Καραγκούνης: «Θα πάμε στο Euro να το χαρούμε!»

Καραγκούνης: «Θα πάμε στο Euro να το χαρούμε!»

Την πίστη του στις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει της πρόκλησης του Euro 2012, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος έδωσε το παρών στα εγκαίνια του μουσείου της Εθνικής στο Πνευματικό κέντρο του Παλαιού Φαλήρου (Φλοίσβος), αγκαλιάζοντας την προσπάθεια του «Γαλανόλευκου Φάρου».

«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε συνέχεια. Αυτές οι επιτυχίες συνεχιστήκαν κάθε δύο με τέσσερα χρόνια καθώς η ομάδα έπαιρνε μέρος στις μεγαλύτερες διοργανώσεις», τόνισε αρχικά στο περιθώριο της εκδήλωσης ο αρχηγός της ομάδας του Σάντος, ερωτηθείς για το αν έχει νοσταλγήσει τις χαρές με τη «γαλανόλευκη» φανέλα, για να προσθέσει σχετικά με την προσπάθεια του «Γαλανόλευκου Φάρου» και το μουσείο της Εθνικής:

«Έχουν χτίσει έναν εντυπωσιακό χώρο. Όλα τα εκθέματα εδώ θυμίζουν ωραίες στιγμές και αναμνήσεις. Είναι ωραίο να βλέπεις μικρά παιδιά να αγκαλιάζουν την προσπάθεια. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο γιατί η Εθνική είναι το μοναδικό υγιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το Euro 2012: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να πάμε να παίξουμε σε μια γιορτή του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα πάμε να το χαρούμε. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε εκεί, όμως δεν πάμε για διακοπές. Έχουμε καλή ομάδα, φιλοδοξίες, πιστεύουμε στις δυνατότητές της  και αν δεν έχουμε προβλήματα, θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο».

Για τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν: «Με όποιον αντίπαλο και να αντιμετωπίσουμε, είτε μικρό είτε μεγάλο, εμείς θα τον παίξουμε στα ίσια. Κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι… Κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Στο γήπεδο θα υπάρχουν 50.000 Πολωνοί, ελπίζουμε όμως  να έχουμε και εμείς τους δικούς μας φιλάθλους. Δεν θα είναι εύκολο, όμως έχουμε δείξει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για την τελική 23αδα που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας: «Είναι θετικό που ο προπονητής έχει να επιλέξει ανάμεσα από πολλούς παίκτες. Αυτά τα προβλήματα είναι τα καλύτερα για τον προπονητή.  Έχουν παίξει ήδη αρκετοί και σίγουρα η επιλογή δεν είναι εύκολη, αλλά είναι θέμα του προπονητή. Όσοι επιλεχθούν πάντως, να είστε σίγουροι πως θα δώσουμε το 100%. Αυτό το λέω για τους Έλληνες φιλάθλους που θα έρθουν εκεί γιατί είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Περιμένουμε με αγωνία αυτή τη γιορτή, τα παιδιά που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάνε από το μηδέν στο δέκα και ελπίζουμε αυτό να μην μας βγει σε κακό».

Για την ανανέωση του Φερνάντο Σάντος: «Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω. Το θέμα είναι πως είτε αρνητικά είτε θετικά τελειώσει το θέμα, δεν πρέπει να επηρεάσει ομάδα. Είμαστε αήττητοι, πρέπει να πάμε εκεί, να το χαρούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας όπως το Euro...».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων της Εθνικής, Νίκος Φλέκκας, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό της Εθνικής μας γιατί μας έχει βοηθήσει και σταθεί όπως κανένας άλλος.

Το μουσείο είναι φτιαγμένο με μεράκι. Το αφιερώνουμε σε όλους τους διεθνείς που έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής και τους φιλάθλους που παρά την κρίση θα βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, διαφημίζοντας τον ελληνισμό.

Το μουσείο που είναι μια προσφορά πολιτισμού, το έχουμε φέρει εδώ με δικά μας έξοδα . Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κ. Χατζηδάκη, αν βρούμε τα λεφτά, έχουμε σκοπό να το πάμε σε όλη την Ελλάδα.  Η μία πόλη είναι σίγουρα η Πάτρα λόγω του Γιώργου (σ.σ. Καραγκούνη). Δυστυχώς δεν έχουμε όμως τη στήριξη…».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος συμπλήρωσε:

«Είναι υποχρέωση μας και τιμή να φιλοξενήσουμε τον «Γαλανόλευκο Φάρο». Αυτή είναι η Ελλάδα της επιτυχίας, όλα τα παιδιά που μας έκαναν να κλάψουμε… Ο Καραγκούνης και τα άλλα παιδιά.

Τα ξέρω καλά τα Χανιά , εκεί υπάρχει αλληλεγγύη…  Η Εθνική έχει πάει σε όλα τα πέρατα της γης και δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη φιλοξενήσω εδώ . Θα βρούμε εμείς χώρο να τους έχουμε συνέχεια εδώ. Θα βρούμε τρόπο, μια αίθουσα στο Δημαρχείο την οποία θα παραχωρήσουμε δωρεάν για να μπει ο Γαλανόλευκος Φάρος».

Στα εγκαίνια έδωσε το «παρών» και η δημοσιογράφος, υποψήφια βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή η οποία υπογράμμισε με τη σειρά της:

«Σε συνεργασία με τον Γαλανόλευκο φάρο έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε σπουδαία εκθέματα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Το μουσείο ανήκει σε όλους που έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής και στον κόσμο που το έχει ανάγκη μετά τα τελευταία επεισόδια στο ντέρμπι», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του καθηγητή διαιτησίας και Σύμβουλου του Υφυπουργού Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού, Περικλή Βασιλάκη:

«Μπορώ να πω πως είμαι φίλαθλος της Εθνικής και μάλιστα πολύ ένθερμος. Βρέθηκα στα Χανιά στην πρώτη εκδήλωση, στα εγκαίνια εκεί του Γαλανόλευκου Φάρου.

Κάποιοι άνθρωποι είχαν ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα, Συγχαρητήρια γιατί όλα αυτά εδώ είναι μια πραγματική εικόνα και έχουμε την ευκαιρία να την απολαύουμε.

Πρέπει να ξεχάσουμε τη βία και να φέρουμε τις οικογένειες και τα παιδιά ξανά στο γήπεδο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως την εκδήλωση (χορηγός της οποίας ήταν η AMSTEL), εκτός από πλήθος κόσμου, στην πλειοψηφία του οικογένειες και παιδιά, τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, ο ταμίας του «Γαλανόλευκου Φάρου», Σταύρος Δρικάκης, ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Mαρκογιαννάκης, η ποδοσφαιρική ακαδημία Παλαιού Φαλήρου, η ποδοσφαιρική ομάδα Ίωνες, αλλά και εκπρόσωποι από ομάδες του δήμου.

Την Τρίτη (27/03) στο Μουσείο της Εθνικής θα παρευρεθούν οι διεθνείς που φόρεσαν τη «γαλανόλευκη» φανέλα μέχρι το 1968 (ανάμεσά τους σίγουρα οι Πολυχρονίου, Ζαντέρογλου, Καραφέσκος, Λουκανίδης, Πανάκης), την Τετάρτη οι διεθνείς μέχρι το ’70 (Δομάζος, Παπαϊωάννου, Κούδας, Αντωνιάδης), ενώ για το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:30, είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του λευκώματος της Εθνικής από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Στέλιο Γιαννακόπουλο. Την Πέμπτη καλεσμένοι θα είναι οι διεθνείς μέχρι το ΄80 (Λιβαθηνός, Κωνσταντίνου, Μαύρος), την Παρασκευή τα μέλη της αποστολής του πρώτου Μουντιάλ (94΄) στο οποίο έλαβε μέρος η Ελλάδα (Τσιαντάκης , Καλλιτζάκης, Ατματζίδης, Καραγιάννης, Μήνου) και το Σάββατο ο Βασίλης Λάκης θα εκπροσωπήσει την Εθνική που έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα δώσουν το «παρών» και άλλοι διεθνείς άσοι του παρελθόντος.

Το Onsports ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Καραγκούνης: «Θα πάμε στο Euro να το χαρούμε!»



Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved