Ο Κλέιτον χόρεψε… σάμπα τον ΟΦΗ, 1-0 ο ΠΑΟ στην Κρήτη (photos+videos)

Ο Κλέιτον χόρεψε… σάμπα τον ΟΦΗ, 1-0 ο ΠΑΟ στην Κρήτη (photos+videos)

Χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Κλέιτον, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Έκτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» για τους Κρητικούς, μπορούσαν μεγαλύτερο σκορ οι «πράσινοι»…

Την προσωπική του… πινελιά έβαλε ο Κλέιτον στην επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ με 1-0. Ο Βραζιλιάνος άσος σημείωσε ένα πολύ ωραίο τέρμα, είχε δυο ακόμα ευκαιρίες για να σκοράρει και να «καθαρίσει» τη νίκη και ήταν γενικώς από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των «πράσινων»!

Αρκετό τρέξιμο, καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολλές χαμένες ευκαιρίες και εμφάνιση… άλλης ομάδας, σε σχέση με την εικόνα του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα την τέταρτη διαδοχική νίκη του «τριφυλλιού» επί του σημερινού του αντιπάλου, ανεξαρτήτως έδρας.

Οι Κρητικοί ήθελαν να πάρουν τουλάχιστον βαθμό από το ματς, κάτι που φάνηκε και από το πώς το διαχειρίστηκαν. Δεν είχαν όμως τις λύσεις για να απειλήσουν επιθετικά και τελικά γνώρισαν και την ήττα, που επιβεβαιώνει το κακό φεγγάρι για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου...

Ήταν… τάλε κουάλε
Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Σαχσανίδης, δεξιά ο Γαλανόπουλος, αριστερά ο Βάντο και στα στόπερ οι Ταυλαρίδης και Γεωργίου. Είχε τους Βερόν και Κάλαϊτζιτς και Μπούρμπο τριάδα στα χαφ, μπροστά δεξιά τον Σίσιτς, αριστερά τον Παπουλή και στην κορυφή της επίθεσης τον Μάντζιο.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έπαιξε κι αυτός με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καρνέζης, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι  Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ. Βιτόλο, Ζέκα  και Νίνης, συνέθεσαν την τριπλέτα του άξονα, με τον Χριστοδουλόπουλο δεξί εξτρέμ, τον Κουίνσι αριστερό και τον Κλέιτον μοναδικό προωθημένο.

«Σφιχτός» αλλά ακίνδυνος
Στο ξεκίνημα του ματς ο ΟΦΗ, με καλό πρέσινγκ και πολυπρόσωπη άμυνα, δεν άφηνε ανοιχτούς διαδρόμους στον αντίπαλό του, επιθετικά όμως έκανε λίγα πράγματα. Προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ (σ.σ. στο 5’ ο Παπουλής και στο 13’ ο Κάλαϊτζιτς) κυρίως, αφού ο Μάντζιος ήταν… απελπιστικά μόνος του, αλλά δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα.

Μάλιστα, η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεσε μετά το γκολ που δέχτηκαν, ενώ ο Νίκος Αναστόπουλος άλλαξε πλευρές στους Σίσιτς – Παπουλή, μήπως και βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του. Εις μάτην, όμως, αφού η μπάλα συνέχισε να χάνεται γρήγορα και ο ΟΦΗ διατήρησε τον παθητικό ρόλο που είχε μετά το πρώτο 15λεπτο...

Υπεροχή και γκολ ποίημα!
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, είχε την περισσότερη ώρα την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Κλέιτον, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος και Νίνης άλλαζαν διαρκώς θέσεις ενώ αφού βρήκαν τα πατήματά τους, οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό και επεδίωξαν την κόντρα επίθεση, για να «βγάλουν» το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Η… προειδοποιητική βολή ήρθε στο 15’, με τον Χριστοδουλόπουλο να βγαίνει στην αντεπίθεση αλλά αντί να πασάρει στον επερχόμενο Κουίνσι, να σουτάρει κερδίζοντας μόνο το κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, με… σόλο και πολύ ωραία εκτέλεση, ο Κλέιτον άνοιξε το σκορ...

Μετά από ωραία μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Βραζιλιάνος άσος ξεκίνησε από τα αριστερά έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, πέρασε αρχικά τους Γαλανόπουλο και Γεωργίου, στη συνέχεια τον Σαχσανίδη και με πλασέ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό!

Στο 24ο λεπτό το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο 2-0, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Νίνη από τα αριστερά, ο Βύντρα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι στην πορεία της μπάλας αλλά δεν πρόλαβε για… χιλιοστά. Ακολούθησαν δυο ακόμα καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους -με τον Νίνη στο 29’ και τον Κλέιτον στο 38’- και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν
Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ έμοιαζε το ίδιο εγκλωβισμένος και ο Αναστόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει πλάνο από νωρίς. Μόλις στο 55’, έβαλε τον Ζορντί Λόπεζ στην θέση του Γαλανόπουλου και πέρασε τον Μπούρμπο στα δεξιά. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα, αφού οι Κρητικοί ανέβηκαν, πίεσαν και έκαναν δυο καλές φάσεις.

Αρχικά με τον Μάντζιο, ο οποίος «άδειασε» τον Σαριέγκι και από το ημικύκλιο σούταρε, με τον Καρνέζη να αποκρούει σε κόρνερ, στο 59’, αλλά και στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Βερόν να σουτάρει ελάχιστα άουτ!

Στα «κλεισίματα» του αγώνα, οι γηπεδούχοι… ξεφούσκωσαν και παρότι είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα και κυκλοφορία της μπάλας, εντούτοις δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε κάποια κλασική περίπτωση για γκολ. Πίεσαν, προσπάθησαν, αλλά έμειναν στο μηδέν…

Μπορούσε να το «καθαρίσει»…
Ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος και σε λιγότερο από 10 λεπτά είχε δυο κλασικές ευκαιρίες για γκολ! Στο 48’, όταν «κόλλησε» η άμυνα του ΟΦΗ, ο Κουίνσι εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία Γαλανόπουλου και Γεωργίου, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι του Σαχσανίδη. Ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, Κουίνσι και Κλέιτον παίζουν το «ένα – δυο», ο Βραζιλιάνος… εφορμά στην περιοχή των Κρητικών, αλλά ο Σαχσανίδης  καταφέρνει να αποκρούσει το πλασέ του με τα πόδια!

Στο 62ο λεπτό του ματς, ο Νίνης  έδωσε τη θέση του στον Λαγό -που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα- και ο πιτσιρικάς πήρε θέση δίπλα στον Βιτόλο, με το «τριφύλλι» να παίζει με δυο καθαρούς «κόφτες» και τον Ζέκα μπροστά τους. Κάτι που άλλαξε, πάντως, στο τελευταίο 20λεπτο…

Η είσοδος του Καραγκούνη στο 73’ ήρθε για να προσφέρει στους φιλοξενούμενους ηρεμία, κράτημα της μπάλας και κυκλοφορία. Στοιχεία που, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο, ο αρχηγός της Εθνικής μας έδωσε και που, σε συνδυασμό με το ότι ο ρυθμός έπεσε (σ.σ. υπήρξαν και διακοπές), οδήγησαν τους «τριφυλλοφόρους» στο πολυπόθητο «διπλό».

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OFI_PAO_240312{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

Ο Κλέιτον χόρεψε… σάμπα τον ΟΦΗ, 1-0 ο ΠΑΟ στην Κρήτη (photos+videos)



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved