Ο «βράχος» Μέλμπεργκ… έσπασε το «τείχος» του ΟΦΗ (photos)

Ο «βράχος» Μέλμπεργκ… έσπασε το «τείχος» του ΟΦΗ (photos)

Με γκολ του Όλοφ Μέλμπεργκ στο 81’ ο Ολυμπιακός «έλυσε» τον «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας του ΟΦΗ και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, επικρατώντας με 1-0.

Ο Σουηδός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εκτέλεση φάουλ του κορυφαίου της αναμέτρησης, Ορμπάιθ και με δυνατή κεφαλιά «νίκησε» τον πολύ καλό Σαχσανίδη, δίνοντας… αέρα στους «ερυθρόλευκους». Πλέον, οι Πειραιώτες θα πάνε με προβάδισμα στον επαναληπτικό του «Γεντί Κουλέ», θέλοντας να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό. Από την… αντίπερα όχθη, οι Κρητικοί κατάφεραν για περίπου 80 λεπτά να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, χάνοντας την ευκαιρία να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε για να πετύχει ένα τέρμα που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τα συνέχεια. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν εμφανίστηκαν… φρέσκοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν «καθαρό» μυαλό στην επίθεση και οι προσπάθειές τους να βρίσκουν στο… τείχος της άμυνας του ΟΦΗ.

Από την άλλη, οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και στόχο να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα πολλοί παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου να είναι πίσω από την μπάλα, κάτι που συνέβαλε και στον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στην επίθεση, με τους «ασπρόμαυρους» να αμύνονται και το θέαμα ήταν… μονόπατο.

Το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να «χτυπήσει» από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά με τον Τζαμέλ Αμπντούν και τον Βασίλη Τοροσίδη που ανέβαινε, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να περάσουν τις μπαλιές που θα ήθελαν στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, ενώ όσες φορές πέρασαν, έγιναν… εύκολη λεία από τους αμυντικούς της ομάδας του Ηρακλείου.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 7’ όταν ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά το σουτ του Μιραλάς έφυγε άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Σαχσανίδη. Εννέα λεπτά αργότερα και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι με δημιουργό τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του ΟΦΗ απέκρουσε προ του Τζεμπούρ και στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του δυναμικού φορ.

Στο 20’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Αμπντούν να σεντράρει, αλλά η προβολή του Τζεμπούρ στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαχσανίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μιραλάς έκανε την κούρσα από τα αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο… μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 25’ και πάλι ο Σαχσανίδης ενήργησε σωστά, διώχνοντας σε κόρνερ, έπειτα από φάουλ του Χολέμπας από τα δεξιά, πριν ο Τοροσίδης γίνει απειλητικός. Έντεκα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, από σέντρα του Μιραλάς και κεφαλιά του Μαρκάνο, ωστόσο, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από φάουλ του Χολέμπας και επέμβαση του Σαχσανίδη ο Φουστέρ σούταρε με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν και αυτή για τους Πειραιώτες, καθώς στο 43’ ο Ορμπάιθ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μανιάτης κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαχσανίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν στην επίθεση, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να διατηρήσουν το «μηδέν» στην άμυνα. Για τον λόγο αυτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φετφατζίδη στο 46’ στην θέση του Φουστέρ, θέλοντας να κάνει πιο κινητική την ομάδα του στην μεσαία γραμμή.

Από την άλλη, ο Νίκος Αναστόπουλος συνέχισε τον αγώνα με τους ίδιους ποδοσφαιριστές, καθώς είχε μείνει ικανοποιημένο ς από την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο, με τους Κρητικούς να διατηρούν την ίδια φιλοσοφία στο παιχνίδι τους.

Στο 48’ ο Ολυμπιακός απείλησε, αρχικά με τον Τζεμπούρ, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα και να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε, ενώ στη συνέχεια, το σουτ του Αμπτνούν κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 52’ το σουτ του Χολέμπας, πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε μία… διορθωτική αλλαγή από τον πάγκο, μια και στο 62’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντιόγκο στην θέση του Αμπτνούν, ενώ στο 64’ ο Χόρχε Λόπεζ μπήκε αντί του Σίσιτς, ο οποίος δεν φάνηκε. Πάντως, οι Κρητικοί έκαναν την πρώτη τους τελική στο 63’ με τον Παπουλή, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ, πέρασε άουτ.

Στο 65’ ο Φετφατζίδης και πάλι απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαχσανίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τζεμπούρ βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο του ΟΦΗ, με το πλασέ του Αλγερινού να περνάει άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. 

Στην συνέχεια, οι Κρητικοί βλέποντας πως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, ωστόσο, στο 72’ το σουτ και πάλι του Παπουλή έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε ο… μονόλογος των «ερυθρόλευκων», ο οποίος έφερε… καρπούς στο 81’ με τον Μέλμπεργκ. Ο Ορμπάιθ εκτέλεσε το φάουλ και ο «βράχος» της άμυνας των Πειραιωτών με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον Σαχσανίδη και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησαν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί και να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο, η κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 86’ πέρασε άουτ, φτάνοντας στο τελικό 1-0 που δίνει τον πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό στον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα, όπως σας το πρόσφερε το Onsports, το οποίο δίνει το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ, μέσα από το γήπεδο του Onsports.



Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved