Αφεντικό στο Αλεξάνδρειο ο Άρης!

Αφεντικό στο Αλεξάνδρειο ο Άρης!

Κυρίαρχος στο Αλεξάνδρειο αποδείχθηκε ο Άρης, που κέρδισε με 81-71 τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 23η αγωνιστική της Α1.

Έτσι, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήραν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, στην Πυλαία, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τον παράγοντα έδρα, αλλά και την πολύ καλή απόδοσή τους στην άμυνα. Οι «κίτρινοι» κυριάρχησαν στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Ντέιβις, Βεργίνη, Ταπούτο και Κεϊρούς υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους στο ρόλο του κουμπάρσου, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η αναμέτρηση, πάντως, ξεκίνησε με 20άλεπτη καθυστέρηση, αφού οι φίλαθλοι του Άρη αρχικά πέταξαν χαρτάκια στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια άναψαν καπνογόνα, που δημιούργησαν εντυπωσιακή όσο και αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο. Αναγκαστικά, οι διαιτητές περίμεναν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, για να σφυρίξουν το τζάμπολ.

Ο Πέτγουεϊ πέτυχε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού, αλλά με το Ρόναλντ Ντέιβις να ηγείται στο σκοράρισμα ο Άρης πήρε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 9-4 στο 3’ και 16-12 στο 8’. Το δίδυμο των Παππά και Καλλέ προσπάθησε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα για το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά σε αυτό το διάστημα ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ. Εξάλλου, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (26-21), με τον Τσαϊρέλη να δίνει πολύτιμες λύσεις. Όσο περνούσε η ώρα τόσο τα προβλήματα μεγάλωναν για τους φιλοξενούμενους, αφού με τον Ντέιβις να είναι ασταμάτητος ο Άρης ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους εννέα πόντους (32-23), έξι λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το επιθετικό ξέσπασμα του Στίγκερς βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μειώσει κάπως το σκορ (37-30), αλλά το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο κι έχοντας 4/8 τρίποντα ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 10 πόντους (50-40). Ο Βεργίνης ήρθε να πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ντέιβις και να δώσει νέα ώθηση στον Άρη, που προηγήθηκε με 11 (44-33), με την άμυνα των φιλοξενούμενων να… μπάζει από παντού. Το γεγονός δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο οι «κίτρινοι», που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας (49-38).

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν απόλυτα στο παρκέ και με πρωταγωνιστή το Χρήστο Ταπούτο ανέβασαν τη διαφορά στους 18 πόντους (58-40), βάζοντας υποθήκη για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ο Κεϊρούς πήρε, στη συνέχεια, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να δείχνουν και τα έχουν χαμένα, παρά την προσπάθεια του Δήμου Ντικούδη να μαζέψει την κατάσταση (61-48 στο 28’ και 65-53 στο φινάλε της τρίτης περιόδου). Με τον Ντέιβις να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στην τελευταία περίοδο (71-59 στο 35’), τη στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έδειχνε ικανός να τους απειλήσει. Με βασικό ατού την άμυνα, ο Άρης άντεξε στους κραδασμούς και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να κλέψουν τη νίκη (79-70 στο 39’) πανηγύρισε τη νίκη, που τον διατηρεί σε... τροχιά πλέι οφ.

Διαιτητές: Π. Αναστόπουλος, Φούφης, Μητσόπουλος.
Δεκάλεπτα: 22-18, 49-38, 65-53, 81-71.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 5 (1), Κεϊρούς 9, Ταπούτος 13 (1), Τσαϊρέλης 4, Ντέιβις 22 (1), Κρούσιτς 5, Μποχωρίδης, Μπόγρης 3, Μόλντροου 4, Τσαλδάρης 5 (1), Βεργίνης 11 (3).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 7 (1), Αράπης, Άλεξιτς 5, Ντούβνιακ 3, Ντικούδης 15, Πέτγουεϊ 2, Παππάς 18, Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 11, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, αλλά και τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής, μέσα από το live του το Onsports

{coveritlive}358d5ce7aa{/coveritlive}

Παρακολουθήστε αναλυτικά την εξέλιξη των αγώνων: Κολοσσός – Μαρούσι (16.00), ΚΑΟΔ – Ηλυσιακός (16.00), Ίκαρος Καλλιθέας – Καβάλα (16.00) και Άρης – ΠΑΟΚ (19.00).

 

{coveritlive}358d5ce7aa{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved