«Χόρευε» στη βροχή ο Αλόνσο!

«Χόρευε» στη βροχή ο Αλόνσο!

Ο Ισπανός άντεξε στην πίεση του εξαιρετικού, Πέρεζ, ο οποίος διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους στο Grand Prix της Μαλαισίας. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Χάμιλτον.

Ο Αλόνσο ήταν ο νικητής του δεύτερου Grand Prix της σεζόν, στην πίστα της Sepang, στη Μαλαισία. Ο Ισπανός άντεξε στην πίεση του, εξαιρετικού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, Πέρεζ, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη θέση. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με βροχή, η οποία στη συνέχεια δυνάμωσε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας – για 50’ – μετά από εννιά γύρους. Η διακοπή του αγώνα, αλλά και το αργό pit stop του Χάμιλτον έφερε τα πάνω κάτω στην πρώτη τριάδα και έτσι ο Αλόνσο πέρασε μπροστά.

Πίσω του βρέθηκε ο Πέρεζ, ο οποίος στους τελευταίους γύρους έφτασε τη διαφορά από τον Ισπανό στο μισό δευτερόλεπτο. Εκεί ακριβώς, όμως, έκανε ένα οδηγικό λάθος, βγήκε εκτός και έτσι η διαφορά αυξήθηκε και πάλι. Ο πιλότος της Ferrari ανάσανε στους τελευταίους γύρους και πήρε, τελικά, τη νίκη.

Όλο αυτό το διάστημα το μόνο που κατάφερε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη θέση στην σειρά εκκίνησης, ήταν να κατακτήσει την τρίτη θέση. 

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γουέμπερ, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Ραϊκόνεν, Σένα, Ντι Ρέστα, Βερνιέ, Χούλκενμπεργκ και Σουμάχερ, ο οποίος πήρε, έτσι, τον πρώτο του βαθμό. 

Άτυχος στάθηκε για δεύτερο σερί αγώνα ο Γκροσέαν, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εκκίνηση απ’ όλα τα μονοθέσια, καθώς εγκατέλειψε. 

Ούτε τα προσχήματα!

Ήταν έτσι και αλλιώς αρκετά επεισοδιακό το Μαλαισιανό GP της F1. Περίπου μια ώρα ήταν η καθυστέρηση από τη βροχή, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι συνθήκες καλύτερες για να μπορεί να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Στη συνέχεια, ένα πρόβλημα στην αφαίρεση του τροχού από το μονοθέσιο του Χάμιλτον, τον έκανε να υποχωρήσει στην κατάταξη και να πάει στράφι τόσο η pole position όσο και η κυριαρχία του στους πρώτους 9 γύρους του αγώνα (μέχρι τη διακοπή). Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Χάμιλτον, που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγο, ήταν να πάρει τους βαθμούς της τρίτης θέσης, τερματίζοντας πίσω από τον εκπληκτικό (και ωφελημένο στο μέγιστο από τις συγκυρίες) o 22χρονος Σέρχιο Περέζ.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, ο Τζένσον Μπάτον τερμάτισε στη 14η θέση αφού μια επαφή με τον Καθρικέγιαν τον έριξε αρκετά πίσω και δε μπόρεσε να «δει» ούτε καν δεκάδα. Αλγεινή εντύπωση έμεινε στους θεατές του αγώνα, από την παρότρυνση της ομάδας του Περέζ για μείωση του ρυθμού στους τελευταίους 3 γύρους του αγώνα (κατά τη διάρκεια των οποίων –και μετά από την επικοινωνία με την ομάδα- έκανε και ένα «οδηγικό λάθος»), καθώς ο νεαρός Μεξικανός έδειξε πως μπορεί να απειλήσει ακόμα και τον τελικό νικητή Φερνάντο Αλόνσο και να μεγιστοποιήσει την επιτυχία του (αφού έτσι και αλλιώς, η 2η θέση είναι η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ και έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί μαζί με την ομάδα του).

Το θέμα που ανακύπτει είναι αρκετά σημαντικό καθώς έχουμε «συνηθίσει» να βλέπουμε εντολές για διαμόρφωση του αποτελέσματος μεταξύ οδηγών της ίδιας ομάδας. Τώρα όμως, ακόμα και με την προσεκτική παρότρυνση «θέλουμε του βαθμούς της 2ης θέσης», το θέμα είναι μεγάλο και πιθανότατα θα έχει και συνέχεια. Ναι, παίζει το ρόλο της η έκφραση που χρησιμοποιείται για να ειδοποιηθεί ο νεαρός οδηγός αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: δέχτηκε εντολή να υποχωρήσει και το έκανε, ακόμα και αν δε μπορεί να θεωρηθεί εσκεμμένο το λάθος του στο τέλος- ένα λάθος που χωρίς δεύτερη σκέψη, γέμισε ανακούφιση το Φερνάντο Αλόνσο που έβλεπε τον πιτσιρικά να πλησιάζει απειλητικά.

Διαβάστε ακόμα: 

Την τελική κατάταξη και τους χρόνους του αγώνα

Τη βαθμολογία των οδηγών και των κατασκευαστών

Αλόνσο: «Εκπληκτικό αποτέλεσμα για μένα και τη Ferrari»

Πέρεζ: «Κάναμε καλή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια»

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Onsports. 

{coveritlive}06edd47377{/coveritlive}



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved