Προύσαλης: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός»

Προύσαλης: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός»

Ο «ζαλισμένος» αρχηγός του Ηρακλή, Κώστας Προύσαλης, ευτυχής που κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στην καριέρα του, μίλησε στο Οnsports για τις στιγμές που σήκωνε το τρόπαιο στον... αέρα και όχι μόνο.

Εάν στην κατάκτηση των τίτλων βοηθάει και το καλό κλίμα που υπάρχει σε μία ομάδα, τότε στον Ηρακλή ένα μεγάλο μερίδιο οφείλεται στον Κώστα Προύσαλη. Ο αρχηγός του «γηραιού» αποτελεί ένα από τα... πειραχτήρια της ομάδας αλλά την ώρα της «μάχης» στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο 32χρονος πασαδόρος από τη Νάουσα, πανηγύρισε το δεύτερο Κύπελλο στην καριέρα του -το πρώτο ήταν το 2007 με τον Παναθηναϊκό- και έχει ακόμα τα χρονικά περιθώρια να συλλέξει περισσότερες εμπειρίες για να τις διηγείται στο γιο του.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης στο Onsports:

- Αυτό το Κύπελλο είναι ξεχωριστό για σένα; Είχες πανηγυρίσει και το 2007 την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό,.

Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Σε αυτόν τον τίτλο, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ, τους συναθλητές μου που με έχουν χρήσει αρχηγό και είχα την τιμή να σηκώσω το τρόπαιο μαζί με τον Αντρέι που είναι ο φυσικός αρχηγός.

- Για αυτό κάλεσες τον Κράβαρικ να σηκώσετε μαζί το τρόπαιο;

Ο Αντρέι είναι η σημαία της ομάδας. Με έβαλε στο «τριπάκι» να με μάθει σε ποια ομάδα ήρθα και πως πρέπει να φέρνουμε νίκες και διακρίσεις για το σύλλογο.

- Ο δρόμος προς την κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν τόσο εύκολος όσο είδαμε;

Δεν ήταν εύκολο. Για να πάρουμε το Κύπελλο, κερδίσαμε τρεις τελικούς, κάναμε τρεις νίκες και είδαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κερδίσαμε εύκολα τον Ολυμπιακό, αυτό άλλωστε φάνηκε στα δύο πρώτα σετ, αφού με δικά μας λάθη, κάτι που είναι λογικό, γιατί αυτή η ομάδα στάθηκε για πρώτη φορά πλήρης σε τόσα συνεχόμενα παιχνίδια, δώσαμε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μας πλησιάσει. Πιστεύω πάντως, ότι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερη εικόνα στη συνέχεια.

- Κατάφερες και επανήλθες από τον τραυματισμό σου σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Πώς τα κατάφερες;

Το γεγονός ότι γύρισα τόσο γρήγορα το χρωστάω στο γυμναστή μου, τον Νίκο Τσάτσα, ο οποίος με βοήθησε να επιστρέψω γρήγορα και να είμαι έτοιμος αγωνιστικά. Εάν το καταφέραμε 100%, το μέλλον θα δείξει.

- Υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας για τον Ηρακλή, αφού έχει κληθεί από τον αθλητικό δικαστή σε απολογία. Σε φοβίζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο;

Όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα αλλά η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, γιατί αυτό πρέπει να κάνεις όταν είσαι σε μία ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Το μυαλό μας βρίσκεται στον επόμενο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το νταμπλ. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, κατακτώντας την πρώτη θέση στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Θέλουμε να φορμαριστούμε σαν ομάδα και να καταφέρουμε να δείξουμε το... όπλο μας στο γήπεδο, αφού οι τελικοί και το νταμπλ είναι στο χέρι μας.

- Μια και το τέλος της σεζόν πλησιάζει, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις τη νέα χρονιά;

Ο πρώτος στόχος είναι να κατακτήσω το νταμπλ με τον Ηρακλή. Θα έχουμε όλο το χρόνο για να συζητήσουμε τι θέλουν από μένα και εγώ από αυτούς, τι στόχους έχουν και θα δούμε.

- Πιστεύεις ότι το επίπεδο στο ελληνικό βόλεϊ έχει υποβαθμιστεί;

Έχει υποβαθμιστεί σίγουρα. Από ό,τι είδατε στο Final 8, αρκετοί Έλληνες που κακά τα ψέματα, υπό άλλες συνθήκες δεν θα αγωνίζονταν, πήραν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Από τη μια, αυτό σημαίνει πως ο κόπος από τη δουλειά που κάνουν ανταμείβεται, από την άλλη όμως, αν δεν υπήρχε η κρίση ίσως κάποιοι να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν. Το ωραίο σε αυτό το πρωτάθλημα όμως, είναι πως γίνονται αμφίρροπα παιχνίδια και εάν η μία ομάδα υποτιμήσει την άλλη, τότε θα έχει πρόβλημα.

- Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει;

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πως δεν έρχονται ξένοι προπονητές στην Ελλάδα, όπως ήρθε ο Μοντάλι, για να δουλέψει με νέα παιδιά. Μπορεί να δώσει στους Έλληνες μεγαλύτερη μόρφωση και δουλειά. Μας λείπει η παιδεία από μικρή ηλικία.

- Σε λυπεί η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός, από τον οποίο έχεις περάσει στο παρελθόν;

Δεν ξέρω που θα παίζει του χρόνου ο Παναθηναϊκός, αυτό όμως που ξέρω είναι πως η θέση του βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και στις υψηλά βαθμολογικά θέσεις. Είναι κακό για το ελληνικό βόλεϊ να μην αγωνίζεται στην Α1.

- Εάν και έχεις ακόμα μέλλον ως παίκτης, έχεις σκεφτεί μετά το βόλεϊ τι θα ακολουθήσει;

Θα ‘θελα να ασχοληθώ με την προπονητική. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να παίζω για πολλά ακόμα χρόνια βόλεϊ, σε υψηλό επίπεδο.

- Η Εθνική είναι σημαντικό κεφάλαιο;

Η Εθνική είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Είναι τεράστια τιμή να φοράς την φανέλα με το εθνόσημο, πρέπει να υπάρχει σωστός προγραμματισμός, να ξεκαθαρισθούν οι στόχοι.

- Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη Θεσσαλονίκη περισσότερο;

Οι άνθρωποι της που ακόμα και το 2012, είναι πιο κοινωνικοί, πιο ανθρώπινοι.



ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved