Παπούλιας: «Αντιμετωπίσατε παγκόσμια θεριά»

Παπούλιας: «Αντιμετωπίσατε παγκόσμια θεριά»

Την Τετάρτη (14/03) ο Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Εθνική ομάδα που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκετά συγκινημένος, θέλησε να πει στους αθλητές της Εθνικής ομάδας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν βρίσκω λόγια για να σας ευχαριστήσω, γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Σε μια στιγμή, όπου λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρουμε να βγούμε από τα δύσκολα, εσείς δείξατε ότι μπορούμε να βγούμε από αυτά. Και όχι μονάχα να βγούμε, αλλά και να κάνουμε πράγματα που δεν τα φαντάζονται άλλοι, που έχουν όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσουν και δεν μας φτάνουν», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς συγκινημένος, και τόνισε στη συνέχεια: «Προέρχομαι από την ίδια οικογένεια με τη δική σας. Ήμασταν η πρώτη γενιά αθλητών που βγήκαμε ύστερα από τον πόλεμο. Πήραμε τη σκυτάλη από μεγάλους αθλητές, που ήταν κυρίαρχοι στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Μάντικας, Σύλλας, Γεωργακόπουλος, Λαμπράκης, μεγάλα ονόματα. Εμείς ήμασταν οι πεινασμένοι της κατοχής, που η παρουσία μας ήταν πολύ αισθητή στα Βαλκάνια».

Ο κ. Παπούλιας είπε ακόμη στην Εθνική ομάδα: «Σε αυτές τις συνθήκες, κάνατε κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μας συγκινήσατε, μας εμπνεύσατε. Και δεν το βάζουμε κάτω. Ποιός θα μας φοβίσει; Αντιμετωπίσατε παγκόσμια θεριά. Κιοτέψατε; Όχι. Γιατί, αν φοβόσασταν, δεν θα διακρινόσασταν. Δεν φοβηθήκατε, αγωνιστήκατε. Δείξατε ότι έχετε ψυχή, τσαγανό που λέμε εμείς, και έτσι διαπρέψατε. Να είστε καλά, η πατρίδα σας οφείλει πολλά, που ίσως τώρα να μην μπορεί να σας τα δώσει. Αλλά δεν έχει σημασία, και με τα λίγα παλεύουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα. Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν είναι η ώρα της γκρίνιας. Είναι η ώρα της χαράς και της μεγάλης περηφάνιας. Να είστε καλά όλοι σας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, του είπε: «Μας δίνετε κουράγιο, ειδικά στα παιδιά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές τους και τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, ενώ στη συνομιλία του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Δημήτρη Χονδροκούκη, τον συνεχάρη ιδιαιτέρως για την επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στον τελικό του ύψους.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξέφρασε τη χαρά του που κάναμε υπερήφανους τους Έλληνες. Αφιερώνω τη νίκη στον ελληνικό λαό και τη γενιά μου, που παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή, Κυριάκος Χονδροκούκης, τόνισε ότι ήταν συγκινητική η συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον ευχαρίστησαν που τους δέχθηκε και επειδή βρίσκεται στο πλευρό τους, ενώ πρόσθεσε πως «είναι μια νίκη που ανήκει σε όλους». Παράλληλα, ζήτησε να αφήσουν τον Δημήτρη Χονδροκούκη να ηρεμήσει και να αφοσιωθεί στην προσπάθειά του.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση στον τελικό του ύψους, δήλωσε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε πιο σκληρά στη συνέχεια. Εύχομαι να είμαστε υγιείς».

Στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκαν οι Βασίλης Σεβαστής (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ), Παναγιώτης Δημάκος (γενικός γραμματέας), Θανάσης Βογιατζής (ταμίας), ο αρχιπροπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, οι αθλητές Δημήτρης Χονδροκούκης, Κώστας Μπανιώτης, Λούης Τσάτουμας, Κώστας Φιλιππίδης, Έλενα Φιλάνδρα, Νίκη Πανέττα και οι προπονητές Κυριάκος Χονδροκούκης, Δημήτρης Βασιλικός, Χρήστος Παπαχρήστος και Φρανσουά Ντοφέν.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved