Απέδρασε από την Τοσκάνη ο Ολυμπιακός (photos)

Απέδρασε από την Τοσκάνη ο Ολυμπιακός (photos)

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης έκανε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 82-75 τη Σιένα στην Τοσκάνη.

Οι Πειραιώτες «έσπασαν» το πλεονέκτημα της έδρας των Ιταλών, παίρνοντας σπουδαίο «διπλό» στο «Palaestra», που τους ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την Πόλη. Σε δήμιο των παικτών του Σιμόνε Πιανιατζιάνι εξελίχθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης, έχοντας 20 πόντους με 3/6 τρίποντα, παίζοντας παράλληλα και για το Βασίλη Σπανούλη, που είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ από τα μέσα της τελευταίας περιόδου. Πολύτιμες λύσεις στο φινάλε έδωσε ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος επίσης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, αφού και αυτός αποβλήθηκε με φάουλ.

Η δράση του Ντέιβιντ Άντερσεν αποδείχθηκε άλυτο πρόβλημα για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου και ουσιαστικά αυτή ήταν η αιτία που ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 26-21 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Αυστραλός «σκότωσε» την άμυνα των Πειραιωτών, πετυχαίνοντας 13 πόντους, αποτελώντας τη βασική αιχμή στην επίθεση για το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Παρά την εκπληκτική απόδοση του Άντερσεν, αλλά και την καυτή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Palaestra», οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την επαφή με το σκορ και με τους Παπανικολάου και Πρίντεζη να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα κατάφεραν να ασκήσουν πίεση στη Σιένα. Με τον Έισι Λο επίσης να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, μάλιστα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 28-26, στο 12’. Οι Ιταλοί όμως δεν πανικοβλήθηκαν και πήραν εκ νέου τον έλεγχο (33-31), ενώ κάποια επιπόλαια λάθη των Πειραιωτών τους έδωσαν το δικαίωμα να ξεφύγουν στο +4 (35-31), δύο λεπτά αργότερα, όμως και πάλι η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, αφού με τους Σπανούλη και Χάινς ανέκτησε την πρωτοπορία (35-36).

Δείχνοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση και με το Γιώργο Πρίντεζη να εξακολουθεί να είναι εύστοχος, οι Πειραιώτες έφθασαν μέχρι και το +3 (35-38) στο 17’, αλλά σε εκείνο το σημείο έβαλε μπροστά τις. μηχανές ο Μακ Κάλεμπ, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες βοήθησε τη Σιένα να τρέξει σερί 7-0 και να προηγηθεί 42-38, ένα λεπτό μετά. Ο Σιμόνε Πιναιτζιάνι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να αντιμετωπίσει το πικ εν ρολ του Σπανούλη και ως ένα σημείο το κατάφερε με επιτυχία, δημιουργώντας πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, με τους Ρακόσεβιτς και Ρες να βρίσκουν πεδίο δράσης, οι πρωταθλητές Ιταλίας κατάφεραν να ξεφύγουν με 48-42, στο φινάλε του ημιχρόνου.

Με τον Κέσελ να βρίσκει το χέρι του από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 52-50 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Άντερσεν, όμως, συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους, βοηθώντας τα μέγιστα τη Σιένα να ξαναπάρει τα ηνία, με 58-53, στο 25ο λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αυστραλός σέντερ είχε ήδη φθάσει τους 21 πόντους, έχοντας 6/8 δίποντα και 2/2 τρίποντα, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να αδυνατεί να βρει το αντίδοτο για να περιορίσει τη δράση του.

Από την άλλη, το πρόβλημα για το Σιμόνε Πιανιτζιάνι μεταφράστηκε με το τέταρτο φάουλ του Μος, αλλά όσο υπήρχε στο παρκέ ο Άντερσεν ο Ιταλός τεχνικός είχε το κεφάλι του ήσυχο (60-53). Η ελληνική ομάδα αντέδρασε και με το Χάινς να παίρνει πρωτοβουλίες μείωσε σε 60-57, αλλά το τέταρτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Άντιτς έφερε προβληματισμό στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Παρά τις πολλές χαμένες βολές (12/18), ο Ολυμπιακός κατέφερε να μειώσει κι άλλο το σκορ (60-58), φέρνοντας και πάλι πίεση στους γηπεδούχους, έστω και για λίγο, αφού ο Ρακότσεβιτς δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα λεπτά για να φθάσει τους 11 πόντους και να δώσει το δικαίωμα στη Σιένα να προηγηθεί με 66-58 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν, βέβαια, το τέταρτο φάουλ του Σπανούλη.

Το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι διατήρησε την πρωτοπορία στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, αλλά ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα τόσο ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να πατάει καλυτέρα πάνω στο πάνω. Με τον Πρίντεζη να έχει ανοίξει λογαριασμό και να μην λέει να το κλείσει, οι Πειραιώτες μείωσαν σε 70-67 στο 35ο λεπτό, αλλά σε εκείνο το σημείο χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ ο Σπανούλης. Ο 27χρονος φόργουορντ, όμως, ήταν ασταμάτητος και φθάνοντας τους 17 πόντους βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 71-70, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα της Τοσκάνης, κάνοντας την απουσία του αρχηγού... ελάσσονος σημασίας.

Με τον Λο να δίνει λύσεις, οι Πειραιώτες διατήρησαν την πρωτοπορία, πιστεύοντας στο «διπλό» (78-73). Οι γηπεδούχοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό να ανατρέψουν την κατάσταση, ακόμα και όταν είδαν τον Τζόι Ντόρσεϊ να αποβάλλεται με πέντε φάουλ στο 29’ με το σκορ στο 73-79. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αποδείχθηκαν αυτόχειρες και από τη γραμμή των βολών διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας με τη Σιένα.

Διαιτητές: Μαρτίν, Κόντε, Λάτισεβς.
Δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82.
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Μακ Κάλεμπ 15 (1), Ζήσης 4, Άντερσεν 26 (2), Ρακόσεβιτς 11 (1), Καραρέτο, Θόρντον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5 (1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8 (2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20 (3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.

Διαβάστε επίσης…

Τα συγχαρητήρια των Αγγελόπουλου – Σκονδήλια

Ίβκοβιτς: «Αξίζαμε το μπρέικ!»

Αγγέλου: «Ήταν απλώς ένα δεκάλεπτο»

Πρίντεζης: «Να κερδίσουμε τα δύο ματς στο ΣΕΦ»

Χάινς: «Μεγάλη νίκη»

Άντερσεν: «Δεν είναι εύκολο να τους κερδίσουμε»

Πιανιτζιάνι: «Μας κούρασε ο Ολυμπιακός»




Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved