Ανατρεπτικά γενέθλια για τον Άρη, 4-2 τον Πανιώνιο (photos+videos)

Ανατρεπτικά γενέθλια για τον Άρη, 4-2 τον Πανιώνιο (photos+videos)

Ο Άρης γιόρτασε τα 98α γενέθλιά του με νίκη (4-2) σε βάρος του Πανιωνίου και αναπτέρωσε τις ελπίδες για είσοδο στα play offs.

Η Κυριακή (25/03) είναι ξεχωριστή ημέρα για τον Άρη, καθώς οι Θεσσαλονικείς θα σβήσουν… 98 κεράκια. Ήθελαν, λοιπόν, την παραμονή της επετείου τους να κάνουν τα προεόρτια και να βγουν διπλά κερδισμένοι από το ματς με τον Πανιώνιο. Αφενός να συνδυάσουν τα γενέθλια με τρίποντο και αφετέρου να πλησιάσουν, έστω προσωρινά την 6η θέση στους τρεις βαθμούς και να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι των play offs.

Αν τα κατάφεραν; Και με το παραπάνω… Όχι μόνο το ταμπλό έγραψε 4-2 υπέρ των «κίτρινων», αλλά αυτό ήρθε με ανατροπή και, μάλιστα, έκανε τους λάτρεις της στατιστικής να ψάχνουν πότε ο Άρης σκόραρε για τελευταία φορά τέσσερις φορές στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν 10 Ιανουαρίου 2010 όταν οι Θεσσαλονικείς επικρατούσαν 4-2 του Ηρακλή…

Ο Άρης, λοιπόν, όχι μόνο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει στα δύο γκολ του Κούτσι που «πάγωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά πλησίασε την εξάδα και έμεινε για 8ο διαδοχικό εντός έδρας ματς αήττητος. Μέσα σε όλα αυτά οι οπαδοί του είδαν για πρώτη φορά τον Κανούλα να παίζει βασικός και τον Τριανταφυλλάκο να βρίσκει δίχτυα.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος στάθηκε πολύ καλά ως το... 72'. «Πλήρωσε» το κακό διάστημα έως το 78' και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το βαρύ 4-2 εκεί που περίμενε ότι θα μπορούσε ακόμα και να πανηγυρίσει ένα τρίποντο.

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το ματς, καθώς γνώριζε ότι για να γίνει πιο εύκολο το έργο του θα έπρεπε να βρει νωρίς δίχτυα.. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Ουμπίντες, δημιούργησε δύσκολες στιγμές μπροστά στην εστία του Μιχαηλίδη, αλλά στο 4’ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Κανούλα και ο Αργεντινός εξτρέμ δεν μπόρεσε να τον νικήσει με ψηλοκρεμαστό πλασέ. Ο Ουμπίντες απείλησε ξανά στο 18’ και τελικά ο ίδιος φρόντισε στο 33’ ώστε οι Θεσσαλονικείς να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Με εκτέλεση φάουλ στο 33’, λοιπόν, ο Ουμπίντες έστειλε τη μπάλα… συστημένη στον Φατί και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη. Παρά το γκολ αυτό, πάντως, οι Νεοσμυρνιώτες «απάντησαν» στο 39’, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια στην άμυνα του Άρη. Ο Ρόβας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ντιμπαλά, αυτός έστρωσε στον Κούτσι και ο Φινλανδός με προβολή επέστρεψε στο σκοράρισμα έπειτα από τέσσερα ματς.

Το κακό για τον προπονητή των «κίτρινων» Μανουέλ Μασάδο ήταν ότι στο 23’ είδε τον Ακόστα να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του να παίρνει ο Γιαννιώτας. Στο 46’ ο Ισπανός έβγαλε τον Κανούλα (πρώτη φορά έπαιξε ως βασικός) και πέρασε στο ματς τον Παπαζαχαρία…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ανοίχτηκε για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά στο 63’ βρέθηκε πίσω έπειτα από τραγικό λάθος του Τσουκάνη. Ο ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί να βγάλει τη μπάλα κόρνερ, προσπάθησε να την κρατήσει στο γήπεδο, ο Μενδρινός την έκλεψε, σέντραρε για τον Κούτσι και αυτός… άνετα στο κέντρο της άμυνας έκανε το 1-2!

Ο Μασάδο στο 64’ θέλησε να δώσει πνοή στην επίθεση με την είσοδο του Τριανταφυλλάκου στη θέση του Καπετάνου, αλλά ένα λεπτό μετά ο Ντίκο ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού! Δυστυχώς, όμως για τον Άρη, είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές… Με το κέντρο της άμυνας να μην υφίσταται, ο Ντιμπαλά στο 69’ βρέθηκε τετ α τετ με τον Βελλίδη και ο Καζναφέρης τον έκοψε τελευταία στιγμή!

Ελπίδα ανάκαμψης για τον Άρη; Ποιος άλλος; Ο Χαβιέ Ουμπίντες… Στο 72’, λοιπόν, ο Καζναφέρης σέντραρε από δεξιά και ο Αργεντινός που «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας, έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαηλίδη. Τέσσερα λεπτά μετά ο «Ούμπι» εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και αυτή τη φορά ήταν ο 21 ετών επιθετικός, Βασίλης Τριανταφυλλάκος, ο οποίος με γυριστό σουτ οδήγησε το ματς στη δεύτερη ανατροπή, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του γκολ στη Super League!

Πλέον, ο Πανιώνιος δεν ήταν σε θέση να κοντράρει τον Άρη και το… δαιμονισμένο του 10λεπτο. Έτσι, στο 78’ ήρθε η σειρά του Νέτο να «ζυγίσει» τη μπάλα εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ να γράψει το 4-2! Από εκεί και πέρα, βέβαια, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα…

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ARIS_PANIONIOS_240312.1{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα Άρης - Πανιώνιος.

Ανατρεπτικά γενέθλια για τον Άρη, 4-2 τον Πανιώνιο (photos+videos)



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved