Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός (video+photos)

Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός (video+photos)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους από τη Σιένα, πλησίασε στον πόντο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 81-80, με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 1-1.

Μοιραίος ο Γιώργος Πρίντεζης, που πήρε το ριμπάουντ μετά τις δύο χαμένες βολές του Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, 5.8’’ πριν από το φινάλε, αλλά στην προσπάθειά του να βγει στον αιφνιδιασμό έχασε την μπάλα από τον Μπο Μακ Κάλεμπ. Η Σιένα τα βρήκε και πάλι σκούρα από τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά έστω και τη δωδεκάτη ώρα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο, που την κρατάει «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Οι Πειραιώτες παραλίγο να φέρουν τα πάνω κάτω, επιστρέφοντας στον πόντο από το -16 (48-32), αλλά στην τελευταία φάση ο καλύτερος παίκτης τους εξελίχθηκε σε μοιραίο. Έτσι, οι Ιταλοί χαμογέλασαν τελευταίοι και θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ με στόχο το «διπλό», που θα τους δώσει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας, που απώλεσαν μετά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι στην Τοσκάνη.

Ο Πέρο Άντιτς ήταν «ζεστός» στο ξεκίνημα και από τα δικά του χέρια ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-2 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δύο λεπτών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε το Βαγγέλη Μάντζαρη στο μαρκάρισμα του Μπο Μακ Κάλεμπ, ενώ ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι χρησιμοποίησε κατά κόρον το αγαπημένο του ζον πρες. Οι Πειραιώτες, όμως, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (6-11) δύο λεπτά αργότερα. Με το Λαβρίνοβιτς να δίνει επιθετική πνοή, η Σιένα έτρεξε σερί 8-2 και προηγήθηκε για πρώτη φορά, με 14-13, στο 6ο λεπτό. Παράλληλα, ο Πιανιτζιάνι έδωσε εντολή στον Ντέιβιντ Μος να κυνηγήσει στην άμυνα το Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέρασε δύσκολες ώρες υπό το ασφυκτικό πρέσινγκ του Αμερικανού. Με τέσσερις πόντους του Μακ Κάλεμπ και δύο βολές του Ρακότσεβιτς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν στο +4 (22-18) το πρώτο δεκάλεπτο.

Με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να βρει αντίδοτο στη δράση του Ρακότσεβιτς, η Σιένα προηγήθηκε με 28-22 στο 12ο λεπτό. Παράλληλα, η είσοδος του Ζήση έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, που σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες ανέβασε την υπέρ της διαφορά στους εννέα πόντους (33-24). Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γύρισε την άμυνα σε ζώνη, αλλά ο Λαβρίνοβιτς τον τιμώρησε, δίνοντας το δικαίωμα στη Σιένα να προηγηθεί με 35-24 στο 14ο λεπτό. Με το Λιθουανό να εξελίσσεται σε δήμιο, μάλιστα, το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι άνοιξε τη διαφορά στο +13 (37-24), δείχνοντας την τάση να «καθαρίσει» από νωρίς τον αγώνα. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και η Σιένα με τρίποντο του Άντερσεν έφθασε στο 44-29, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ιταλική ομάδα συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα προηγήθηκε με 48-35 στην ανάπαυλα.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς βελτίωσε την άμυνά του στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και παράλληλα με πέντε πόντους του Κέσελ μείωσε σε 48-41, τρέχοντας σερί 6-0. Ο Πιανιτζιάνι επέμεινε στο μαρκάρισμα του Σπανούλη από το Μος (δικαίως, αφού τον άφησε άποντο στο πρώτο ημίχρονο) κι έδωσε εντολή στο Μακ Κάλεμπ να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Η Σιένα με σερί 4-0 προηγήθηκε με 52-41 και συνέχισε να έχει τον έλεγχο, με τους Μακ Κάλεμπ και Άντερσεν να «τρέχουν» το σκοράρισμα. Ο Ίβκοβιτς, βλέποντας τον πρώτο να είναι ασταμάτητος, έριξε στο μαρκάρισμά του το Σλούκα, χωρίς όμως επιτυχία (60-49 στο 27’). Με το Λαβρίνοβιτς να παίρνει εκ νέου τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, οι γηπεδούχοι έθεσαν γερά θεμέλια για τη νίκη στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (67-53).

Ο Λαβρίνοβιτς ήταν ασταμάτητος και φθάνοντας τους 18 πόντους (και παράλληλα τους 1.001 στην Ευρωλίγκα) διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας (73-62) για τη Σιένα, στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Ντόρσεϊ και τα επιθετικά ριμπάουντ (17), όμως, κράτησαν ζωντανό το όνειρο του Ολυμπιακού, που κατάφερε να μειώσει σε 73-67 πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Ο Πρίντεζης είχε αρχίσει να δίνει λύσεις και, φθάνοντας τους 13 πόντους, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μείωσε σε 73-69. Η Σιένα διατήρησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα (75-71), ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη, αλλά με καλάθι του Χάινς ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά στο καλάθι (75-73).

Με έμμεσο τρίποντο του Λο οι Πειραιώτες μείωσαν στον πόντο (77-76), 45’’ για το τέλος, αλλά με δύο βολές του Μακ Κάλεμπ η Σιένα ξέφυγε στο τρίποντο (79-76). Ο Σπανούλης με δύο βολές έγραψε το 79-78, 18’’ πριν από το τέλος, ο Μακ Κάλεμπ ευστόχησε στη συνέχεια σε μία βολή, αλλά μετά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ η Σιένα πήρε την κατοχή. Ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορο φάουλ στον Άντερσεν, που επίσης ευστόχησε μόνο στη μία βολή, διαμορφώνοντας το 81-78, με 8’’ να απομένουν. Οι Ιταλοί έκαναν φάουλ στον Πρίντεζη, ο οποίος με δύο βολές έκανε το 81-80. Ο Ρακότσεβιτς αστόχησε και στις δύο βολές, αλλά ο Πρίντεζης που πήρε το ριμπάουντ δεν είχε το καθαρό μυαλό, έχασε την μπάλα και ουσιαστικά «χάρισε» τη νίκη στη Σιένα.

Διαιτητές: Αρτεάγκα, Ράντοβιτς, Μπολτάουζερ.
Δεκάλεπτα: 22-18, 48-35, 67-53, 81-80.
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Μακ Κάλεμπ 21 (2), Ζήσης 4, Άντερσεν 12 (1), Ρακότσεβιτς 13, Καραρέτο, Θόρντον 2, Λαβρίνοβιτς 18 (2), Ρες 2, Στόουνρουκ 2, Μος 7.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 11 (1), Σπανούλης 7, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 9 (1), Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 11.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.

Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός (video+photos)



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved