Η... ανάσταση του Λαζάρ «σκότωσε» την Κέρκυρα (videos+photos)

Η... ανάσταση του Λαζάρ «σκότωσε» την Κέρκυρα (videos+photos)

Ο ΠΑΟΚ με οδηγό τον Λαζάρ πέρασε σίφουνας (4-0) από την Κέρκυρα και έμεινε για 8ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς αήττητος.

Οι «ασπρόμαυροι» περνούσαν αγωνιστική κρίση... Μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ σε βάρος του Παναθηναϊκού, ηττήθηκαν στην Τούμπα (3-2) από τον Αστέρα Τρίπολης και ισοφάρισαν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό λίγο πριν το φινάλε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ξέσπασμα στην Κέρκυρα; Όσο και αν αυτό φαινόταν δύσκολο λόγω απουσιών και λόγω πίεσης των Φαιάκων να πάρουν αποτέλεσμα για να διατηρήσουν ελπίδες σωτηρίας, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε θαυμάσια και επικράτησε 4-0.

Με τον Κοστίν Λαζάρ να είναι ο πολυτιμότερος με δύο γκολ και μία ασίστ ο ΠΑΟΚ... αναστήθηκε και σημείωσε για πρώτη φορά φέτος τέσσερα γκολ, δείχνοντας ότι βρίσκει ξανά ρυθμό. Έτσι, πλησίασε στον πόντο τον 3ο Ατρόμητο, τόνωσε το ηθικό του ενόψει της συνέχειας και έστειλε στα... Τάρταρα τους Φαίακες, που βλέπουν την υπόθεση - παραμονή να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που μαρτυρούν και οι 12 τελικές προσπάθειες. Ο Λάζλο Μπόλονι είχε διαβάσει πολύ καλά το ματς και η κίνησή του να τοποθετήσει μοναδικό «κόφτη» τον Γκαρσία και μπροστά του τους Λαζάρ, Γιάννου ήταν αυτή που... έκανε τη διαφορά.

Ο Ρουμάνος μέσος έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Μάρκαρε, έκοβε, είχε τελικές, έβγαζε ασίστ και ήταν ο MVP του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει την προσπάθεια των υπόλοιπων παικτών, οι οποίοι έπιασαν πολύ καλή απόδοση.

Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 13'. Έπειτα από συνεργασία των Σαλπιγγίδη - Γιάννου, ο πρώτος σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Αθανασιάδης δεν βρήκε στόχο με προβολή. Ένα λεπτό μετά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Λαζάρ, αλλά δεν βρήκε απάντηση στην προσπάθεια του Γκαρσία στο 15'... Ο Ουρουγουανός είναι γνωστός για τις άψογες εκτελέσεις κόρνερ και αυτή τη φορά έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα!

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον πλήρη έλεγχο στον χώρο του κέντρου, με τους Φαίακες να συμμαζεύουν κάπως τα πράγματα μετά το μισάωρο. Ωστόσο, ο Λάζαρ στο 31' και το 37' απείλησε τον Γκαλίνοβιτς... Το κακό για την ομάδα του Ιονίου ήταν ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές που άλλαξαν πλήρως τα πλάνα του Χάβι Γκράθια. Στο 23' ο Βενέτης αντικατέστησε τον Βέντσελ και στο 43' ο Ηλιάδης πήρε τη θέση του Γκουστάβο.

Παρά το 0-1 ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του έδειχνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει πόντους στην Κέρκυρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, ο Λάζαρ με εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, σέντραρε στον Αθανασιάδη και αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Όσοι περίμεναν ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έριχνε ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο έπεσαν έξω. Με τον Μπόλονι να έχει αποβληθεί λόγω διαπληκτισμού στην ανάπαυλα, στο 54' ο Λαζάρ συνδυάστηκε με τον Γιάννου και ο Ρουμάνος με πλασέ έκανε το 3-0. Το δεύτερο γκολ του το πανηγύρισε στο 64'με νέο εύστοχο πλασέ και λογικά αποθεώθηκε όταν στο 71' αντικαταστάθηκε από τον Τσουκαλά...

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/KERKIRA_PAOK_GOAL_250312{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Κέρκυρα - ΠΑΟΚ

Η... ανάσταση του Λαζάρ «σκότωσε» την Κέρκυρα (videos+photos)



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved