«Ανάσα» από Λεάλ για Εργοτέλη, 1-0 την Κέρκυρα (photos+videos)

«Ανάσα» από Λεάλ για Εργοτέλη, 1-0 την Κέρκυρα (photos+videos)

Βαθιά βαθμολογική… ανάσα πήρε το απόγευμα του Σαββάτου (17/3) ο Εργοτέλης, καθώς επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας στο Παγκρήτιο για την 25η αγωνιστική.

«Χρυσός» σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Λεάλ, ο οποίος στο 58’… έλυσε τον «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Κέρκυρας, σκοράροντας έπειτα από πολλούς μήνες και συγκεκριμένα από την αναμέτρηση με την Δόξα Δράμας, όπου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει με 2-1. Με το «τρίποντο» αυτό, το «συγκρότημα» του Νίκου Καραγεωργίου ανέβηκε στην 10η θέση με 26 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Παναιτωλικό και τους «Φαίακες», οι οποίοι βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη... πλευρά, η ομάδα του Χάβι Γκράθια δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ηράκλειο, το οποίο θα της έδινε την ευκαιρία να βγει από την επικίνδυνη ζώνη και να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια στη «μάχη» για την παραμονή στη Super League.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία λεπτά και να μην απειλούν άμεσα τις εστίες των Καβουσάκη και Γκαλίνοβιτς. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 9’ όταν ο Λεάλ έκανε τη σέντρα, όμως ο Κουτσιανικούλης δεν κατάφερε να «πιάσει» καλά το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η… απάντηση της Κέρκυρας ήρθε στο 20’ όταν ο Καλαντζής σέντραρε από τα δεξιά, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, σε μία φάση που οι αμυντικοί του Εργοτέλη «κόλλησαν» στο έδαφος, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Γκαλίνοβιτς, με τον Τζανακάκη να κάνει τη σέντρα, αλλά ο πορτιέρο των «Φαιάκων» με σωστή αντίδραση βγήκε και απέκρουσε.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους για να απειλήσει την εστία της Κέρκυρας, θέλοντας να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια.

Μάλιστα, στο 27’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Τζούνιορ άλλαξε με τον Λεάλ, αυτός μπήκε στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο των «Φαιάκων» από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που έκανε ήταν εντελώς άστοχο.

Η Κέρκυρα θέλησε να αντιδράσει και στο 38’ ο Καλαντζής προσπάθησε να δημιουργήσει… πονοκέφαλο στον Καβουσάκη, αλλά το σουτ έφυγε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους, όταν στο 42’ ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Ερίθε, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Μάλιστα, στο 51’ ο Λεάλ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ που έκανε, έπειτα από σέντρα του Κουτσιανικούλη, πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Φραγκουλάκης μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση και χωρίς ισορροπία, έφυγε άουτ.

Η υπεροχή των Κρητικών έφερε… καρπούς στο 58’ με τον Λεάλ. Ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βέντσελ προσπάθησε να αποκρούσει έφτασε στον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια, η Κέρκυρα θέλησε να αντιδράσει, ωστόσο, στο 61’ το απ’ ευθείας φάουλ του Γραμμόζη έφυγε άουτ, λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λεάλ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Σακελλαρίου έδιωξε με κεφαλιά προ του αμαρκάριστου Κουτσιανικούλη.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του Καβουσάκη, θέλοντας να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Παγκρήτιο, ωστόσο, στο 74’ το φάουλ του Γραμμόζη κόντραρε στους αμυντικούς του Εργοτέλη και κατέληξε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του Καλαντζή πέρασε άουτ. Τρία λεπτά πιο μετά ο Γραμμόζης εκτέλεσε το φάουλ, ωστόσο η κεφαλιά του Μαζνόφ πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ERGOTELIS_KERKIRA_170312_{/akamai}

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας το πρόσφερε το Onsports.

«Ανάσα» από Λεάλ για Εργοτέλη, 1-0 την Κέρκυρα (photos+videos)



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved