Απόδραση τίτλου για Ολυμπιακό, καταστροφή για Παναθηναϊκό (photos+videos)

Απόδραση τίτλου για Ολυμπιακό, καταστροφή για Παναθηναϊκό (photos+videos)

Η Super League έχει από σήμερα ουσιαστικά πρωταθλητή και αυτός θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ολυμπιακός, μετά το διπλό τίτλου που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» στο ΟΑΚΑ και τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού με 1-0, σε ένα ματς που δεν τελείωσε ποτέ...

Ενα ματς πολυσυζητημένο πριν την έναρξή του και... πολυταλαιπωρημένο μετά από αυτήν.

Ταλαιπωρημένο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο πόλεμο με την αστυνομία. Ενα πόλεμο που ξεκίνησε αρκετή ώρα πριν τη σέντρα, κορυφώθηκε στο ημίχρονο και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ακόμα και τον κίνδυνο διακοπής της αναμέτρησης.

Και έφτασε στα... άκρα στο 82ο λεπτό, όταν πλέον οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιδόθηκαν σε ένα δεύτερο ξέσπασμα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ με αποτέλεσμα ο Κάκος να στείλει ξανά τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα αποδυτήρια, αυτή τη φορά οριστικά και αμετάκλητα διακόπτοντας το παιχνίδι.

Και πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές (2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 100.000 ευρώ και πάνω, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα) που θα του προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο ήδη δύσκολο μέλλον του...

Στο διάστημα που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπάθησαν να παίξουν μπάλα, παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο γκολ, όπως πολλοί προδίκαζαν. Ποιος το πέτυχε; Ο Αμπντούν ήταν αυτός που στο 51ο λεπτό εξέθεσε την άμυνα των Πρασίνων και με στοχευμένο πλασέ εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καρνέζη, παγώνοντας το ΟΑΚΑ και προσφέροντας το +7 στο πιάτο του Ολυμπιακού, καθιστώντας την ομάδα του Πειραιά ως το αδιαφιλονίκητο, πλέον, φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων, με σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή του στο πρώτο -κυρίως- ημίχρονο. Οι παίκτες του Φερέιρα είναι χαρακτηριστικό πως δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση τον Μέγιερι στο πρώτο 45λεπτο, περιμένοντας σχεδόν τα πάντα από τις ατομικές εξάρσεις του Κουίνσι.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως στο ΟΑΚΑ είχε κατεβεί με πρώτο στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνά του και δεύτερο να χτυπήσει με τις γρήγορες αντεπιθέσεις, όπερ και εγένετο στο 51' στη φάση που έκρινε το ματς, αφήνοντας πάντως στον Παναθηναϊκό το παράπονο για τη μη τήρηση του Fair Play, καθώς βρισκόταν στο έδαφος ο Κώστας Κατσουράνης.

Οσο παίχτηκε μπάλα...

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «νίκησε» την απογοήτευση που προκάλεσε ο αποκλεισμός από τη Μέταλιστ, «κλείδωσε» τον εδώ και καιρό προβλέψιμο και προβληματικό δημιουργικά Παναθηναϊκό και πήρε το πολυπόθητο «διπλό» στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Αμπντούν που στο 51’ ντύθηκε… Μιραλάς (θύμισε πολύ τον Βέλγο η ενέργεια και η εκτέλεση του Αλγερινού). Η αλήθεια μάλιστα, πικρή για τον αντίπαλο, είναι ότι τα κατάφερε με σχετική άνεση. Και γκολ να μην σημείωνε, το μηδέν πίσω θα το κρατούσε εύκολα.

Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα επιβεβαίωσαν αυτό που η εικόνα τους φώναζε από καιρό. Ότι εκτός όλων των άλλων απωλειών, αυτή του Λέτο δημιούργησε τεράστιο και συγχρόνως άλυτο πρόβλημα, τόσο στο γκολ (για τρίτο σερί ματς οι «πράσινοι» έμειναν στο μηδέν), όσο και γενικότερα στη δημιουργία και την παραγωγή ευκαιριών. Στο κρισιμότερο – έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- βράδυ της σεζόν, το «τριφύλλι» είχε απίστευτα πολύ άγχος και ελάχιστη φαντασία, με αποτέλεσμα ο Μέγιερι να περάσει ένα ήσυχο 90λεπτο παρότι το γήπεδο «έβραζε».   

Ο Φερέιρα προτίμησε να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Τοτσέ και χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης τον Χριστοδουλόπουλο, για λόγους… ταχύτητας (συνεχείς οι αλλαγές με τον Κουίνσι). Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι αναμενόμενοι σε ένα σχήμα 4-3-3, με τον Κατσουράνη να αγωνίζεται πιο μπροστά από τους Σιμάο και Βιτόλο και τον Μαρίνο να κερδίζει – όπως αναμενόταν άλλωστε – τη μάχη από τον Βύντρα για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την άλλη, άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Ιμπαγάσα που προερχόταν από τραυματισμό, όπως επίσης και τον Τζεμπούρ, ο οποίος στο παιχνίδι με τη Μέταλιστ εμφάνισε σημάδια κόπωσης. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μοντέστο, με τον Χολέμπας να παίρνει θέση στο αριστερό και τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο να είναι οι δύο στόπερ. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν οι Μανιάτης, Μακούν και Ορμπάιθ, οι Αμπντούν και Ρίτσαρντς ανέλαβαν τις πτέρυγες και ο Μιραλάς ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ζητούμενο στο αποψινό ντέρμπι ήταν ποιος θα κέρδιζε τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Χωρίς να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά, ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής στο πρώτο ημίχρονο και το σημαντικό για τους φιλοξενούμενους ήταν ότι κατάφεραν να μην δεχθούν πίεση. Οι δύο παίκτες από τους οποίους περίμενε πολλά ο Φερέιρα στο κομμάτι της δημιουργίας, Κατσουράνης (πολύ καλή η δουλειά του Ορμπάιθ) και Κουίνσι, δεν έπιασαν καλή απόδοση, ενώ δεν κράτησαν και καθόλου μπάλα στα πόδια τους. Αποτέλεσμα; Οι γραμμές του Παναθηναϊκού ήταν αποκομμένες και οι «πράσινοι», που θεωρητικά έπρεπε να αναζητήσουν με περισσότερη θέρμη το γκολ, δεν επιχείρησαν ούτε σουτ σε ένα ολόκληρο 45λεπτο, με εξαίρεση μια μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 17’!

Ο Ολυμπιακός αντίθετα, έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς μόλις στο 2’ με την άστοχη κεφαλιά του Μακούν και έχοντας στη συνέχεια το κεφάλι του… ήσυχο, βρήκε σε ορισμένες περιπτώσεις τον δρόμο προς την περιοχή του Καρνέζη, χωρίς όμως να δημιουργήσει δεύτερη καλή φάση. Στην πιο επικίνδυνη αντεπίθεσή του, στο 37’, ο Σαριέγκι έβαλε σωτήρια προβολή και έκοψε τη μπάλα πριν αυτή φτάσει από τα πόδια του Αμπντούν σε αυτά του Μιραλάς που είχε ήδη οπλίσει. Το 0-0 ήρθε ως φυσιολογικό επακόλουθο και οι λογαριασμοί παρέμειναν ανοιχτοί για το δεύτερο μέρος.

«Ερυθρόλευκος» αιφνιδιασμός

Ο Παναθηναϊκός – με τον Βύντρα αντί του Μαρίνου πλέον στη σύνθεσή του – μπήκε πολύ πιο ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του. Πάνω που ο κόσμος πήρε τα πάνω του, ήρθε η παγωμάρα. Ακολουθώντας την τακτική του… αιφνιδιασμού, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 51’ και έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Αμπντούν έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Χολέμπας. Ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή από θέση πλάγια αριστερά και με ένα πανέξυπνο σουτ στην αντίθετη γωνία, νίκησε τον Καρνέζη και έβαλε ακόμα πιο δύσκολο τεστ στον Φερέιρα που αμέσως πέρασε στο ματς τον Καραγκούνη στη θέση του Βιτόλο.

Οσο κι αν ο κόσμος «έσπρωχνε», οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Με εξαίρεση δύο «πετάγματα» του Ζέκα στο 68’ και στο 75’ (στο πρώτο δεν βρήκε μπάλα, στο δεύτερο έπιασε κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη), οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν μεν τη μπάλα γύρω από την «ερυθρόλευκη» περιοχή, αλλά μέχρι εκεί…

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_OSFP_180312{/akamai}

Θυμηθείτε την περιγραφή του ντέρμπι των «αιωνίων» λεπτό προς λεπτό όπως σας τη μετέδωσε το Onsports.

Διαβάστε ακόμα

Το... πολεμικό δελτίο του ντέρμπι

«Στηρίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Μαρινάκης: «Εμείς προστατεύουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Το χρονικό των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ

Δε διάβασαν το φύλλο αγώνα

«Πακέτο» σκληρών ποινών για τον Παναθηναϊκό

Τα ξένα Μέσα για τα επεισόδια

«Ντροπή για την ιστορία του Παναθηναϊκού»

Πάει Ρέντη ο Μαρινάκης, δυσαρέσκεια για Nova

Η κάμερα του Onsports στο ΟΑΚΑ

Βαλβέρδε: «Δεν μπορώ να νιώθω χαρούμενος»

Φερέιρα: «Λυπάμαι για όσα έγιναν»

Ορμπάιθ: «Είναι κρίμα που τελείωσε έτσι το ματς της χρονιάς»

Αβραάμ: «Να κάτσουν σπίτι τους οι ταραξίες»

Μέλμπεργκ: «Πολύ καλό αποτέλεσμα...»

Σαριέγκι: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει χαμηλά»

Κατσουράνης: «Κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ζέκα: «Να κάνουμε τον κόσμο να επιστρέψει στο πλευρό μας»

Κωνσταντίνου: «Σέρνει κατάλοιπα του παρελθόντος ο Παναθηναϊκός»

Επεισόδια στο ημίχρονο του ντέρμπι

Μπιτσαξής: «Το φυτίλι το ανάβουν οι ομάδες»

«Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο»

Κοκκαλάκης: «Αντιμετωπίζαμε συνεχείς επιθέσεις»

Αναγνώστου: «Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την Αστυνομία»

Λυκουρέζος: «Μαύρη μέρα...»

Τρομαγμένος ο Καζίμ Ρίτσαρντς

Δεν διάβασαν το φύλλο αγώνα

Χατζηαθανασίου: «Πονάει η αλήθεια...»

Στο ΟΑΚΑ ο Παύλος

Η κάμερα του Onsports στο ΟΑΚΑ

Όλα ήρεμα με τα μέλη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ

Βγενόπουλος: «Χόμπι κι όχι πόλεμος το ποδόσφαιρο»

Θανάσης: «Δεν υπάρχει ισονομία»

Στον πάγκο Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα

Με Λάζαρο στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Πολεμικό κλίμα στο ΟΑΚΑ

Ένταση στο ΟΑΚΑ

Πορεία οπαδών στο σπίτι του Τζίγκερ

Πετρόπουλος: «Ελπίζω στο τέλος να χαμογελάσουμε εμείς»

Ποτουρίδης: «Με νίκη παίρνουμε το πρωτάθλημα»

Άφιξη χωρίς προβλήματα για την «ερυθρόλευκη» αποστολή

«Πάτησε» ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός

«Ντόπες» στου Ρέντη από 1000 οπαδούς του Ολυμπιακού!

Στα «πράσινα» η Θύρα 1

Με ανοιχτή την φυσούνα στο ΟΑΚΑ


Απόδραση τίτλου για Ολυμπιακό, καταστροφή για Παναθηναϊκό (photos+videos)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved