Διαμαντίδης στο Onsports: «Οκτώ χρόνια ευτυχίας, να’ ρθουν κι άλλα» (photos+videos)

Διαμαντίδης στο Onsports: «Οκτώ χρόνια ευτυχίας, να’ ρθουν κι άλλα» (photos+videos)

Ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, o Δημήτρης Διαμαντίδης μιλάει για πρώτη φορά εφέτος αποκλειστικά στο «Onsports»!

Ο «Μήτσος», σε μια συνέντευξη από καρδιάς μιλά για το ξέσπασμα του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, την πράσινη ζωή του, τις μάχες με τη Μακάμπι, ενώ κάνει έκκληση σε παίκτες και προπονητές να μιλούν στο γήπεδο και να μη δυναμιτίζουν το κλίμα.   
 
- Ένας τελικός που δείξατε να τον θέλετε περισσότερο από τους προηγούμενους. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε πολύ διψασμένος για αυτό το ματς...
«Όταν παίζεις ένα παιχνίδι που κρίνεται ο τίτλος, σαφώς υπάρχει πάθος και θέληση να κερδίσεις το παιχνίδι. Δεν θα συμφωνήσω ό,τι από άλλες φορές το θέλαμε παραπάνω. Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός που σαφώς θέλεις να κερδίσεις. Ένα παιχνίδι που όμως δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Σίγουρα για εμάς ο αγώνας που κερδίσαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ σημαντικό, γιατί είπαμε πως είμαστε σε έναν τελικό, χρειάζονται πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι, το πως θα αγωνιστείς δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει και μεγάλο πάθος, εμείς πάντα το έχουμε και το είχαμε και σε αυτό τον τελικό».
 
- Το ξέσπασμα του Διαμαντίδη μετά το ματς, είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει;
«Δεν θα συμφωνήσω πως ήταν ξέσπασμα. Σίγουρα όταν είσαι μέσα σε ένα χώρο που παίζεις, αγωνίζεσαι, υπάρχει πίεση, άγχος, όλα αυτά και όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και το κερδίζεις και επιβραβεύεται η δουλειά που έχεις κάνει τόσες μέρες πριν, άλλες φορές οι αντιδράσεις είναι λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω, νομίζω ότι αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι πανηγύρισα επειδή χάρηκα που κερδίσαμε έναν τελικό, έναν ακόμη τελικό».
 
- Ο Σάρας είπε πως χάρηκε για τον αρχηγό του...  
«Ο Σάρας είναι ένας άνθρωπος που παίζει τόσα πολλά χρόνια, ξέρει παραπάνω από εμάς κάτι, εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα μου, θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στον αγωνιστικό χώρο., θα δίνω το 100% και αν από εκεί και πέρα και βοηθάω και κερδίζει και η ομάδα, θα είναι για μένα κάτι πολύ καλό. Από την άλλη το άθλημα μας δεν μπορεί να έχει μόνο νίκες, μακάρι να είχε μόνο νίκες. Σίγουρα εμείς όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα αυτή, νομίζω πως το ποσοστό επιτυχίας της είναι πολύ υψηλό σε τελικούς, νίκες, χαρές. Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι εκεί να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει τίτλους και τρόπαια».

- Σχόλιο για τις τοποθετήσεις του Ολυμπιακού για τη διαιτησία και για τον κύριο Αγγέλου που χαρακτήρισε «προπονητική ντροπή», ο τρόπος που έπαιξε;
«Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι, επειδή κάνουμε λόγο όλοι εμείς που περιβάλλουμε το άθλημα, παίκτες, προπονητές, να μπορέσουμε να προστατέψουμε το άθλημα μας, να μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, θέλω να πω μόνο μια φράση. Ας προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε τα πράγματα μας, αυτό που ξέρουμε μέσα στο γήπεδο. Και να μπορέσουμε να μη δίνουμε τροφή με τις δηλώσεις μας και τα σχόλια μας, ώστε να γίνεται η κατάσταση χειρότερη. Ήδη, η κατάσταση δεν είναι καλή, ας προσπαθήσουμε να προστατέψουμε το άθλημα, από εκεί και πέρα ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Αυτό που λέω εγώ είναι πως δε χρειάζεται να κάνουμε τέτοια πράγματα, είναι ένα παιχνίδι, σαφώς ένας τελικός, όταν κερδίζεις είσαι χαρούμενος, όταν χάνεις είσαι πικραμένος, είναι λογικό, οι δηλώσεις μας πρέπει να είναι, όμως, ότι παίζουμε μπάσκετ, να μη δυναμιτίζουμε το κλίμα και ας μείνουμε εκεί».
 
- Με την εμπειρία σου, θεωρείς πως η διαιτησία έπαιξε ρόλο, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη πλευρά;
«Δε θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, εγώ θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι, για το πως το ένιωσα, το πως το είδα εγώ. Είμαστε νικητές, παίξαμε ένα παιχνίδι, ήταν πολύ δύσκολο, είχε διακυμάνσεις, φύγαμε εμείς, μας έπιασε ο Ολυμπιακός, μας πέρασε κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, ας μείνουμε εκεί πέρα».
 
- Για τα παιχνίδια μιας ανάσας με τον Ολυμπιακό:
 «Σίγουρα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, υπάρχει μεγάλη πίεση, πολύ σκάουτινγκ, όλα αυτά τα ξέρουμε και όπως έχεις δει και εσύ όλα τα παιχνίδια είναι κοντά. Είναι λογικό όταν έχεις δύο τέτοιες ομάδες, μακάρι όταν και εάν φτάσουμε στους τελικούς του Πρωταθλήματος να είναι τα παιχνίδια έτσι, να τα χαίρεται ο κόσμος και να τα απολαμβάνει».
 

- Τις μάχες με τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα;
«Παίζουμε με μια παραδοσιακή δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, προπονητή και μια δυνατή έδρα. Η σειρά αυτή θα είναι δύσκολη, το ξέρουμε. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι από την Τρίτη, θέλει μεγάλη προσοχή σε άμυνα και επίθεση, σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού και νομίζω θα είμαστε έτοιμοι σε αυτή τη σειρά».
 
- Για τα προβλήματα τραυματισμών και αν τα άφησαν πίσω...
«Τα τελευταία χρόνια όσο καιρό είμαι στην ομάδα, αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα. Δεν έχουμε τώρα κάποιον τραυματία. Σίγουρα ο Κώστας (Τσαρτσαρής) είναι σημαντικό να γυρίσει πίσω μετά από αυτή την ίωση που έχει. Όσο είμαστε μαζί, επειδή η ομάδα δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο, τίποτε δεν είναι τυχαίο, όσο είμαστε μαζί όλοι και δουλεύουμε, τα πιο συγκεκριμένα κομμάτια με τη Μακάμπι θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες, νομίζω θα παρουσιαστούμε και καλύτεροι».

- Για το δικό του μέλλον;
«Το μέλλον μου δεν μπορώ να το φανταστώ, ζω το παρών μου, είμαι πολύ ευτυχισμένος τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα, έχουμε υποχρεώσεις παίζουμε, δεν μπορώ να κοιτάω μακριά, έχουμε ένα παιχνίδι την Παρασκευή και μετά τη Μακάμπι, οπότε δεν μπορώ να κοιτάω μακριά. Να δούμε τι πρέπει να κάνουμε τώρα, το μέλλον θα δείξει».
 
- Για τα χρόνια στον Παναθηναϊκό:
«Οκτώ χρόνια στον Παναθηναϊκό, άσπρες τρίχες δεν έχω βγάλει από τον Παναθηναϊκό, έτσι είναι το DNA. Σίγουρα είμαι πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, είμαι χαρούμενος, ήταν τιμή μου που ήμουν και εγώ μέλος σε μια ομάδα, η οποία διεκδικεί. Δεν το λέω αυτό επειδή θα γίνει κάτι το καλοκαίρι, είμαι χαρούμενος που το ζω, μακάρι να το ζήσω για παραπάνω καιρό».
 
- Για τη σχέση της ομάδας με τον κόσμο:
«Αυτή η ομάδα έχει χτίσει μια σχέση με τους οπαδούς της, είναι σημαντικό για εμάς, όταν οι φίλαθλοι, έστω και όταν χάνουμε, είναι εκεί δίπλα μας και μας συμπαραστέκονται. Σαφώς και έχουμε πολλές φορές πως θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, με κόσμια συμπεριφορά. Εύχομαι να συνεχίσουμε να είναι έτσι. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια είναι πως θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι και θα δίνουμε το 100%».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved