Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το δεκάλεπτο «μπλακ - άουτ» (photos+video)

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το δεκάλεπτο «μπλακ - άουτ» (photos+video)

Ένα κενό διάστημα του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στην μαχητική Μέταλιστ να κάνει το… θαύμα και να προκριθεί στους «8» του Europa League, επικρατώντας με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μία… ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 15’ με τον Μαρκάνο, ωστόσο, πλήρωσε δύο ολιγωρίες της άμυνάς του και στο 81’ ο Βιγιάγκρα έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και στο 87’ ο Ντέβιτς σημείωσε το 2-1 για τους Ουκρανούς, οι οποίοι πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι Πειραιώτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, είχαν δύο δοκάρια με τον Μιραλάς (3’) και Τοροσίδη (21’), όμως στο δεύτερο ημίχρονο επήλθε η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, με την ομάδα του Χάρκοβο να κάνει την ανατροπή και να παίρνει το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες του Europa League. Μάλιστα, στο 78’ ο Μέγιερι απέκρουσε πέναλτι του Ντέβιτς.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε για ένα ακόμα παιχνίδι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό επέβαλλαν τον ρυθμό τους, κόντρα στην Μέταλιστ, η οποία έδειχνε να μην «πατάει» καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με το… καλημέρα της αναμέτρησης, καθώς στο 3’ ο Μιραλάς έκανε το φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντισλένκοβιτς, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Φουστέρ έκανε το γυριστό σουτ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Τζεμπούρ από τα δεξιά και σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Μέταλιστ.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η… σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με το… βαρύ πυροβολικό τους, τον Τάισον, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ υπό την πίεση του Παπαδόπουλου, η μπάλα κόντραρε στον Έλληνα άσο και στη συνέχεια στον Μέγιερι, που είχε «κλείσει» σωστά την γωνία του και κατέληξε κόρνερ.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης, φέρνοντας τη… σφραγίδα του Χοσέ Χολέμπας. Έπειτα από κόρνερ των «ερυθρόλευκων», οι αμυντικοί της Μέταλιστ απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στον Χολέμπας, ο οποίος με εξαιρετική κίνηση… χάζεψε από τα αριστερά τον Σόσα, έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Μαρκάνο με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Ντισλένκοβιτς και άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασαν μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ, με φάση βγαλμένη από… playstation, καθώς «έκρυψαν» την μπάλα, ο Φουστέρ βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Τζεμπούρ, ο οποίος κινήθηκε από τον άξονα, βρέθηκε απέναντι στον Ντισλένκοβιτς, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Μέταλιστ, ο οποίος απέκρουσε.

Μάλιστα, στο 21’ και πάλι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης, αλλά η κεφαλιά του Τοροσίδη, έπειτα από το κόρνερ του Μιραλάς από τα αριστερά, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των Ουκρανών, οι οποίοι για δεύτερη φορά στάθηκαν τυχεροί.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στην Μέταλιστ, με στόχο να «χτυπήσει» στην κόντρα, μια και η άμυνα των φιλοξενούμενων έδειξε για ένα ακόμα ματς να μην είναι από τα… όπλα των Ουκρανών. Μάλιστα, στο 28’ ο Φουστέρ βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από λάθος διώξιμο των αμυντικών της ομάδας του Χάρκοβο, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τζεμπούρ και κατέληξε άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές του Μίρον Μάρκεβιτς μακριά από την εστία του Μπάλαζ Μέγιερι, με αποτέλεσμα να τους… γεμίζει με εκνευρισμό και να κάνουν λάθος επιλογής στην επίθεση. Το αρνητικό για τους Πειραιώτες ήταν ο τραυματισμός του Αριέλ Ιμπαγάσα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Ζαν Μακούν να παίρνει τη θέση του.

Στο δεύτερο μέρος, ο τεχνικός ηγέτης της Μέταλιστ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον  Ντέβιτς στην θέση του Μάρλος. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή στην «επανάληψη» ήταν για τους γηπεδούχους, όταν έπειτα από σέντρα του Χολέμπας, ο Μακούν έπιασε το… εναέριο «τακουνάκι» αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντισλένκοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Ουκρανοί έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Μέγιερι, με τον Μπλάνκο να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Η…. απάντηση των Πειραιωτών ήρθε στο 52’ όταν ύστερα από συνδυασμένη προσπάθεια, ο Χολέμπας βρέθηκε σε θέση… βολής από τα αριστερά, αλλά ο Ντισλένκοβιτς αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Στη συνέχεια, η Μέταλιστ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε για να πετύχει ένα τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση της αναμέτρησης. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, όταν στο 59’ ο Γιάννης Μανιάτης έδωσε τη θέση του στον Φρανσουά Μοντέστο, μια και αποχώρησε τραυματίας, στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο 64’ ο Τάισον έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, έπειτα από λάθος του Παπαδόπουλου, ωστόσο ο Μέγιερι ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 71’ το σουτ του Ντέβιτς σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μέγιερι και στη συνέχεια ο Φουστέρ απομάκρυνε.

Στο 77’ η Μέταλιστ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Ντέβιτς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μοντέστο στην περιοχή. Την ποινή ανέλαβε να εκτελέσει ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ωστόσο, ο Μέγιερι κατάφερε να μπλοκάρει, μια και το χτύπημα του άσου των φιλοξενούμενων ήταν… για κλάματα.

Στα επόμενα λεπτά, η πλάστιγγα έγειρε σαφώς προς την πλευρά των Ουκρανών, οι οποίοι έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση. Μάλιστα, στο 81’ ο Βιγιάγκρα έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους φιλοξενούμενους, καθώς πήρε τη μπάλα, έπειτα από λάθος υπολογισμό του Μέγιερι και με κοντινή κεφαλιά, έκανε το 1-1.

Η… ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό είχε αρνητικά… αποτελέσματα, καθώς έξι λεπτά αργότερα, ο Ντέβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Μέταλιστ, μια και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μέγιερι και με πλασέ σε κενή εστία, έκανε το 2-1 και έδωσε σκορ πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.

Στα τελευταία λεπτά, κάτι η έλλειψη τακτικής από τους Πειραιώτες, κάτι οι καθυστερήσεις από τους Ουκρανούς, έφερε το εισιτήριο στην πλευρά της Μέταλιστ και τον Ολυμπιακό να στρέφεται πλέον στο πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης, όπως σας το πρόσφερε το Onsports.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – Μέταλιστ μέσα από το γήπεδο του Onsports.

Διαβάστε ακόμα

«87 χρόνια περηφάνιας» (video)

Αποθέωση για Βαλβέρδε

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης

Αγωνία για Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τράβηγμα για Μανιάτη

Ένταση με Ντέβιτς

Για κατάκτηση του Europa λένε οι Ουκρανοί

Μαρκάνο: «Είμαστε πληγωμένοι, αλλά...»

Μέγιερι: «Μετά το πέναλτι πιστρέψαμε ότι προκριθήκαμε»

Βαλβέρδε: «Φεύγουμε με μια γλυκόπικρη γεύση»

Ιμπαγάσα: «Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας»

Μαρινάκης: «Ψηλά το κεφάλι, πάμε για το νταμπλ!»

Τάισον: «Απίστευτος ο κόσμος του Ολυμπιακού»

Μιραλάς: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός και στα δύο παιχνίδια»

Μάρκεβιτς: «Αναμενόμενο το αποτέλεσμα»

Καραπαπάς: «Με μπάλα σαν του α' μέρους δεν μας προβληματίζει κανείς»

Τζεμπούρ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το δεκάλεπτο «μπλακ - άουτ» (photos+video)



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved