Play off ο Ατρόμητος, μια προσφορά του Μητρο-γκολ (photos+videos)

Play off ο Ατρόμητος, μια προσφορά του Μητρο-γκολ (photos+videos)

Αγκαλιά με την είσοδό του στην πεντάδα είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ξάνθη στο Περιστέρι, αλλά με μία ακόμα… γκολάρα του Κώστα Μήτρογλου στο 82’, βρήκε τον τρόπο να προσθέσει τρεις ακόμα πόντους στο σακούλι. Ογδοη σερί ήττα για τους Ακρίτες, που πάντως έδειξαν καλό πρόσωπο παρότι έπαιξαν για 40΄με παίκτη λιγότερο.

Το μεγαλύτερο βήμα για την είσοδό του στην πεντάδα και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ έκανε σήμερα ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν καλό πρόσωπο, αλλά με τη βοήθεια των οπαδών τους που ήταν πιο παθιασμένοι από κάθε άλλη φορά σε φετινό παιχνίδι και το 15ο γκολ του Μήτρογλου, υπέταξαν τη μαχητική Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν τον πόντο και ίσως και κάτι περισσότερο αν δεν έχαναν τον Κομεσίδη με δεύτερη κίτρινη στο 52’.


Παρουσίαζε αρκετό ενδιαφέρον το πώς θα εμφανίζονταν οι δύο αντίπαλοι, υπό την έννοια ότι από τον Ατρόμητο έλειψε η φρεσκάδα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, την ώρα που η Ξάνθη δεδομένα θα είχε άγχος λόγω του αρνητικού σερί που –θέλοντας και μη - πάντα επηρεάζει μια ομάδα. Οι αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Δώνης στην ενδεκάδα έπιασαν τόπο σε ό,τι αφορά στην ενέργεια που έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος. Ενέργεια έβγαλε και η Ξάνθη με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό (σε αυτό βοήθησε και ο διαιτητής Μήτσιος ο οποίος προσπαθούσε να σφυρίζει τα απολύτως απαραίτητα παρότι τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν ήταν και λίγα) και δύο κλασικές ευκαιρίες συν κάποιες λιγότερο σημαντικές.
Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δημιούργησαν την πιο όμορφη φάση του 45λεπτου στο 37’, όταν σε ξαφνική αντεπίθεση, ο Γκαρσία έβγαλε πανέξυπνη κάθετη στον Καραγκούνη. Ο τελευταίος πάσαρε με τη μία στον Μήτρογλου σε μια επίδειξη αλτρουισμού κι ο πρώτος σκόρερ των Περιστεριωτών πλάσαρε χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά για κακή του τύχη είδε τη μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

 

Η Ξάνθη απάντησε στις καθυστερήσεις, με τον Μαρσελίνιο να αδειάζει τον Σκόνδρα από αριστερά και να βγάζει παράλληλη σέντρα, τον Βλαχοδήμο να σουτάρει με τη μία από ευνοϊκή θέση και τον Τόμας να διώχνει ως από μηχανής Θεός πάνω στη γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρία ακόμα καλά σουτ με Βλαχοδήμο (3’) και Μαρσελίνιο (26’ και 44’), τα οποία δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Ατρόμητος απείλησε με ένα μακρινό κεραυνό του Τόμας (22’, στην αγκαλιά του Λυμπερόπουλου). Παρότι δεν σημειώθηκε γκολ, η εικόνα του ματς άφηνε υποσχέσεις για ένα ενδιαφέρον δεύτερο ημίχρονο.   

 
Αλλαγή ισορροπιών


Μόλις επτά λεπτά είχαν συμπληρωθεί στο δεύτερο ημίχρονο, όταν άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Κομεσίδης έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Σκόνδρα (μαρκάρισμα από πίσω), αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και εκτός του ότι άθελά του άλλαξε τα πλάνα του προπονητή του (απέσυρε τον Σουάνη και έβαλε στη θέση του τον Εντιμάρ), έγινε η αιτία να αποβληθεί για διαμαρτυρία ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, η Ξάνθη ήταν αυτή που έχασε τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες και μάλιστα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Στο 57’ λοιπόν, ο Μαρσελίνιο σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα και κατέληξε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φλίσκας επιχείρησε νέο σουτ, υποχρεώνοντας τον Ιτάνζ σε εξαιρετική επέμβαση.


Ο Δώνης αποφάσισε να ρισκάρει και αμέσως μετά έριξε στο ματς τον Μπρίτο στη θέση του Μπάλλα, ενώ στο 65’ επιστράτευσε και τον Αναστασάκο (αντί του Επστάιν). Προκοπή ιδιαίτερη, πάντως, δεν είδε. Ο Ατρόμητος είχε τη μπάλα στα πόδια του στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ωστόσο δεν απείλησε στο ελάχιστο τον Λυμπερόπουλο, καθώς δεν έβρισκε διαδρόμους στην καλά οργανωμένη ακριτική άμυνα. Επρεπε να βάλει την πινελιά του ο Μήτρογλου για να λυτρωθούν τελικά οι συμπαίκτες του, ο Δώνης και οι περίπου 3.000 φίλοι των Κυανόλευκων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Το 15ο γκολ του Μητρο-γκόλ στο φετινό πρωτάθλημα είναι από τα πιο όμορφα, αν αναλογιστεί κανείς ότι αφού «άδειασε» τον Φλίσκα, «χόρεψε» δύο ακόμα αμυντικούς της Ξάνθης και με σουτ στη γωνία έλυσε τον Γόρδιο δεσμό προκαλώντας το ξέσπασμα του κόσμου που φώναζε για πέντε λεπτά «ρε Κωστάκη, είσαι τρέλα με τα’ αστέρι στη φανέλα»…

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ATROMITOS_KSANTHI_240312.1{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό, προς λεπτό, την εξέλιξη του αγώνα

Play off ο Ατρόμητος, μια προσφορά του Μητρο-γκολ (photos+videos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved