Ίβκοβιτς: «Το ματς αυτό δεν χάνεται!»

Ίβκοβιτς: «Το ματς αυτό δεν χάνεται!»

Αποφασισμένος για τον τρίτο αγώνα απέναντι στη Σιένα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος τόνισε πως αυτός ο αγώνας δεν χάνεται.

Ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε αναλυτικά: «Καλησπέρα σε όλους. Εμείς ετοιμάσαμε εδώ για πρώτη φορά τα δύο πολύ σημαντικά, καθοριστικά παιχνίδια που ακολουθούν με τη Σιένα. Ετοιμάσαμε πολλά βίντεο και ομαδικά και ατομικά, θα δούμε πώς είναι η κατάσταση και στην έδρα μας. Απέναντι σε μία καλή και έμπειρη ομάδα πρέπει να αποφύγουμε το άγχος και να έχουμε καλό έλεγχο του παιχνιδιού. Στην Ιταλία είχαμε τραγικά δεκάλεπτα και αν κάνουμε το ίδιο και εδώ δύσκολα θα νικήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε 26 πόντους με τον Άντερσεν να πετυχαίνει 13 πόντους και στο δεύτερο έγινε το ίδιο με χειρότερα ποσοστά της Σιένα και με τον Λαβρίβνοβιτς να κάνει καλό παιχνίδι. Πρέπει να ισορροπήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα και να τρέξουμε. Έχουμε την ευκαιρία να ετοιμάσουμε το παιχνίδι χωρίς τίποτα πίσω από τον πάγκο του προπονητή και πρέπει να ετοιμάσουμε και να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Μόνο ο Βασιλόπουλος είναι με πυρετό αυτές τις μέρες. Σκέφτηκα σοβαρά να τον ετοιμάσω αλλά δεν είχαμε τον χρόνο και δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα που έδειξε χαρακτήρα και αξίζει την υποστήριξη του κόσμου».

Για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδι για την Ιταλία για να πάρει τη νίκη: «Το στιλ των δύο ομάδων είναι γνωστό όπως και οι παίκτες. Όπως είπαμε από τη μία είναι η εμπειρία της Σιένα, είναι πολύ έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη και έχει κάνει μεγάλες νίκες. Έχει νικήσει εύκολα εκτός έδρας τη Ρεάλ. Από την άλλη εμείς, που μόνο με την ΤΣΣΚΑ δεν παίξαμε καλά. Χάσαμε το παιχνίδι με 18 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ξέρουμε να παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να έχουμε και αρχές. Πρέπει να παίξουμε με αρχές. Αυτά τα παιχνίδια είναι η μεγάλη ευκαιρία η ομάδα να απολαύσει τη δουλειά που έχει κάνει».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος των δύο πρώτων παιχνιδιών να ανεβάσει ρυθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο: «Eίναι δύσκολο να γίνει και τρίτο παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που θέλει πίστωση χρόνου και θέλει δουλειά. Δεν είναι θέμα συζήτησης για το πού είναι η φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού».

Για το αν ο κόσμος θα φέρει άγχος στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Η ομάδα δεν θα χάσει τον έλεγχο και το μυαλό από τον κόσμο. Τον θέλουμε κοντά μας. Και αν χάσουμε τον έλεγχο θα τον χάσουμε από άλλον παράγοντα. Μερικές φορές μοιάζουμε με σταγόνα στη θάλασσα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες μου και όπως τους είπα το Φάιναλ Φορ δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το NCAA. Αυτό δεν πρέπει είναι πίεση. Πρέπει να είναι κίνητρο για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ».

Για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους Γιώργο Πρίντεζη και Πέρο Άντιτς μαζί στην ίδια πεντάδα: «Το παιχνίδι είναι ζωντανό και δεν μπορείς να σκεφτείς από τώρα τι θα κάνεις μετά. Πριν μπει ο Παπαδόπουλος στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σιένα, έβαλα και τον Άντιτς και τον Πρίντεζη μαζί, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν θα τους βάλω μαζί, αν και πιστεύω πως δεν θα έχουμε την ίδια διαιτησία που είχαν οι Χάινς και Ντόρσεϊ σε 13 και 16 λεπτά».

Όσο για τα πολλά κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού στα πρώτα παιχνίδια στην Ιταλία: «Και το χαμένο σουτ δεν είναι τελειωμένο και πρέπει να στηρίξουμε τον παίκτη που έχει αστοχήσει πηγαίνοντας στο επιθετικό ριμπάουντ. Απ’ τα χαμένα σουτ έρχονται τα ριμπάουντ και αν γίνει ένα παιχνίδι με χαμηλά ποσοστά, τότε μπορούμε να κερδίσουμε από τα ριμπάουντ. Τέτοια παιχνίδια κερδίζονται και από τα ριμπάουντ».

Για την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τους αγώνες με τη Σιένα: «Αν ετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον ελληνικό τρόπο, αυτό το παιχνίδι δεν χάνεται. Πρέπει να παίξουμε με αρχές και συγκέντρωση. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει την προσωπική ευθύνη να είναι συγκεντρωμένος με την αμυντική τεχνική του, τότε οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Αν έχουμε 1,5 παίκτες σε καλή μέρα κερδίζουμε, αν έχουμε δύο, κερδίζουμε πιο εύκολα και αν έχουμε 3 τότε το ματς είναι 20 πόντους. Μιλάω για όλα τα παιχνίδια».

Όσο για το γεγονός πως η άμυνα της Σιένα είναι στραμμένη στον Βασίλη Σπανούλη: «Όλες οι άμυνες στην Ευρώπη φέτος είναι στραμμένες στον Σπανούλη και από κει, αν διαβάσουμε σωστά την άμυνα του αντιπάλου, μπορούμε να βρούμε το εύκολο καλάθι».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved