«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο Αμπντούν (photos+videos)

«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο Αμπντούν (photos+videos)

Ο Τζαμέλ Αμπντούν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (18/3).

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων», ήταν αυτός που έκανε τη… διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, για όσο διάστημα παίχθηκε ποδόσφαιρο, σκοράροντας στο 51’ και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών κατά την άφιξη της αποστολής στου Ρέντη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/3).

Η δικαίωση του Αλγερινού

Το τέρμα και η καλή εμφάνιση του 26χρονου Αλγερινού μεσοεπιθετικού αποτελεί μία δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τον εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό, μετά την όχι και τόσο καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα και τις πρώτες άσχημες κριτικές για τις εμφανίσεις του.

Η πρώτη εμφάνιση του Τζαμέλ Αμπντούν με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης», η οποία κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Άλλωστε, ο 26χρονος είχε μόλις λίγες εβδομάδες στην ομάδα, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία με κάποια ομάδα, μετά το… σίριαλ με το μέλλον της Καβάλας στην Super League και δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί.

Ο βραχύσωμος άσος αντιμετώπισε δυσκολίες να… ενταχθεί στους Πειραιώτες και τους επόμενους μήνες, κυρίως στο πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τόσο σε Ελλάδα, αλλά και σε Ευρώπη, με ελάχιστες… εκλάμψεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τζαμέλ Αμπντούν δεν έγινε δέκτης καλής κριτικής, από τον Τύπο, αλλά και από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, μετά την επιστροφή των Πειραιωτών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2012 ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, προς το καλύτερο πάντα. Από την πρώτη στιγμή δεν έχασε την συγκέντρωσή, συνέχισε τη σκληρή δουλειά και κατάφερε να αποτελέσει μια εσωτερική «μεταγραφή» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ταιριάζοντας απόλυτα στο – απαραίτητο – rotation του Ισπανού τεχνικού με παιχνίδια εντός των… τειχών, αλλά και στο εξωτερικό.

Πολυεργαλείο στα... χέρια του Βαλβέρδε

Η ευχέρεια του Τζαμέλ Αμπντούν να αγωνίζεται τόσο στο δεξί άκρο της επίθεσης, όσο και στο αριστερό, έχει δώσει την ευκαιρία στον «τσινγκούρι» να βασίζεται πάνω του και να… ανακατεύει με διάφορους τρόπους την επιθετική… τριπλέτα, κάτι που έγινε και στο ντέρμπι, αλλά και στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σε εκείνο το ματς, ο Αφρικανός είχε ξεκινήσει στο δεξί άκρο, με τον Μιραλάς στο αριστερό και τον Ντιόγκο στην κορυφή. Βέβαια, ουκ ολίγες φορές, ο Αμπντούν με τον Βέλγο άλλαζαν πλευρές, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Θεσσαλονικέων. Η εμφάνισή του κόντρα στους «κίτρινους», του έδωσε το βραβείο του MVP.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε, αυτή τη φορά, στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού και στη φάση του γκολ, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «κενό» στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με δεξί πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ορέστη Καρνέζη. Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλγερινός παίκτης σκόραρε στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στους «πράσινους» και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Το είχε... ξανακάνει στο ΟΑΚΑ!

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο όπου ο Τζαμέλ Αμπντούν αγωνιζόταν στην Καβάλα, είχε πετύχει δύο τέρματα στην αναμέτρηση με το «τριφύλλι» στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου, χωρίς ωστόσο οι «Αργοναύτες» να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, μια και ηττήθηκαν με 4-2. Τα δύο τέρματα για τους φιλοξενούμενους είχε πετύχει ο νυν, πλέον, άσος των Πρωταθλητών Ελλάδας, στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 3’ άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους», σε μία φάση… καρμπόν με αυτή του 51ου λεπτού του μεγάλου ντέρμπι. Τότε δεν είχε ακολουθήσει επίθεση από την πλευρά του Αλγερινού, αλλά σέντρα από τα δεξιά, κακό διώξιμο από την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Αμπντούν με δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζόρβα, ο οποίος υπερασπιζόταν την εστία των «πράσινων».

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο τέρματα από τους γηπεδούχους (Κατσουράνης 13’ και Σισέ 32’) για να έρθει η ισοφάριση από τους «Αργοναύτες» και πάλι με τον 26χρονο άσο στο 42’ με πέναλτι. Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με γκολ πέναλτι του Σισέ στο 65’ και σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 83’. Παράλληλα, ο Αφρικανός άσος είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στους «πράσινους» και στην «μάχη» του πρώτου γύρου του περσινού πρωταθλήματος, στην ισοπαλία με 2-2 του «Ανθή Καραγιάννη». Τα δύο τέρματα των Μακεδόνων είχαν προέλθει από ισάριθμες ασίστ του 26χρονου.

Οι εμφανίσεις του 26χρονου άσου με τους «Αργοναύτες», μόνο... απαρατήρητες δεν πέρασαν. Ο βραχύσωμος άσος ήταν από τους πρωταγωνιστές στην εξαιρετική πορεία του «συγκροτήματος» της Μακεδονίας στο περσινό πρωτάθλημα και άμεσα... μπήκε στο «στόχαστρο» των μεγάλων ομάδων της Ελλάδας. Ωστόσο, η… σχέση του Αφρικανού με τους «πράσινους» είχε… συνέχεια, το βράδυ της Κυριακής (18/3) με τον Τζαμέλ Αμπντούν να σκοράρει στο 51’ και να δίνει, ουσιαστικά, το «τρίποντο» στον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον βρίσκεται μία… ανάσα από την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Το... στοίχημα για τη συνέχεια

Με την φετινή αγωνιστική περίοδο να οδεύει προς τη… δύση της, το ενδιαφέρον για τον 26χρονο άσο… μεταφέρεται για τη νέα σεζόν, καθώς σε περίπτωση που παραμείνει στον Πειραιά, θα έχει… μπροστά του όλο το χρόνο να παρουσιαστεί καλύτερος, μετέχοντας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και φωνάζοντας «παρών» στο… μοντάρισμα των Πρωταθλητών Ελλάδας για τις ερχόμενες… υποχρεώσεις.

«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο Αμπντούν (photos+videos)



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved