να κριθεί πλέον η πρόκριση στο Final 4 στο πέμπτο παιχνίδι, στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ από 20.000 οπαδούς του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι μπήκαν «μουδιασμένοι» στο ματς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε πλήρως η Μακάμπι, ποντάροντας και στο σκληρό παιχνίδι της, το οποίο ανέχτηκαν και μάλιστα σε υψηλότατο βαθμό οι διαιτητές. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Μακάμπι να «χτίζει» διαφορά 9 πόντων και τον πρωταθλητή Ευρώπης να κάνει ένα από τα χειρότερα σε επιθετικό επίπεδο παιχνίδια του, μένοντας μόλις στους 13 πόντους (24-13). Αξίζει, πάντως, να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις αποφάσεις του Λαμόνικα, κυρίως, αλλά και των Μάρτιν και Ανκαραλί, οι οποίοι έδειξαν από την έναρξη του παιχνιδιού σαφή τάση να επιτρέψουν το σκληρό παιχνίδι της Μακάμπι, αλλά και να στείλουν προς την πλευρά των γηπεδούχων φάσεις που εμφανέστατα μπορούσαν να καταλογίσουν υπέρ του Παναθηναϊκού, τόσο στο πρώτο δεκάλεπτο (επιθετικό στον Μάριτς στο 05.10’) όσο και στο δεύτερο (βήματα σε Γιασικεβίτσιους και τουλάχιστον τρία οφθαλμοφανέστατα φάουλ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα που δεν καταλογίστηκαν υπέρ των Μπατίστ, Μάριτς και Γιασικεβίτσιους).

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τις λύσεις εκείνες στην επίθεση που θα του επέτρεπαν να μπει δυνατά στο ματς, καθώς ο Διαμαντίδης περιορίστηκε στους 3 πόντους, ο Γιασικεβίτσιους έκλεισε το ημίχρονο με δύο μόλις επιθετικές προσπάθειες σε 8.47 λεπτά παιχνιδιού και χωρίς πόντο, ενώ μόνο ο Μπατίστ στάθηκε όρθιος, πετυχαίνοντας οκτώ από τους συνολικά 28 πόντους των πρασίνων. Το αποτέλεσμα ήταν η Μακάμπι, εκμεταλλευόμενη τη δυστοκία των παικτών του Ομπράντοβιτς, να αυξήσει τη διαφορά τους 13 πόντους, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη με 41-28, με τον Οχαγιόν να κάνει εξαιρετικό ματς με 7 πόντους, τρία κλεψίματα και μία ασίστ και τους Μπλου και Σχορτσιανίτη να τον ακολουθούν πετυχαίνοντας από έξι πόντους έκαστος.

Ο πραγματικός Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και, κάνοντας σερί 8-2, κατόρθωσε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 43-26. Η πίεση των πρασίνων ήταν τέτοια που προκάλεσε τον εκνευρισμό των Ισραηλινών, όμως οι πράσινοι υστέρησαν σημαντικά έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, όπου σε 26 λεπτά παιχνιδιού μετρούσαν μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε οκτώ προσπάθειες. Αυτή ήταν ουσιαστικά η διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ, καθώς οι Ισραηλινοί στο ίδιο διάστημα μετρούσε 4 στα 11 τρίποντα.

Και ενώ ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να μπει ακόμα περισσότερο στο ματς, έχοντας μειώσει στους 8 και με την μπάλα στην κατοχή του, οι διαιτητές καταλόγισαν επιθετικό φάουλ, αυτή τη φορά στον Περπέρογλου, 4.51 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Από το -13 στο -7 με τεράστια βελτίωση στην άμυνα για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που αστόχησαν σε τρίποντο με το Διαμαντίδη (1 στα 9 σύνολο), αλλά έκαναν το -5 (46-41) με ένα δίποντο που για... χιλιοστά δεν ήταν τρίποντο, από το Στράτο Περπέρογλου.

Η Μακάμπι βρήκε λύση με το Σμιθ και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 7, με τον Παναθηναϊκό να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να μειώσει τη διαφορά ακόμα και κάτω από τους πέντε πόντους, αλλά με κάκιστη επιθετική παρουσία από το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Μπατίστ, αντίθετα, με μία εύστοχη βολή κι ένα δίποντο απάντησε στον Ελιγιάχου και έκανε το 50-44, για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο -6 για τον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας ουσιαστικά το ματς από την αρχή... Αξιοσημείωτη η εκπληκτική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, κρατώντας τους Ισραηλινούς κάτω από τους δέκα πόντους (9).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αυτός που σήκωσε στην πλάτη του τη συνέχιση της αντεπίθεσης διαρκείας που έφερε τον Παναθηναϊκό να μειώνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, φτάνοντας το ματς μέχρι στον πόντο (61-60). Όμως, μια απόφαση του Λαμόνικα να καταλογίσει βήματα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και η απίστευτη ευκολία με την οποία ο ίδιος διαιτητής προστάτευε τις επιθέσεις της Μακάμπι έδωσε στους Ισραηλινούς το δικαίωμα να φτάσουν στην επικράτηση, με το 65-62 να τους χαρίζει το 2-1, αλλά τη συνολική παρουσία του Παναθηναϊκού στο ματς, δεδομένης της αρνητικής προς αυτόν στάση των διαιτητών, να δίνει το δικαίωμα στην ελληνική ομάδα να ελπίζει σε μια ρεβάνς στο ματς της Πέμπτης (29/03).

Διαιτητές: Λαμόνικα, Μάρτιν, Ανκαραλί.
Δεκάλεπτα: 24-13, 41-28, 50-44, 65-62.
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 9, Ντ. Σμιθ 11, Μπλου 8 (2), Ελιγιάχου 8, Πνίνι 2, Μπερστάιν 3 (1), Οχαγιόν 12 (1), Τζέιμς, Σχορτσιανίτης 8, Λάνγκφορντ 4.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 13, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 11, Ν. Καλάθης 11, Στ. Σμιθ, Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός μέσα από το live του Onsports.

Έχει τη Μακάμπι και την πρόκριση... (photos+video)



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved