Πάρτι Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (photos+video)

Πάρτι Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (photos+video)

Στο κλειστό των... ονείρων, ένας ονειρεμένος Παναθηναϊκός έδωσε τη δική του μοναδική παράσταση, ισοπέδωσε τη Μακάμπι (93-73) και με το... καλημέρα της έδειξε ότι είναι το μοναδικό και απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Οι πράσινοι έκαναν τους 18.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να ξεχάσουν τη συννεφιασμένη ποδοσφαιρική Κυριακή και να απολαύσουν μια ακόμη μοναδική ευρωπαϊκή βραδιά, προσφέροντάς τους μπάσκετ επιπέδου ΝΒΑ και πιάνοντας τέτοια απόδοση που ακόμα και η Μακάμπι, από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, έμοιαζε με «παιχνιδάκι» στα χέρια του Διαμαντίδη (κορυφαίος του γηπέδου), του Καλάθη, του Σμιθ και των υπολοίπων παικτών του Ομπράντοβιτς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν πως διανύουν περίοδο εξαιρετικού φορμαρίσματος και έκαναν ήδη το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκρισή τους στο Final 4, ώστε εκεί να υπερασπιστούν το 6ο και να διεκδικήσουν το 7ο τρόπαιο της Euroleague, ώστε να το προσθέσουν και αυτό στην τεράστια συλλογή τίτλων που έχουν να επιδείξουν. Επόμενη στάση... ΟΑΚΑ, την Πέμπτη, για τον Παναθηναϊκό και την πραγματικά απελπιστική, σήμερα, Μακάμπι, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, στο οποίο οι πράσινοι θα επιδιώξουν το 2-0 και φυσικά τη διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας, αν και με την εικόνα που σήμερα έδειξαν οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ, δύσκολα θα φτάσει η σειρά στα 5 παιχνίδια.

Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Παναθηναϊκός φρόντισε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να δείξει στη Μακάμπι ποιος είναι το αφεντικό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν επίδειξη δύναμης στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, παίζοντας κατά διαστήματα διαστημικό μπάσκετ. Με το Μάριτς να χτυπάει τους φιλοξενούμενους στη ρακέτα, νικώντας κατά κράτος το Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 5-2 μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τριών λεπτών. Η Μακάμπι ισοφάρισε σε 5-5 με τρίποντο του Σμιθ, αλλά πολύ γρήγορα ο εκπληκτικός στο ξεκίνημα Διαμαντίδης έγραψε το 9-5. Η εντολή του Ομπράντοβιτς είχε διπλό προσανατολισμό: πίεση στην άμυνα και τροφοδότηση των ψηλών στην αντίπαλη ρακέτα. Με τον Μπατίστ να βρίσκει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβασαν τη διαφορά στους έξι πόντους (11-5) στο 5ο λεπτό.

Ο Σμιθ συνέχισε να δίνει λύσεις στους Ισραηλινούς, αλλά οι συνεργασίες των Διαμαντίδη και Μπατίστ διατηρούσαν το «πράσινο» προβάδισμα (16-11). Ο Ντέιβιντ Μπλατ γύρισε την άμυνά του σε ζώνη και παράλληλα, με το Λάνγκφορντ να βρίσκει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι από τα 6,75 μέτρα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να ισοφαρίσει (16-16), στο 8’. Ο Παναθηναϊκό, όμως, είχε απάντηση στη ζώνη του Μπλατ και με δύο «βόμβες» από τους Διαμαντίδη και Καλάθη βρέθηκε στο +6 (24-18). Παράλληλα, με τον Μπατίστ να κυριαρχεί απέναντι στους ψηλούς των φιλοξενούμενων και να φθάνει τους 8 πόντους, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 26-18, έχοντας μπει πλέον στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Γιασικεβίτσιους άνοιξε και αυτός με τη σειρά του λογαριασμό στο σκοράρισμα και με δικό του σουτ ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (28-18).

Με το… καλημέρα στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 9-0 και προηγήθηκαν με 37-18, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 12ο λεπτό, σκορπώντας τον πανικό στη Μακάμπι και αναγκάζοντας τον Μπλατ να καλέσει άρον άρον τάιμ άουτ. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά», με το Νικ Καλάθη κα το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στους Ισραηλινούς. Σημαντική δουλειά έκανε σε αυτό το διάστημα και ο Τσαρτσαρής, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και τους πρωταθλητές Ευρώπης να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 22 πόντους (40-18).

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός της ομάδας του λαού άλλαζε συνεχώς σχήματα στο παρκέ, αλλά δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο για να κόψει το φρενήρη ρυθμό του Παναθηναϊκού, που από την άλλη συνέχισε να παίζει άμυνα για σεμινάριο, περιορίζοντας τον αντίπαλό του στους 25 πόντους μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών. Οι Ισραηλινοί μείωσαν προς στιγμήν τη διαφορά στους 16 πόντους, αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και με το Διαμαντίδη να παίρνει τη σκυτάλη σκοράρισμα οι πρωταθλητές Ευρώπης έστελναν όποτε ήθελαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (48-27), για να οδηγηθούμε στο 55-34 του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο γράφτηκε με τρίποντο του Ρομέιν Σάτο.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Ίσα ίσα που στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου έγινε ακόμη χειρότερο για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Σάτο εκτόξευσε τη διαφορά στους 31 πόντους (65-34). Ο Ντέιβιντ Μπλατ έμοιαζε ανήμπορος στον πάγκο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που όποτε ήθελαν έφθαναν στο αντίπαλο καλάθι (72-39). Παρά την τεράστια διαφορά στο σκορ οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να αγωνίζονται με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση, μη δίνοντας το παραμικρό δικαίωμα στους Ισραηλινούς να σκεφτούν πως μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Το 79-50, ένα λεπτό πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου, δεν άφηνε βέβαια πολλά περιθώρια για πονηρές σκέψεις στους παίκτες του Μπλατ.

Με κεκτημένη ταχύτητα και με το Γιασικεβίτσιους να βρίσκει ξανά και ξανά το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 88-57 στο 32ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πετάξει από ώρα «λευκή πετσέτα» στο παρκέ, μην μπορώντας να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τους είχε χτυπήσει! Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να επιμηκύνουν την απόλυτη κυριαρχία τους πάνω στο παρκέ και να προηγηθούν 90-67 στο 35ο λεπτό, δίνοντας καθαρά τυπική διαδικασία στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 55-34, 79-52, 93-73.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 11, Λόγκαν 11 (1), Σάτο 6 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 15 (2), Βουγιούκας 7, Καλάθης 13 (2), Σμιθ 8 (2), Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 9 (1).
ΜΑΚΑΜΠΙ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 6, Σμιθ 17 (2), Μπλου 5 (1), Ελιγιάχου 6, Μαλέτ 3 (1), Πνίνι 2, Μπερστάιν 4, Οχαγιόν 3, Τζέιμς, Σχορτσανίτης 6, Λάνγκφορντ 21 (1).

Θυμηθείτε πως σας μετέδωσε το Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι.

Πάρτι Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! (photos+video)



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved