Βαλβέρδε: «Πρόκληση για μας η πρόκριση» (photos)

Βαλβέρδε: «Πρόκληση για μας η πρόκριση» (photos)

Πρόκληση χαρακτήρισε τον αυριανό αγώνα κόντρα στην Μέταλιστ, όπου ο Ολυμπιακός μπορεί να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «8» του Europa League ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (14/3) ενόψει του επαναληπτικού με την Μέταλιστ, ανέφερε πως άπαντες στις τάξεις της ομάδας κοιτούν το παιχνίδι με τους Ουκρανούς, ενώ παράλληλα, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί στην αναμέτρηση χωρίς να σκέφτεται το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για εσάς και τους ποδοσφαιριστές σας να συνδυάσετε το όνομά σας με μία ιστορική πρόκριση για την ομάδα;

«Είναι μία μεγάλη πρόκληση, κάτι πολύ όμορφο, αρέσει στους παίκτες, αλλά δεν το σκέφτονται υπερβολικά. Για να γίνει κάτι τέτοιο, να περάσουν στους «οκτώ» θα πρέπει πρώτα να κερδίσουν το αυριανό παιχνίδι. Στο μυαλό τους είναι το πώς θα προσεγγίσουν το παιχνίδι με τη Μέταλιστ. Αυτό σκέφτονται, έτσι ώστε να πετύχουν κάτι που θέλουν τόσο πολύ».

Η ρεβάνς είναι ακόμα πιο δύσκολη, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας. Πού το στηρίζετε αυτό; Στο ότι η Μέταλιστ είναι καλύτερη εκτός έδρας ή ότι θα παίξει πιο ελεύθερα σε σχέση με τον Ολυμπιακό έπειτα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα;

«Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι είναι πιο καθοριστικό από το πρώτο. Το ματς στο Χάρκοβο ήταν κλειστό, με λίγες ευκαιρίες. Η Μέταλιστ ανοίχτηκε περισσότερο. Ούτε εμείς ούτε εκείνοι κάναμε πολλές ευκαιρίες. Περιμένω ένα ανοικτό παιχνίδι, η ομάδα που θα χάσει θα αποκλειστεί. Η Μέταλιστ είναι μία ομάδα πολύ γρήγορη, με ταχύτατους ποδοσφαιριστές μπροστά και αυτή που θα επιβάλει τον ρυθμό της θα κερδίσει. Νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολο το αυριανό παιχνίδι για αυτούς τους λόγους».

Ετοιμάζετε την ομάδα σας για πέναλτι που μπορεί να υπάρξουν μετά το παιχνίδι;

«Το σκέφτομαι (γέλια). Είναι μία πιθανότητα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το αφήσουμε στην τύχη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, μπορεί όντως να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι και δεν μπορεί να μην το σκεφτόμαστε. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να βρούμε λύση στο παιχνίδι και στην υπόθεση πρόκριση».

Περιμένετε διαφορετική τακτική, όχι μόνο διαφορετική απόδοση, από τη Μέταλιστ; Πιστεύετε ότι οι Ουκρανοί θα έχουν ένα επιπλέον αβαντάζ επειδή οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές της θα παίξουν σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο;

«Πιστεύω ότι αυτό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για εμάς με το που ξεκινήσει το ματς, εμείς προηγούμαστε, οπότε και το 0-0 θα μας ήταν αρκετό. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος θα ανοιχτεί για να βάλει ένα γκολ. Πιστεύουμε ότι με αυτή την έννοια θα είναι διαφορετικά τα πράγματα για τον αντίπαλο. Παίζουμε όμως στην έδρα μας, πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού γιατί αυτή που θα το επιβάλει, θα είναι αυτή που θα το κερδίσει το ματς».

Στα προηγούμενα ματς με την Ρούμπιν και στο πρώτο ματς με τη Μέταλιστ, δεν είχατε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον Ντιόγο. Τώρα εξέτισε την ποινή του. Θα τον έχετε αύριο στην αποστολή;

«Είναι μία πιθανότητα, δεν γνωρίζω ακόμα αν θα είναι στην αποστολή. Είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτώ ακόμα».

Εσείς θα παίξετε για να κρατήσετε το 1-0 ή θα προσπαθήσετε να κερδίσετε; Τι προηγείται για εσάς;

«Δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα προηγούμαστε, αλλά θα ξεκινήσουμε το ματς σαν να είναι 0-0. Από εκεί και πέρα, θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Περνάει από το μυαλό σας ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές σας υποτιμήσουν τη Μέταλιστ μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα;

«Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αναγνωρίζουμε πάρα πολύ την αξία της Μέταλιστ, τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε ότι και αύριο θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Σίγουρα δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο».

Τονίσατε ότι η Μέταλιστ έχει γρήγορους επιθετικούς. Αύριο θα παρατάξει έναν Ολυμπιακό με αμυντικούς προσανατολισμούς; Και κατά πόσο πιστεύετε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην κατοχή και στις μάχες της μεσαίας γραμμής;

«Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Εϊναι αλήθεια ότι εκεί ήμασταν πολύ καλά αμυντικά και στηριχθήκαμε πολύ καλά στην αμυντική γραμμή. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην άμυνα και στην επίθεση. Αναγνωρίζουμε την επιθετική γραμμή της Μέταλιστ, αλλά εμπιστευόμαστε και τη δική μας επιθετικότητα».

Ο Ολυμπιακός είναι σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ ομάδων που βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας και συνεχίζει στην Ευρώπη. Πόσο δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο;

«Το να μπορέσεις να συνδυάσεις καλή απόδοση και το να αγωνίζεσαι σε τρεις διοργανώσεις ,είναι δύσκολο. Όχι μόνο για τις ελληνικές ομάδες. Ειδικά για μία διοργάνωση όπως το Γιουρόπα Λιγκ που παίζεις Πέμπτη βράδυ και μετά Κυριακή. Αυτό σημαίνει μεγάλη απώλεια δυνάμεων. Όπως και να 'χει, στο Γιουρόπα Λιγκ έχουμε άλλο ένα ματς να παίξουμε και αυτό σκεφτόμαστε. Αν το κερδίσουμε θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με τον ίδιο τρόπο που κάναμε μέχρι στιγμής».

Μας είχατε πει την Κυριακή ότι έχετε μία εικόνα για το πώς θα παρατάσσατε τον Ολυμπιακό με την Μέταλιστ; Έχετε καταλήξει;

«Ναι έχω μία γενική ιδέα στο μυαλό μου, έχω καταλήξει στο τι θα κάνω αύριο. Την Κυριακή είχα κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, την Δευτέρα είχα κάποιες άλλες. Θα δούμε που θα καταλήξω».

Το έμψυχο υλικό που έχει η ομάδα είναι ό,τι καλύτερο και αυτή η ομάδα είναι η πιο ισχυρή για να γράψει ιστορία;

«Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω κάθε φορά είναι ό,τι καλύτερο έχω. Με αυτούς προσπαθώ να ολοκληρώσω τις προσπάθειες. Οι άνθρωποι που έχω φέτος είναι ό,τι καλύτερο έχω και όλοι μαζί προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Είναι μία πρόκληση για εμάς να περάσουμε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και όλοι όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό, θέλουν να βοηθήσουν για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Πρόκληση είναι και για τη Μέταλιστ γιατί και εκείνη θέλει να πετύχει και να περάσει στους «8» της διοργάνωσης».

Θυμηθείτε τη συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Αβραάμ Παπαδόπουλου:

{coveritlive}38726cccd7{/coveritlive}



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved