Ερυθρόλευκη... μαγεία by... Κέβιν Μιραλάς (photos+videos)

Ερυθρόλευκη... μαγεία by... Κέβιν Μιραλάς (photos+videos)

Μία… ανάσα από το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος όταν… σοβαρεύτηκε «διέσυρε» τον Αστέρα Τρίπολης με 7-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης», πετυχαίνοντας την 20η νίκη στην Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να τα βρήκαν… σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 2-0 χάρις στα τέρματα των Ναβάρο (13’) και Ροτζέριο (16’), ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας και με τον Κέβιν Μιραλάς να κάνει… καρέ τερμάτων (20’, 51’, 70’ και 88’) διέσυραν τους φιλοξενούμενους με 7-2. Τζεμπούρ (49’), Ορμπάιθ (53’) και Φουστέρ (79’) σημείωσαν τα υπόλοιπα τέρματα των Πειραιωτών, που έκαναν το καλύτερο… δώρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ονομαστική του εορτή.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και πίεσε από την αρχή για να πετύχει ένα τέρμα που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν την εστία του Μπαντή μόλις στο 2’ όταν ο Αμπντούν έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά το σουτ του Τζεμπούρ στο πρώτο δοκάρι, πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Αμπντούν να βρίσκει από τα δεξιά τον Μιραλάς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, από πλάγια θέση θέλησε να κάνει τη σέντρα – σουτ, αλλά ο Μπαντής ενήργησε σωστά και μπλόκαρε προ του Τζεμπούρ.

«Κλεφτοπόλεμος» από τους Αρκάδες!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13’ με τον Ναβάρο σε αντεπίθεση. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη βγήκαν υποδειγματικά στην κόντρα με τον Μπρέσκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, έκανε το σουτ, ο Ούγγρος πορτιέρο απέκρουσε, ωστόσο, ο Σλοβάκος επιθετικός πήρε το… ριμπάουντ και πάσαρε στον επερχόμενο Ναβάρο, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Ο αιφνιδιασμός των φιλοξενούμενων αποδιοργάνωσε τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να «απαντήσουν» άφησαν κενά στην άμυνα, τα οποία οι Πελοποννήσιοι τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, τρία λεπτά αργότερα και πάλι στην κόντρα. Ο Μάρτινς άλλαξε ωραία με τον Μπρέσκα, την κατάλληλη στιγμή ο τελευταίος… επέστρεψε την μπάλα στον Βραζιλιάνο, ο οποίος και πάλι προ κενής εστίας, δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0.

Άμεση… απάντηση

Το δεύτερο τέρμα των Αρκάδων φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή εικόνας του Ολυμπιακού, μια και οι Πειραιώτες βγήκαν άμεσα μπροστά και ευτύχησαν να μειώσουν το σκορ (2-1) με πέναλτι του Μιραλάς, έπειτα από ωραία ενέργεια του Μακούν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι και ο Βοσκάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους για ένα δεύτερο τέρμα, με στόχο να πάνε ισόπαλοι στα αποδυτήρια, αλλά στο 35’ η κεφαλιά του Τζεμπούρ από φάουλ του Ορμπάιθ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μιραλάς στο 37’ σε σέντρα – σουτ, αφού πρώτα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, τα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού παρέμειναν και στο 44’ ο Μαρκάνο παρ’ ολίγο να προκαλέσει… εμφράγματα στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς σε μία… ανύποπτη φάση, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Μέγιερι, ο οποίος είχε φύγει από το τέρμα του για να του δώσει βοήθεια, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, ωστόσο, ο Ούγγρος πορτιέρο με τάκλιν… αυτοθυσίας πρόλαβε την «στρογγυλή… θεά» πριν περάσει την γραμμή, διατηρώντας το 2-1, με το οποίοι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.

«Κατηφόρα» στην «επανάληψη»

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να κάνει πιο… λειτουργική την ομάδα του, στην μεσαία γραμμή, αφήνοντας εκτός τον Μοντέστο, ο οποίος έδειξε έξω από τα… νερά του, με τον Μανιάτη να παίρνει τη θέση του. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά στην «επανάληψη» για να κάνουν την ανατροπή και οκτώ για να «κλειδώσουν» την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Τζεμπούρ έφερε το ματς στα ίσια (2-2) έπειτα από εξαιρετική… επέλαση του Μανιάτη από τα δεξιά και παράλληλη μπαλιά, ενώ στο 51’ ο Μιραλάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 3-2. Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Φορμίκα και Μπαρτολίνι στην περιοχή του Αστέρα και με γυριστό σουτ «εκτέλεσε» τον Μπαντή, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει για τα… καλά στροφές και δύο λεπτά αργότερα «κλείδωσαν» την αναμέτρηση με τον Πάμπλο Ορμπάιθ. Το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε βγήκε και πάλι στην επίθεση από τα δεξιά, με τον Αμπντούν, ο οποίος άλλαξε με τον Τζεμπούρ, ο πρώτος «έσπασε» στον άξονα και ο Ισπανός μέσος με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το 4-2.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έδειξαν να τα έχουν… χαμένα στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προβάλουν αντίσταση στις προσπάθειες των γηπεδούχων, οι οποίοι δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις όποτε… ήθελαν.

Στο 63’ ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορμπάιθ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 69’ το σουτ του Αμπτνούν από το ύψος της περιοχής, αποτέλεσε εύκολη… λεία για τον Μπαντή, ο οποίος μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 5-2 με τον Κέβιν Μιραλάς να σημειώνει χατ-τρικ. Ο Βέλγος άσος ακολούθησε την προσπάθεια του Τζεμπούρ και με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Αλγερινού, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει εκ… νέου τον Μπαντή.

Διαστάσεις θριάμβου από Φουστέρ

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας… απαλλαγεί από το άγχος της ήττας, βρήκαν την ευκαιρία να προσφέρουν και θέαμα στους φιλάθλους τους. Μάλιστα, στο 79’ οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην 20η νίκη τους στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στο 6-2 με τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Καζίμ έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μιραλάς, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα δεξιά, είδε την κίνηση του Φουστέρ στην «καρδιά» της άμυνας του Αστέρα και ο τελευταίος με πλασέ απέναντι από τον Μπαντή, έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ωστόσο, η… αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο δεν τελείωσε εκεί, καθώς στο 88’ ο Κέβιν Μιραλάς, με το τέταρτο προσωπικό τέρμα, έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα του… πρωταθλήματος, καθώς έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα, ο Μαρκάνο έκανε το γύρισμα προς τον Βέλγο επιθετικό, ο Αργυρόπουλος δεν κατάφερε να διώξει και ο νεαρός φορ των «ερυθρόλευκων» με πλασέ από την μικτή περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 7-2.

To Onsports ήταν από νωρίς στο Φάληρο και σας μετέφερε το κλίμα από τις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και όλα τα τελευταία νέα για τις δύο ομάδες πριν την σέντρα του παιχνιδιού.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_ASTERAS_250312{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσω του Onsports

Ερυθρόλευκη... μαγεία by... Κέβιν Μιραλάς (photos+videos)



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved