Δεν έπεισε, ενόψει Σιένα, ο Ολυμπιακός

Δεν έπεισε, ενόψει Σιένα, ο Ολυμπιακός

Χωρίς να πείσει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός νίκησε με 73-64 τον Πανιώνιο, στο ΣΕΦ, στην «πρόβα» των αναμετρήσεών του με τη Σιένα.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αν και κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, διατηρώντας έτσι την πρώτη θέση στην κατάταξη της κανονικής περιόδου. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες ήταν οι Σπανούλης, Λο, στην επάνοδό του στο παρκέ, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ, ενώ από τον Πανιώνιο ξεχώρισαν οι Ξανθόπουλος, Νάτζφεϊ, Κις και Στίβεσον. Ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται πλέον στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τους αγώνες του με τη Σιένα.

Ο Πανιώνιος δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πιάσει καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Παρά τις λύσεις που έδωσαν στο σκοράρισμα ο Σπανούλης και ο Σλούκας, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αποσπαστούν στο σκορ, με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει την ομάδα της Νέας Σμύρνης να υπολείπεται μόλις τριών πόντων (17-14).

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν κατά πόδας τους Πειραιώτες, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τους Ντίμπλερ και Μπατή. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 25-22 στο 16ο λεπτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πείσει πως μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας. Από την άλλη, όσο περνούσε η ώρα τόσο το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και με το δίδυμο των Νάτζφεϊ και Στίβεσον να το οδηγούν επιθετικά προηγήθηκε με 31-30, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι από τα 6,75 μέτρα κι εάν δεν υπήρχε ο Πρίντεζης (8π.) ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Οι φωνές του Ντούσαν Ίβκοβιτς στα τελευταία λεπτά πριν από την ανάπαυλα, πάντως, «αφύπνισαν» τους παίκτες του. Με πρωταγωνιστή το Σπανούλη, οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 7-0 και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, με 37-31.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκε αποφασισμένο στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου να μη δώσει άλλα δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Με τον Κέσελ να δίνει λύσεις από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 40-31 στο 22’, αλλά πολύ γρήγορα ο Πανιώνιος βρήκε ξανά την αυτοκυριαρχία του. Ο Ξανθόπουλος και ο Καββαδάς ανέλαβαν δράση και με το συγκεκριμένο δίδυμο στη θέση του οδηγού η ομάδα της Νέας Σμύρνης «μάζεψε» μέσα σε ένα λεπτό τη διαφορά, μειώνοντας σε 40-38.

Ο Κέσελ συνέχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι (2/4 τρ.) και από το δικό του καυτό χέρι οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν με 49-43. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν τον αγώνα και με τους Ξανθόπουλο και Στίβεσον να βρίσκουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι μείωσαν σε 49-47, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 58-54 στο 30ό λεπτό, φροντίζοντας ουσιαστικά να «ζεστάνει» τις μηχανές του εν όψει της τελευταίας περιόδου. Με το… καλημέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να πετύχει καλάθι και τρέχοντας σερί 8-0 προηγήθηκε με 66-54 στο 33’. Πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν οι Σπανούλης, Λο, Ντόρσεϊ και Πρίντεζης, που βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα τους να ξεφύγει στο σκορ.

Ο Πανιώνιος και πάλι δεν τα παράτησε και με τους Κις και Νάτζφεϊ να βρίσκουν λύσεις μείωσε σε 66-60, αλλά η τεχνική ποινή που δόθηκε στο Μάριο Μπατή ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για τη συγκεκριμένη απόφαση), τρεισήμισι λεπτά πριν από τη λήξη, στέρησε κάθε ελπίδα στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν τη νίκη. Παρά το μικροτραυματισμό του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 72-60 και, επί της ουσίας, «καθάρισε» τη νίκη.

Διαιτητές: Μπήτης, Γεωργιάδης, Βάρδαλος.
Δεκάλεπτα: 17-14, 37-31, 58-54, 73-64.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 9 (1), Άντιτς 1, Σπανούλης 9, Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9 (2), Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 5.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κις 9 (1), Στίβεσον 13, Ντίμπλερ 3 (1), Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 5, Νάτζφεϊ 12 (2), Παραγυιός 2, Μπάρλος 7 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved