«Είδαμε τα σοβαρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών»

«Είδαμε τα σοβαρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών»

Για ανυπολόγιστες ζημιές, μετά τα όσα έγιναν χθες (18/3), έκανε λόγο, με δηλώσεις του στο Onsports, ο Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Κάκκος, κάτι το οποίο υποστήριξε τόσο ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου, Δημήτρης Απόκης, όσο και ο προϊστάμενος πυρασφαλείας, Νίκος Πονηρίδης.

Για τεράστιες ζημιές, ανυπολόγιστης αξίας, τόσο μέσα, όσο και έξω από το στάδιο μίλησαν στο Onsports οι Βασίλης Κάκκος, Δημήτρης Απόκης και Νίκος Πονηρίδης. Ο Διευθυντής του ΟΑΚΑ, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου και ο προϊστάμενος πυρασφαλείας βρίσκονται από το πρωί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, προκειμένου να ενημερωθούν για το μέγεθος των ζημιών από τα όσα έγιναν χθες (18/3), στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Μαζί τους ήταν και το Onsports, στο οποίο δεν αρνήθηκαν να μιλήσουν για τα όσα είδαν μερικές ώρες μετά το ντέρμπι των «αιωνίων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βασίλης Κάκος, Γενικός Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ:

«Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. Είναι ανυπολόγιστες οι ζημιές. Τόσο μέσα, όσο και έξω από το στάδιο έχουν γίνει μεγάλες ζημιές. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για το ηλεκτρονικό ταμπλό, το οποίο αν έχει υποστεί ζημιά, τότε μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλη ζημιά υπάρχουν στα φωτοκύτταρα και οι φωτοχρωματισμοί, τα οποία δεν μπορούν ν’ αντικατασταθούν. Αυτά τοποθετήθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε ότι αφορά στα καθίσματα είναι χιλιάδες και δεν μπορούν να υπολογιστούν πρόχειρα. Αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως πέρασαν οι φωτοβολίδες και όλα αυτά στο γήπεδο.

Είδαμε τα σοβαρότερα επεισόδια στα δύο χρόνια της θητείας μου και σίγουρα τη τελευταία δεκαετία».

Νίκος Πονηρίδης, προϊστάμενος πυρασφαλείας του ΟΑΚΑ:

«Έχουν εξαφανιστεί όλοι πυροσβεστήρες που βρίσκονται περιμετρικά της τάφρου, σωλήνες, βάσεις, ακροφύσια, καθώς επίσης και οι πυροσβεστήρες των ηλεκτρονικών συστημάτων. Αποτέλεσαν εφόδια εναντίον της αστυνομίας. Τα βρήκαμε αργότερα άδειους, έξω από το γήπεδο».

Δημήτρης Απόκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ:

«Όταν διανύουμε αυτή την κρίση που διανύει η χώρα, έχουν περιοριστεί αισθητά – και σωστά – τα έσοδα του σταδίου. Η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί αισθητά γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Είχε γίνει μια προσπάθεια πριν από περίπου ένα χρόνο και η αλήθεια είναι ότι απέδωσε καρπούς. Μετά τα όσα έγιναν χθες όμως, αυτή η προσπάθεια τίθεται σε κίνδυνο και είναι πραγματικά κρίμα.

Έχει γίνει μια πρώτη αποτίμηση. Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες του σταδίου, σε συνεργασία και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γίνεται η καταγραφή των ζημιών. Όπως καταλαβαίνετε το στάδιο απαιτεί να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες κάποιες εξ αυτών είναι ανεπανόρθωτες. Ειδικά τα όσα έχουν γίνει στο περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.

Έχουν γίνει ζημιές και σημεία του σταδίου που δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν τα υλικά, όπως είναι, για παράδειγμα ο μπλε φωτισμός, τα μπλε πλακάκια. Αυτά αποτελούσαν μερικά από τα «κοσμήματα» του σταδίου, το οποίο μέχρι πρότινος μπορούσε να το επισκεφθεί ο ελληνικός λαός και ξένοι τουρίστες. Αυτή τη στιγμή το στάδιο αποτελεί… πεδίο μάχης. Πραγματικά είναι κρίμα να μην υπάρχει σεβασμός σε αυτό το κόσμημα του ελληνικού λαού και της χώρας.

Το θέμα των επεισοδίων ταλανίζει κυβερνήσεις πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή η χώρα περνάει μια δύσκολη καμπή. Όλα δύσκολα δυσκολότερα, αλλά θα πρέπει να επισημάνω ότι από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας βρίσκουμε μια κατανόηση και μια συμπαράσταση και προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν. Από την άλλη, δεν είμαστε εμείς αυτοί που κρίνουμε πως πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved