«Έκοβε κι έραβε» ο αρχηγός για τον Παναθηναϊκό (photos)

«Έκοβε κι έραβε» ο αρχηγός για τον Παναθηναϊκό (photos)

Όταν ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε ο ΑΓΟΡ δεν θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε άλλο ρόλο στο ΟΑΚΑ εκτός από αυτόν του κομπάρσου!

Ακόμη και το ποιοτικό συγκρότημα του Στέργιου Κουφού δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης, που ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στην τρίτη περίοδο μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την υπόθεση της κατάκτησης του ροζ φύλλου, το οποίο ήρθε με το εντυπωσιακό 105-78. Εκπληκτικός ο Δημήτρης Διαμαντίδης που… βαρέθηκε να μοιράζει ασίστ (εννέα, στο σύνολο), ενώ εξαιρετική απόδοση είχαν και οι Κώστας Καϊμακόγλου, Στίβεν Σμιθ και Στράτος Περπέρογλου. Σήμα κατατεθέν, σε ακόμα μία αναμέτρηση για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν η άμυνα, που από ένα σημείο κι έπειτα «κλείδωσε» ολοκληρωτικά τα ατού των φιλοξενούμενων και απλοποίησε την υπόθεση νίκη.

Με πρωταγωνιστή το Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 12-7 μετά τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Λύσεις στο σκοράρισμα για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθε να δώσει και ο Σμιθ (5π.), την ίδια στιγμή που ο Ράιτ είχε αναλάβει τις περισσότερες πρωτοβουλίες για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβαζαν το ρυθμό τους και παράλληλα την πίεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν γρήγορα, στο 6’, με +8 (20-12). Αισθητή την παρουσία του στη ρακέτα είχε ήδη αρχίσει να κάνει ο Άλεξ Μάριτς.

Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, όμως, αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου και Δέδα έτρεξε σερί 9-0 και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, κάνοντας το 21-20 υπέρ του. Ο Σμιθ ήταν ο παίκτης που ανέλαβε να βγάλει τους γηπεδούχους από το αδιέξοδο στην επίθεση και με 11 δικούς του πόντους ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (28-28). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε εντολή για ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να ξαναπάρουν την πρωτοπορία, με 40-35 στο 25ο λεπτό, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να δίνει πολύτιμες λύσεις.

Ο Ράιτ, όμως, ήταν ασταμάτητος και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι Κρητικοί συνέχισαν να είναι απειλητικοί στο σκορ (40-40 στο 17’), τουλάχιστον μέχρι ο Δημήτρης Διαμαντίδης να δηλώσει παρών και, επί της ουσίας, από τα δικά του χέρια το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καταφέρει να τρέξει σερί 11-0 και να προηγηθεί με 51-40 στο 19ο λεπτό. Ο αρχηγός, εκτός από τους έξι πόντους που σκόραρε, πρόλαβε να μοιράσει και ισάριθμες ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, που προηγήθηκε με 55-45 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι φανέρωσαν την τάση να μη δώσουν άλλο δικαίωμα στους νεοφώτιστους, «καθαρίζοντας» τον αγώνα. Ο Λόγκαν και ο Γιασικεβίτσιους έδωσαν τον κατάλληλο ρυθμό από την περιφέρεια και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 60-46, την ίδια ώρα που ο Διαμαντίδης συνέχισε να μοιράζει τη μία ασίστ πίσω από την άλλη (οκτώ, έως εκείνη τη στιγμή). Με τους Κρίστμας και Πέτγουεϊ να παίρνουν την κατάσταση πάνω τους, όμως, το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού εκμεταλλεύτηκε την προς στιγμήν χαλάρωση των πρωταθλητών Ευρώπης κι έκλεισαν κάπως τη ψαλίδα του σκορ, αλλά για ακόμα μία φορά η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση.

Με τον Κώστα Καϊμακόγλου να είναι ορεξάτος, φθάνοντας στους 13 πόντους, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 77-61, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ «ενέργεια» και ταυτόχρονα σημαντικές λύσεις ήρθε να δώσει και ο Στράτος Περπέρογλου (7π.). Με το πέρασμα της ώρας οι γηπεδούχοι απλοποίησαν την κατάσταση (79-61), με το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού να υποτάσσεται στη... λογική. Μοιραία το σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε σε 84-63, με το νικητή επί της ουσίας να έχει κριθεί. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Παναθηναϊκό, που δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω τους, φθάνοντας σε άνετη επικράτηση.

Διαιτητές: Σώμος, Γ. Πουρσανίδης, Τσούνας.
Δεκάλεπτα: 26-28, 55-45, 84-63, 105-78.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 13 (1), Μπατίστ 2, Λόγκαν 9 (2), Σάτο 2, Π. Καλάθης 7 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Βουγιούκας 4, Ν. Καλάθης 14 (2), Σμιθ 15 (1), Καϊμακόγλου 17 (1), Γιασικεβίτσιους 6.
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 10 (2), Κούμουλος 6 (2), Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 12 (1), Ράιτ 18 (1), Τσόχλας, Καλλινικίδης 4, Δορκοφίκης 3 (1), Λάτοβιτς 3 (1), Πέτγουεϊ 11, Δέδας 9 (3), Κατσαρές.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports.



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved