Λούης έτοιμος για... όλα!

Λούης έτοιμος για... όλα!

Αποφασισμένος να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ και να διαπρέψει σε Ελσίνκι και Λονδίνο δηλώνει, μέσω του Onsports, ο Λούης Τσάτουμας!

Στην Κωνσταντινούπολη τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς θα ήθελε, υπό την έννοια ότι η έκτη θέση δεν τον ικανοποίησε. Και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό άλλωστε όταν, αποδεδειγμένα, μιλάμε για έναν  από τους καλύτερους άλτες του μήκους όλων των εποχών στην χώρα μας; Ο Λούης Τσάτουμας -περί ου ο λόγος- ωστόσο δεν τα παρατάει.

Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγε κανείς, καθώς μέσα από τη συνέντευξή του, ο 30χρονος Μεσσήνιος αθλητής του στίβου τονίζει πως είναι έτοιμος να ξεπεράσει το 8.26μ. που έκανε πέρυσι, βάζει υψηλούς στόχους για το επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και... προειδοποιεί άπαντες ότι η ελληνική ψυχή θα «μιλήσει» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Onsports

-Στο πλαίσιο της Make it count καμπάνιας της Nike δήλωσες ότι όταν τελειώνεις την προπόνηση, συνεχίζεις να προπονείσαι! Το 2012 θα είναι για σένα μια συναρπαστική χρονιά, γεμάτη προκλήσεις. Ποιες ειναι αυτές οι προκλήσεις και πως σκοπεύεις να τις εκμεταλλευτείς, ώστε να κάνεις το 2012 να μετρήσει;

«Το 2012 είναι μια Ολυμπιακή χρονιά και σίγουρα απώτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Οι προκλήσεις είναι πολλά μεγάλα μίτινγκ πριν και ενδιαμέσος στόχος οι Ευρωπαϊκοί αγώνες οι οποίοι θα γίνουν στο Ελσίνκι. Τώρα, θέλω από αγώνα σε αγώνα, να βελτιώνομαι και περισσότερο».

-Έκανες 8.00μ. με την πρώτη στον προκριματικό, αλλά δεν έγινε το ίδιο στον τελικό. Τι επηρέασε την ημέρα του τελικού τα άλματά σου;

«Όπως δήλωσα και προηγούμενες φόρες, ήμουν σε μια όχι και τόσο καλή -«έτοιμος», να το πούμε στην γλώσσα μας- κατάσταση, για να πηδήξω μακριά. Ένας τραυματισμός με είχε φέρει πιο πίσω, οπότε στον τελικό δεν είχα τόσες πολλές δυνάμεις ώστε να μπορέσω να κάνω κάτι καλύτερο».

-Πώς κρίνεις τις επιδόσεις των φιναλίστ του τελικού στο Παγκόσμιο και τα μετάλλια που κρίθηκαν πάνω από 8.22μ., λίγο πάνω δηλαδή από τα 8.21μ. που είναι και το ατομικό σου ρεκόρ πέρυσι στον κλειστό;

«Ήταν νορμάλ οι επιδόσεις για μένα στις τρεις πρώτες θέσεις. Ήταν αναμενόμενο, είναι Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αγωνίζονται μόνο οι καλύτεροι του κόσμου σε αυτό τον αγώνα, οπότε κάθε επίδοση μετράει».

-Το 8.26μ. που είχες κάνει πέρυσι το καλοκαίρι στον ανοικτό στο Ρέθυμνο, είναι μια επίδοση που μπορείς να επαναλάβεις και φέτος πιστεύεις;

«Φέτος σκοπεύω να κάνω πολύ παραπάνω από αυτό (γέλια)! Ο στόχος μου είναι να πάω ακόμα ψηλότερα».

-Σε ποια μίτινγκ έχεις προγραμματίσει να μετάσχεις ως τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου;

«Ξεκινάμε με το πρώτο στην Ντόχα του Κατάρ,είναι η σειρά των Diamond League και συνεχίζουμε».

-Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι τον Ιούνιο, τι να περιμένουμε από εσένα;

«Θέλω να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση σε πρώτη φάση. Είχα ένα τραυματισμό που με κράτησε αρκετό καιρό έξω, αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Θέλω να μπω στην πρώτη εξάδα καταρχήν και μετά με ένα πολύ καλό άλμα στις τρεις πρώτες θέσεις».

-Ποιες ιδιαιτερότητες αντιμετωπίζεις φέτος, σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, στον τομέα της προετοιμασίας σου;

«Όπως και όλος ο κόσμος έτσι κι εμείς αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες στην προετοιμασία μας. Δεν έχουμε στάδια, πολλές φορές δεν έχει και φωτισμό το κλειστό γυμναστήριο για να κάνουμε προπόνηση την φετινή χρονιά τον χειμώνα. Είμαστε χωρίς θέρμανση προπονούμαστε σε κλειστό χώρο κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οπότε είναι αναμενόμενο πάρα πολλοί αθλητές στην διάρκεια της προπόνησης από την ένταση να πάθουν θλάση κι άλλους τραυματισμούς».

-Μπορεί να φτάσει σε μετάλλια ο ελληνικός στίβος αλλά κι εσύ, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου;

«Επειδή πιστεύω πάρα πολύ στον ελληνικό στίβο και στην ελληνική ψυχή θεωρώ ότι οι εμείς οι Έλληνες έχουμε πολύ μεγάλη ψυχή και θα το αποδείξουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved