Από τα... αζήτητα, θριαμβευτής! (photos + videos)

Από τα... αζήτητα, θριαμβευτής! (photos + videos)

Ο Νίκος Κωστένογλου βρήκε το… κουμπί του Βίκτωρα Κλωναρίδη δημιουργώντας έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να ηγηθεί της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια!

Το προηγούμενο καλοκαίρι για την ΑΕΚ ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Χρήματα για να γίνουν μεταγραφές δεν υπήρχαν σε καμία περίπτωση και η μοναδική λύση, ήταν να προωθηθούν ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα με την ελπίδα να μπορέσει κάποιος από αυτούς να χτυπήσει και την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Αρκετοί προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν τον Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο μόνο ένας μπόρεσε να μπει για τα καλά στο κλίμα της πρώτης ομάδας. Ο λόγος για τον Βίκτωρ Κλωναρίδη, ο οποίος άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Στην προετοιμασία της ομάδας, είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία και έτσι έγινε εύκολα μέλος της πρώτης ομάδας. Στο πρώτο του παιχνίδι στη φετινή σεζόν, βοήθησε μάλιστα την Ένωση να πάρει και τη νίκη. Ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη. Η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2, με τον νεαρό μέσο να φεύγει στην αντεπίθεση μαζί με τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν και προ κενής εστίας να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Λίγο αργότερα, ήρθε η απόλυση του Μανόλο Χιμένεθ και η καριέρα του Βελγοέλληνα μέσου θα άλλαζε οριστικά. Ο Νίκος Κωστένογλου από τις πρώτες του δηλώσεις, είχε τονίσει ότι θα δώσει μεγάλη έμφαση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και ο 20χρονος ποδοσφαιριστής ήταν από εκείνους που είχε συστηματική θέση στις αποστολές και την ενδεκάδα της ομάδας.

Μάλιστα, ο 40χρονος τεχνικός αποφάσισε να αλλάξει τη θέση του. Ενώ ο μικρός προοριζόταν για αμυντικό χαφ, ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να τον προωθήσει στους ακραίους επιθετικούς για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Το πείραμα αυτό αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματικό και πήρε… σάρκα και οστά μόλις ο Λεονάρντο τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα και ο νεαρός μέσος έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Η Ευρωπαϊκή αναγνώριση

Στο πρώτο παιχνίδι που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο μέσο, ο Κλωναρίδης έδωσε μία ασίστ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δίνοντας ουσιαστικά έτοιμο τέρμα στον Χοσέ Κάρλος ο οποίος το αξιοποίησε.

Λίγες ημέρες αργότερα, αγωνίστηκε και στο Europa League. Η ΑΕΚ αγωνιζόταν με ενδεκάδα ανάγκης απέναντι στην Στουρμ Γκρατς και οι νεαροί ποδοσφαιριστές έδωσαν το κάτι παραπάνω οδηγώντας τους «κιτρινόμαυρους» στη νίκη με 3-1! Ο Κλωναρίδης, ήταν από τους διακριθέντες και πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, με ένα εντυπωσιακό τρόπο. Μάλιστα, σε αρκετά μέσα του εξωτερικού είχε αναδειχθεί ως το καλύτερο της αγωνιστικής!

Η συγκυρία με τον Παναθηναϊκό

Εκτός από την ΑΕΚ, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, φαίνεται πως αγαπάει αρκετά και τον Παναθηναϊκό. Εξηγούμαστε… Κατά τη διάρκεια των περυσινών play-off για την τελευταία αγωνιστική, η Ένωση φιλοξενούσε τους «πράσινους» σε ένα αδιάφορο για εκείνη παιχνίδι με το «τριφύλλι» να επικρατεί 2-0. Ο Κλωναρίδης στις 25 Μαΐου έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας, ξεκινώντας την καριέρα του με όνειρα.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε στον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο περίπου 10 μήνες αργότερα, με τον ίδιο αντίπαλο έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Μπαίνοντας αλλαγή στο 64’ της αναμέτρησης (στο ίδιο λεπτό είχε μπει και στο ντεμπούτο του), εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και με πολύ ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις κερκίδες.

Η εμφάνισή του, θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη, αν στις καθυστερήσεις, ήταν πιο προσεκτικός, όταν σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Ορέστη Καρνέζη. Ο Νίκος Κωστένογλου, δείχνει να πιστεύει πολύ στον νεαρό ποδοσφαιριστή και δεν είναι τυχαίο ότι έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ίδιο στην τηλεοπτική του συνέντευξη πρόσφατα, τονίζοντας ότι είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν εξελιχθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της ομάδας.

Πλέον, ο Κλωναρίδης έχει το υπόλοιπο της σεζόν μπροστά του για να συνεχίσει ανάλογες εμφανίσεις και την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται ακόμα περισσότερο ή ακόμα και γιατί όχι να μην πάρει μεταγραφή σε μία ομάδα του εξωτερικού…

Από τα... αζήτητα, θριαμβευτής! (photos + videos)



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved