Ο... φόβος φυλούσε τα έρημα στο Περιστέρι! (photos)

Ο... φόβος φυλούσε τα έρημα στο Περιστέρι! (photos)

Η παρτίδα σκάκι του Περιστερίου έληξε χωρίς νικητή. Ατρόμητος και Αστέρας φοβήθηκαν το ρίσκο στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου και με το 0-0 να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο ενός μετριότατου αγώνα, οι λογαριασμοί θα λυθούν στον επαναληπτικό της 4ης Απριλίου.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-4-2 έχοντας τον Τάτο δίπλα στον Μήτρογλου και τοποθετώντας τον Δημούτσο στον άξονα ως παρτενέρ του Σφακιανάκη, μια και γύρισε τον συνήθη αμυντικό χαφ του, Ζουέλα, στο κέντρο της άμυνας. Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του επέλεξε το γνωστό του 4-1-4-1 τοποθετώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Σολάκη και βάζοντας στις πτέρυγες Ναβάρο και Ράγιος με τον Ροτζέριο να έχει ελεύθερο ρόλο.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ επιφυλακτικές στο πρώτο ημίχρονο και έκανε… μπαμ ότι βασικό τους μέλημα ήταν να μην κινδυνεύσουν. Ο Ατρόμητος δυσκολευόταν πολύ να αναπτυχθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο, αφενός λόγω του ότι οι χαφ του Αστέρα πίεζαν πολύ ψηλά, αφετέρου γιατί ο Τάτος αγωνιζόταν δίπλα στον Μήτρογλου και έλειπε από τη μεσαία γραμμή ο παίκτης που θα κουβαλούσε τη μπάλα. Ενδεικτικό της νωθρότητας των γηπεδούχων στο ξεκίνημα είναι το γεγονός ότι το πρώτο σουτ έγινε στο 17’ από τον Επστάιν (μπλόκαρε ο Μπαντής). Ο δε Αστέρας, είχε οργανωθεί πολύ καλά και νιώθοντας ασφάλεια στα μετόπισθεν δοκίμαζε συχνά πυκνά να βγει μπροστά, φτάνοντας όμως έξω από την περιοχή του Ιτάνζ, τα χαλούσε. Με εξαίρεση ένα σουτ του Τσαμπούρη στο 19’ που κόντραρε στο κεφάλι του Τάτου κι άλλο ένα του Μπρέσκα (μπήκε στη θέση του Σολάκη στο 28’) στο 35’ το οποίο εξουδετερώθηκε εύκολα από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, οι Αρκάδες δεν απείλησαν τον Ατρόμητο αν και τους δόθηκε η δυνατότητα σε κάποιες αντεπιθέσεις να ανησυχήσουν τον Καμερουνέζο. Η καλύτερή τους στιγμή, στο 41’, δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρία, καθώς ο Σκόνδρας πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τον Μπρέσκα.

Από το 25’ και έπειτα, ο Ατρόμητος έγινε πιο ζωηρός, κυρίως χάρη στο ανέβασμα της απόδοσης των Μπρίτο και Μήτρογλου και την οπισθοχώρηση του Τάτου που άρχισε να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Βελτιώνοντας την εικόνα τους, οι Περιστεριώτες έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 27’ ο Επστάιν επιχείρησε σέντρα από δεξιά και ο Φυτανίδης πρόλαβε την έξοδο του Μπαντή, ωστόσο μετά την γυριστή κεφαλιά του, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου έφτιαξε μια φάση μόνος του. Κινούμενος από δεξιά και έχοντας τρεις αμυντικούς να αντιμετωπίσει, πέρασε με ωραία προσποίηση τον Μπαρτολίνι και έκανε με τη μία το πλασέ, ο Μπαντής όμως κράτησε με τα πόδια το μηδέν.

Ανωτερότητα Αστέρα

Αν και ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα καλό σουτ του Μήτρογλου, ο Ατρόμητος δεν συνέχισε με φρεσκάδα και έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να αναλάβει την πρωτοβουλία. Οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Ο Μάρτινς, πρωταγωνιστής σε αμφότερες, δεν έπιασε καλά το γυριστό στο 54’, ενώ στο 58’ είδε την κεφαλιά του να εξουδετερώνεται από τον Ιτάνζ, σε μια φάση κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση. Οσο περνούσε ο χρόνος και έβλεπαν αδρανή τον Ατρόμητο, τόσο περισσότερο αύξαναν την πίεσή τους οι παίκτες του Τσιώλη που απείλησαν και στο 68’, με τον Μπρέσκα όμως να πιάνει αέρα από ευνοϊκή θέση.

Ο Δώνης προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα και πριν το 70’ είχε ολοκληρώσει και τις τρεις του αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι Πίτου Γκαρσία, Νάστο και Καραγκούνη, στις θέσεις των Επστάιν, Ζουέλα και Τάτου αντίστοιχα. Προκοπή, όμως, δεν είδε καθώς οι παίκτες του έκαναν σήμερα τόσες γιόμες όσες δεν έχουν κάνει σε ολόκληρη τη σεζόν. Φτάνοντας πια στο τελευταίο δεκάλεπτο, η όποια διάθεση (μικρή είναι η αλήθεια) ρίσκου εξαφανίστηκε και με εξαίρεση μια καλή στιγμή για τον Ατρόμητο στο 88’ (ωραία ενέργεια Δημούτσου αλλά κακό γύρισμα στον Μπρίτο) οι δύο ομάδες ήταν σαν να αποφάσισαν ότι το 0-0 τις βόλευε. Κι από τη στιγμή που δεν συνέβη κάτι το… δραματικό για να αλλάξει η ιστορία του αγώνα, οι λογαριασμοί θα λυθούν στην Τρίπολη στις 4 Απριλίου με τις πιθανότητες να εξακολουθούν να είναι μοιρασμένες.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved