Τέρμα τα… γκάζια ο Παναθηναϊκός (photos)

Τέρμα τα… γκάζια ο Παναθηναϊκός (photos)

Σαρωτικός εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και, δείχνοντας να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, διέλυσε με 97-64 το Περιστέρι.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν καταιγιστικό, σούταρε με ποσοστά ευστοχίας για… Όσκαρ κι έπνιξε τον αντίπαλό του με την ασφυκτική άμυνά του, στην «πρόβα» πριν από τον πρώτο αγώνα του για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας κόντρα στους Ισραηλινούς. Ο Παναθηναϊκός έστησε σκηνικό τρόμου για τους γηπεδούχους από το πρώτο ημίχρονο, με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κάνουν… πάρτι από τα 6,75 μέτρα, έχοντας 7/7 τρίποντα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έβγαλαν πολύ μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, κυνήγησαν όλες τις φάσεις και γενικά έδειξαν να βάζουν το πόδι στο… γκάζι στο πιο απαιτητικό σημείο της χρονιάς. Εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό και εκτός παρκέ, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να δίνουν την ξεχωριστή -πράσινη- νότα τους στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε αποφασισμένο από την αρχή της αναμέτρησης να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στο Περιστέρι και πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα προηγήθηκε με 10-0. Με το Δημήτρη Διαμαντίδη να είναι ασταμάτητος, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα να κυριαρχήσουν απόλυτα στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη σημείωσε το πρώτο καλάθι του τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με τον Έντουαρντς, αφού η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική και δεν έδινε στους παίκτες του ελεύθερους διαδρόμους προς το καλάθι.

Οι Σάτο, Νικ Καλάθης και Σμιθ έκαναν ό,τι ήθελαν, βοηθώντας τους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν άμεσα τη διαφορά στο σκορ σε δυσθεώρητα ύψη (9-25), τη στιγμή που οι Περιστεριώτες ήταν αδύνατο να αντιδράσουν. Με συνοπτικές διαδικασίες οι πρωταθλητές Ευρώπης έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με +20 (9-29), με το Γιασικεβίτσιους να έχει ανοίξει το δικό του λογαριασμό στο σκοράρισμα. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να βγάζει πολύ μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ τους παίκτες του Περιστερίου. Μοιραία το σκορ διαμορφώθηκε αρχικά σε 34-11 και στη συνέχεια σε 42-13 για τους πρωταθλητές Ευρώπης, με το Λιθουανό να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και να συνεχίζει το προσωπικό σόου του. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 16’ η ψαλίδα είχε ανοίξει στο +28 (20-48), με το Γιασικεβίτσιους να έχει 15 πόντους με 3/3 τρίποντα.

Έχοντας συνολικά 8/13 τρίποντα, με το Διαμαντίδη να έχει 4/4 από τα 6,75 μέτρα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 58-25 στο 19ο λεπτό, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και χωρίς το παραμικρό σημάδι χαλάρωσης την αναμέτρηση στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προηγείται με 60-28, έχοντας πιάσει εξαιρετική απόδοση τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αρνήθηκε πεισματικά να βγάλει το πόδι από το… γκάζι και μοιραία η διαφορά στο σκορ συνέχισε να κινείται σε αστρονομικά επίπεδα (39-69 στο 26’). Ο Νώντας Παπαντωνίου και ο Παναγιώτης Καυκής έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να κρατήσουν τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα για την ομάδα τους, αλλά αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο απέναντι στον επιβλητικό Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε με 73-46 στο 28ο λεπτό, μην αφήνοντας καμία φάση να πάει χαμένη. Η αναμέτρηση είχε γίνει από ώρα διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να χαλαρώσουν για λίγο μόνο, στην τρίτη περίοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προς στιγμήν «μάζεψαν» τη διαφορά (59-76). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ανέβασαν ξανά «στροφές» στο τελευταίο δεκάλεπτο, κρατώντας το Περιστέρι στους 11 πόντους. Το τελικό 97-64 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης απλώς αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Στ. Ταρενίδης, Νικολούλης.
Δεκάλεπτα: 9-29, 28-60, 53-74, 64-97.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 9 (1), Καυκής 14 (2), Ψαρόπουλος 7, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 8 (1), Γιόβοβιτς 9 (3), Έντουαρντς 12, Πέτρουλας, Μίτροβιτς, Πρέκας, Τσιλούλης, Παπαγιάννης.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 4, Λόγκαν 6 (2), Σάτο 11 (1), Π. Καλάθης 6, Διαμαντίδης 16 (4), Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 10 (2), Σμιθ 11 (1), Γιασικεβίτσιους 18 (4).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved