Ομπράντοβιτς: «Είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη» (photos)

Ομπράντοβιτς: «Είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη» (photos)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τρίτη (20/03, 22.00) τη Μακάμπι, στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναφέρεται στις δυσκολίες των αναμετρήσεων με την ισραηλινή ομάδα, αλλά στο ρόλο που έχουν παίξει ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ώστε να συνεχίσουν να έχουν οι «πράσινοι» το κίνητρο να παραμείνουν στην κορυφή

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε αρχικά...

 «Καλησπέρα σας. Ένα ακόμα στόχο έχουμε μπροστά μας. Τη σειρά με τη Μακάμπι για να προχωρήσουμε στον Φάινα Φορ. Απλά το όνομα της Μακάμπι τα λέει όλα. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει Μακάμπι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα είναι το ενδιαφέρον παιχνίδι για μας στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής. Το πρώτο πράγμα που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου είναι ότι έχουμε το πλεονέκτημα να παίξουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρας μας, αν και αυτό δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Θα ήταν, αν ξέραμε με ποιον τρόπο πρέπει να αγωνιστούμε. Αυτό που έχουμε δει εξάλλου είναι πως η ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωσή, θα περάσει στην επόμενη φάση. Όλες οι ομάδες θα ήθελαν να παίξουν τα πρώτα παιχνίδια στην έδρας τους. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα δώσει το «παρών» και θα μας βοηθήσει, αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν και να παίξουμε το μπάσκετ που πρέπει. Και κάτι ακόμα. Αν στα προημιτελικά έχεις ένα ζευγάρι ομάδων που πέρυσι αγωνίστηκαν στον τελικό, αυτό τα λέει όλα. Θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Το να πούμε τώρα κάτι για τη Μακάμπι δεν είναι απαραίτητο. Ξέρουμε τον Ντέιβιντ Μπλατ και την φιλοσοφία του και κάτι που είναι σημαντικό είναι πως ανανέωσε για τα επόμενα δύο χρόνια κάτι που σημαίνει πως πιστεύουν σε αυτόν και είναι ικανοποιημένοι για τη μέχρι τώρα πορεία τους. Έχουν νέους παίκτες στο ρόστερ τους αλλά το στιλ παιχνιδιού είναι ο ίδιος με πέρυσι. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω, απλά έχουμε δει πολλούς αγώνες της Μακάμπι και είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε πώς να αγωνιστούμε, αλλά δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες κάτι που δεν είναι εύκολο, όπως ποτέ δεν ήταν εξάλλου».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι η Μακάμπι: «Όπως είπα, είναι ίδιος προπονητής, ίδια φιλοσοφία και πολλοί παίκτες έχουν μείνει από την περσινή χρονιά. Έχουμε δει πολλούς αγώνες της ομάδας και στην Ευρωλίγκα και στην Αδριατική λίγκα, όπου αυτά τα παιχνίδια δεν μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ όσο τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Έχουμε δει πολλές λεπτομέρειες και γνωρίζουμε πως πρέπει να παίξουμε. Σε αυτό το επίπεδο, όπως ξέρετε, γνωρίζεται πολύ καλά και τον Μπλατ, γνωρίζει και εκείνος πού καλά και εμάς. Θα δούμε την τακτική. Σε όσες ομάδες είναι προπονητής ο Μπλατ υπάρχουν και αλλαγές στον αμυντικό τους τομέα. Θα δούμε πως θα παίξουμε».

Για τους τραυματισμούς και την πιθανότητα να αγωνιστεί ο Κώστας Καϊμακόγλου: «Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να κάνουμε έντονη προπόνηση και να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια. Ο Τσαρτσαρής ήταν έξω για 7 μέρες και την πρώτη του προπόνηση την έκανε το Σάββατο. Ο Καϊμακόγλου αισθάνθηκε ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι και δεν έκανε προπόνηση. Είναι δύο παίκτες που αγωνίζονται στη θέση «4». Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στις προπονήσεις. Δεν θα βάλουμε και τα κλάματα. Θα δούμε πως θα είναι απόψε ο Καϊμακόγλου, αλλά δεν είμαι βέβαιος αν θα παίξει. Θα αποφασίσω λίγο πριν το παιχνίδι. Είναι ένας σημαντικός παίκτης, αλλά ποιος δεν είναι; Υπάρχει κάποιος που δεν είναι; Αυτό που χρειάζομαι είναι 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες, να καταλαβαίνουν όσα τους έχω πει και να κάνουν ένα σωστό παιχνίδι».

Για τη διαφορά που υπάρχει στις ασίστ της Μακάμπι σε σχέση με την περσινή χρονιά: «Οι ασίστ αποτελούν μόνο ένα μέρος του παιχνιδιού και φυσικά εξαρτώνται και από τον αντίπαλο και από τον τρόπο που θα παίξουμε εμείς. Και πραγματικά προσπαθούμε με τις ώρες να συζητήσουμε το θέμα αυτό, γιατί ασίστ σημαίνει εύκολα καλάθια και δεν πρέπει να αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να μην δώσουμε την ευκαιρία να δεχτούμε αιφνιδιασμούς. Τώρα κατά πόσο θα πετύχουμε θα το δούμε αύριο μετά το ματς. Και μπορεί όλα να τα κάνεις σωστά, αλλά οι άλλοι να τα βάλουν όλα και να πούμε «ωχ τι έγινε τώρα;». Την απάντηση θα την πάρουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το αν αισθάνεται πίεση ή υποχρέωση, η ομάδα του μπάσκετ να πετύχει μετά τα όσα έγιναν στα άλλα αθλήματα, ο «Ζοτς» είπε: «Είναι κάτι καινούριο τα τελευταία 15 χρόνια; Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Είμαι ειλικρινής και αν κάποιος διαφωνεί, ρεπόρτερ είστε, ρωτήστε τους φιλάθλους. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια. Πάντα βρίσκουμε τα κίνητρα για να κάνουμε το καλύτερο και μιλάω για μένα, το τεχνικό τιμ και το σωματείο. Κάνουμε πάντα, το καλύτερο για να είμαστε οι καλύτεροι. Ένας λόγος παραπάνω που η Μακάμπι θα έρθει εδώ για να μας κερδίσει. Θέλουνε να μας κερδίσουν, να πάρουν εκδίκηση για πέρυσι, αλλά αν δεν έχεις τη δυνατότητα να σκεφτείς ότι αυτά έγιναν πέρυσι και φέτος είναι διαφορετικά και πρέπει να παίξεις σοβαρά. Δεν μπορείς να πετύχεις. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά για να πάμε ακόμη μια χρονιά στο Φάιναλ Φορ. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στα άλλα αθλήματα. Θα πρέπει να έχει κανείς τα κίνητρα που έχει ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά τρόπαια και πάλι είναι εδώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σημαντικό. Εχθές στη προπόνηση ήταν ο κ. Παύλος. Πώς να μην έχει κανείς κίνητρο να αγωνιστεί, όταν έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι;»

Για τις προβλέψεις που έχουν κάνει κάποιοι παίκτες πως ο Παναθηναϊκός δεν θα βρίσκεται στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη. Αν με ρωτήσει εμένα κάποιος για τους αγώνες της προημιτελικής φάσης δεν θα πω ποιος είναι το φαβορί και αυτό γιατί έχω την εμπειρία να πω πως δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις, προφανώς έχει λόγους και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν πιστεύω πως είναι σημαντικό ότι το είπε κάποιο άτομο, αλλά ποιος το είπε. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…».

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί στο Final - 4 κι όχι ο Ολυμπιακός



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved