ΑΕΚ, μόνη χωρίς μετόχους, αναζητά 2,5 εκατ. ευρώ

ΑΕΚ, μόνη χωρίς μετόχους, αναζητά 2,5 εκατ. ευρώ

Έκκληση στους φίλους της ΑΕΚ έκαναν Ανδρέας Δημητρέλος και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου να βοηθήσουν την ομάδα, καθώς οι μέτοχοι είναι απόντες. Απαιτούνται 2,5 εκατ. ευρώ ως το τέλος του μήνα και άλλα 3 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 1,1 εκατ. ευρώ αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα ως το τέλος του μήνα.

Οι Ανδρέας Δημητρέλος και Κώστας Παπακωνσταντίνου είχαν πίσω τους, ως φόντο, μια αφίσα που έγραφε «Σώστε την ΑΕΚ», ενώ υπήρχε κι ένα ρολόι που μετρούσε αντίστροφα ως τις 31 Μαρτίου, «14 μέρες,11 ώρες 30 λεπτά».

Τον λόγο πρώτος πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος σκιαγράφησε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της ομάδας, επισημαίνοντας πως απαιτούνται ως το τέλος του μήνα ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ.  

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημητρέλου:

«Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα μεγάλο ποσό για να συνεχίσει να ελπίζει. Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μέχρι στιγμής τα ποσά που χρειάζονται. Το ΔΣ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει χρήματα, αλλά θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Στο ΔΣ καταλήξαμε ότι η ΑΕΚ είναι μόνη της και δεν έχει μετόχους. Απευθυνθήκαμε σε τρεις κατηγορίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Η πρώτη κατηγορία είναι επώνυμοι, αλλά δεν έχουν να κάνουν με μετόχους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την οικονομική άνεση ή που έχουν περισσότερες γνωριμίες. Η δεύτερη είναι μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν συμπαρασταθεί τα τελευταία χρόνια και πιθανώς να έχουν οικονομική δυνατότητα. Το τρίτο είναι ο κόσμος. Δυστυχώς του ζητάμε συνεχώς τη βοήθεια. Εχει κουραστεί, καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή του. Μπορεί να σώσει την ΑΕΚ, χωρίς να είναι αυτός που θα είναι υπαίτιος.

Είμαστε πολύ κοντά και το χρονικό διάστημα είναι μικρό. Αν η ΑΕΚ μπορεί να βρει λύσεις, αυτές θα βρεθούν περισσότερο από την πρώτη κατηγορία. Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος επενδυτής. Οι υποχρεώσεις που έχουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στους υπαλλήλους και στην εφορία.

Τα χρήματα που έχουμε συγκεντρώσει είναι του Παππά 500.000 ευρώ, μέσω του Χατζηιωάννου. Αναμένουμε να πάρουμε 300.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και περίπου 300.000 ευρώ από τον Νοτιά. Το ποσό είναι 1,1 εκατ. ευρώ και θέλουμε 3,6 εκατ. ευρώ. Ψάχνουμε για 2,5 εκατ. ευρώ.

Το χρέος μας με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τους παίκτες είναι να πληρωθούν μέχρι τις 26 Μαρτίου. Πρέπει να τα προσκομίσουμε μέχρι τις 30 του μήνα. Με την εφορία είμαστε σε διαδικασίες ρύθμισης, έχουμε κάνει ήδη μία και έχουμε κάνει άλλες τρεις προσπάθειες που είναι σε συζητήσεις.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Εχω πει από την αρχή ότι η προσπάθεια μου είναι για την ΑΕΚ, χωρίς προσωπικό όφελος. Θα καλέσω όσους μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν κάτι. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει».

Παπαδημητρίου: «Μέτοχοι οι οπαδοί της ΑΕΚ»

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο οποίος επισήμανε ότι η ομάδα δυστυχώς δεν έχει ενεργούς μετόχους και πρέπει οι ΑΕΚτζήδες να βοηθήσουν την κατάσταση. Μάλιστα κάλεσε τους φίλους της ΑΕΚ να γίνουν οι νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παπαδημητρίου:

«Ίσως είναι οι πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της ΑΕΚ. Αυτό που κατάλαβα τις τελευταίες ημέρες είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει ενεργούς μετόχους. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, θυμωμένος, ξενερωμένος κι έχει γυρίσει την πλάτη. Αυτό είναι το πιο άσχημο από όλα. Φοβάμαι πως αν ο κόσμος δεν καταλάβει πως πρέπει να πάρει τις τύχες της ομάδας, ίσως και να μην υπάρχει ελπίδα.

Πολλοί θα πουν πως συνεχώς καλούμε τον κόσμο να βάλει πλάτη. Ευθύνες υπάρχουν και το ξέρουμε όλοι. Σε αυτές τις 14 μέρες που απομένουν δεν πρέπει να αναλωθούμε στο ποιος έχει τις περισσότερες ή τις λιγότερες. Τώρα προέχει η σωτηρία της ΑΕΚ, αλλά μετά θα πρέπει να κατονομαστούν όσοι έχουν τις περισσότερες ευθύνες.

Έχω την κρυφή ελπίδα πως οι μέτοχοι θα ευαισθητοποιηθούν έστω και την ύστατη στιγμή, αλλά θέλω να κάνω έκκληση στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν θέλω να σκεφτεί πως έρχεται να πληρώσει τα χρέη κάποιων άλλων, έστω κι αν αυτό συμβαίνει στην ουσία. Πρέπει εμείς οι ΑΕΚτζήδες, γιατί είμαστε πολλοί, να πάρουμε τις τύχες της ομάδας στα χέρια της. Να φύγει η ΑΕΚ από τους μετόχους και να περάσει στον κόσμο της.

Γίνονται πολλά σχέδια, έγινε με τους Supporters, θα γίνει και με το ‘Θεμέλιο 21’. Ζητάμε πολλά από τον κόσμο. Αν όλοι οι ΑΕΚτζήδες δεν γυρίσουμε την πλάτη, υπάρχει η ελπίδα όλοι συμμετέχοντες με λίγα να σώσουμε την ομάδα. Αλλά αυτή η προσπάθεια δεν αρκεί για ένα ή ενάμιση μήνα, θα πρέπει να έχει διάρκεια.

Θα πρέπει η ΑΕΚ τους ανθρώπους που θα βάλουν τα χρήματά τους να τους τα ανταποδώσει η ομάδα. Να πάρουν μετοχές και να γίνει ένα πλάνο βιωσιμότητας της ΑΕΚ, ώστε να μην έχουμε το ίδιο πράγμα κάθε Μάρτιο και Ιούνιο. Το πλάνο θα πρέπει να αφορά τη χαμηλή τιμολόγηση των εισιτηρίων και των διαρκείας. Ο κόσμος θα πρέπει να γίνει βασικός μέτοχος της ΑΕΚ και να μπορεί αυτός να εκλέγει τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τα χρήματά του. Πρέπει να γίνει. Κουραστήκαμε από τους μετόχους και τις διάφορες διοικήσεις που έκαναν σωστά και λάθη. Συνήθως μένουν τα λάθη. Έχουμε φτάσει κοντά στην καταστροφή, αλλά δεν μπορούμε πλέον να ελπίζουμε σε σωτήρες.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως οι άνθρωποι αυτοί θα φύγουν και δεν θα βάλουν τα χρήματα. Πρέπει εμείς να βρούμε τον τρόπο να σώσουμε την ΑΕΚ και να την κάνουμε δική μας, να την έχουμε ψηλά και να είμαστε περήφανοι. Για μας δεν είναι εταιρεία ή ομάδα, αλλά ιδέα. Αν μετά τις 31 Μαρτίου η ΑΕΚ πεθάνει θα είμαστε όλοι πληγωμένοι, γι’ αυτό θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Δεν πρέπει να περιμένουμε την τελευταία μέρα να βάλουν οι άλλοι το χέρι στην τσέπη. Να το δούμε σαν να συμμετέχουμε στη σωτηρία της ΑΕΚ.

Αν η ΑΕΚ ήταν μια επαρχιακή ομάδα ή μία μικρή ομάδα της Αθήνας, θα ήταν δύσκολο να μαζευτούν τα χρήματα από τον κόσμο της. Όμως είμαστε τόσο πολλοί. Πρέπει ο κόσμος να πάψει να πληρώνει ένα εισιτήριο ή ένα διαρκείας, αλλά να γίνει μέτοχος στην ΑΕΚ. Ίσως η ΑΕΚ να είναι η ομάδα όπου οι μέτοχοι έχουν βάλει τα περισσότερα χρήματα. Όμως αυτό το πράγμα δεν πέτυχε και πρέπει να πετύχει με τον κόσμο. Ο κόσμος έχει δίκιο να είναι θυμωμένος και απογοητευμένος επειδή του ζητούν να αναλάβει ευθύνες για πράγματα που δεν φταίει. Να βάλουμε στην άκρη εγωισμό και πικρία, γιατί η ΑΕΚ πρέπει να παραμείνει ιδέα».

Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων, με τον Δημητρέλο να απαντά για τις κινήσεις που κάνει ο Γιάννης Βούρος: «Ο κ. Βούρος έχει αναλάβει τις διαδικασίες να επικοινωνήσει με τους επώνυμους που ζητήσαμε να βάλουν 300.000 ευρώ. Στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε χθες βράδυ, είπε πως δεν είχε τις απαντήσεις που θα ήθελε να είχε, δεν έχει συγκεκριμένες απαντήσεις έστω και από έναν πως θα ήθελε να βάλει τα χρήματα. Φαντάζομαι πως αν έρθει κάποιος τη Δευτέρα και βάλει τα χρήματα, δεν θα πούμε όχι. Αν προχωρήσουμε στη διαδικασία εύρεσης των 2,5 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει ένας νέος Γολγοθάς για να βρούμε μέχρι τον Ιούνιο άλλα 3 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά μπορούν να βρεθούν μόνο από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα, δεν περιμένουμε από αλλού χρήματα. Τα προβλεπόμενα έσοδα επαρκούν μόνο για τα λειτουργικά έξοδα.

Για να πάρει κάποιος το 51% της εταιρείας, θα χρειαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση να βάλει κάποιος 9-9,5 εκατ. ευρώ. Αυτό ισχύει με την τιμή της μετοχής στο 1,20 ευρώ. Υπάρχει ενδοιασμός για το αν η τιμή μετοχής θα πρέπει να είναι 0,30 ευρώ. Εγώ ακόμη δεν έχω κατασταλάξει ποιο είναι καλύτερο. Με 0,30 ευρώ είναι εφικτό να πάρει ο απλός κόσμος περισσότερες μετοχές, αλλά παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε με μικρό ποσό να πάρει ακόμη και το πλειοψηφικό πακέτο. Κι έχουμε δει πολλά στην ΑΕΚ».

Σε ερώτηση για το αν το ποσό του χρέους που είχε αναφέρει ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Πουλάκος, επισήμανε: «Ο κ. Πουλάκος στα ποσά που ανέφερε για το ύψος των χρεών λέει ‘προϋπολογίζω’. Προϋπολογίζει φόρους συμβολαίων που δεν έχουν λήξει, χρήματα συμβολαίων που δεν έχουν λήξει και τα βάζει στις υποχρεώσεις επειδή δεν υπάρχουν έσοδα. Εγώ δεν μπήκα στη λογική να προϋπολογίσω τα συμβόλαια των παικτών της επόμενης σεζόν, γιατί δεν θεωρώ πως δεν θα έχουμε έσοδα την επόμενη σεζόν. Το ποσό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι 32,8 εκατ. ευρώ και με κάποιες άλλες υποχρεώσεις μπορεί να φτάσει μέχρι τα 38 εκατ. ευρώ».

Τέλος, ο Δημητρέλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην υπόθεση Ψωμιάδη: «Οι ελπίδες να δικαιωθεί η ΑΕΚ στην υπόθεση Ψωμιάδη είναι πολύ βάσιμες. Οι αξιώσεις της ΠΑΕ, που αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ, είναι δυνατό να δώσουν λύσεις στην ΑΕΚ. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ευθύνης στην οικογένεια Ψωμιάδη για το σημείο που έφτασε η ΑΕΚ. Ο κ. Οικονομόπουλος χειρίζεται άψογα το θέμα και πιστεύω πως θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα».

Θυμηθείτε την εξέλιξη της συνέντευξης από το Onsports

{coveritlive}d678e7a5bd{/coveritlive}



Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved