Mάρκο Ρέους: «Στόχος μου το Euro»

Mάρκο Ρέους: «Στόχος μου το Euro»

Ο MVP της Μπουντεσλίγκα και μεγάλο αστέρι της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ αποκαλύπτει τα «μυστικά» της ομάδας του, τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τη γνώμη του για την Εθνική Ελλάδας.

Ποιος είναι ο Μάρκο Ρέους…

Γεννημένος στις 31 Μαΐου του 1989, ο Μάρκο Ρέους από μικρός έδειχνε πως δεν είναι ένα συνηθισμένο… παιδάκι με την μπάλα στα πόδια! Τα «λαγωνικά» της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον ανακάλυψαν και σε ηλικία 14 ετών τον απέκτησαν, ωστόσο δεν έδωσαν στον πιτσιρικά την δέουσα προσοχή, κάτι το οποίο θα τους στοίχιζε αργότερα αρκετά εκατομμύρια ευρώ…

Το καλοκαίρι του 2006, ο Ρέους αποχωρεί από την Μπορούσια και η Ροτ Βάις Άλεν αποφασίζει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Σύντομα ο Μάρκο γίνεται βασικός βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει μέχρι την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Την σεζόν 2008-09, ο διεθνής επιθετικός καταφέρνει να αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια. Και μπορεί να σκόραρε μόλις 4 φορές, ωστόσο οι προδιαγραφές που έδειξε να διαθέτει δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους της Γκλάντμπαχ, που σύντομα διέκριναν στον ξανθομάλλη άσο ένα… χρυσωρυχείο!

Τον Αύγουστο του 2009, ο Ρέους πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τέρμα, μετά από ένα εξίσου εντυπωσιακό σόλο, κατά τη διάρκεια του οποίου διένυσε… 50 μέτρα, στην αναμέτρηση με την Μάιντζ, στέλνοντας το… μήνυμα πως ήρθε για να μείνει. Ηταν η παρθενική του σεζόν στην Μπουντεσλίγκα και πέτυχε 8 γκολ σε 33 συμμετοχές.

Την επόμενη σεζόν, ο Ρέους ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το «ναυάγιο» της Γκλάντμπαχ, σκοράροντας σε 34 παιχνίδια, 11 τέρματα, ενώ παράλληλα μοίρασε 9 ασίστ, βοηθώντας την Μπορούσια να παραμείνει μέσω των μπαράζ στην Μπουντεσλίγκα.

Ωστόσο, ηεκτόξευση της καριέρας του ήρθε την φετινή σεζόν…

Ο Μάρκο Ρέους και οι συμπαίκτες του την φετινή σεζόν έχουν βαλθεί να… τρελάνουν κόσμο, καθώς οδηγούν την Γκλάντμπαχ με… μαθηματική ακρίβεια προς την ευρωπαϊκή έξοδο, με τον διεθνή επιθετικό να έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις 16 γκολ σε 19 εμφανίσεις, ενώ παράλληλα, έχει μοιράσει άλλες 8 ασίστ!

Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ, με μια κίνηση… ματ, κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του 22χρονου άσου, καταβάλλοντας το αστρονομικό, για την σημερινή εποχή, ποσό των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Μάρκο Ρέους να επιστρέφει στα… παλιά λημέρια του «Ίντουνα Παρκ» το προσεχές καλοκαίρι!

Ο ξανθομάλλης επιθετικός, μίλησε αποκλειστικά στο Onsports για την πορεία της Γκλάντμπαχ την φετινή σεζόν και για τους μελλοντικούς του στόχους, ενώ σχολίασε και την πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδα στο επερχόμενο Euro, στο οποίο μόνο με… θαύμα δεν θα βρίσκεται, καθώς ο Γιοακίμ Λεβ στηρίζει πολλά πάνω του…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάρκο Ρέους, πολυτιμότερος παίκτης της Μπουντεσλίγκα μέχρι στιγμής, αποκλειστικά στο Onsports:

-Από την περσινή 16η θέση στην φετινή τριάδα της Μπουντεσλίγκα με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Τι έχει αλλάξει στην Γκλάντμπαχ;

«Νομίζω πως δεν μπορούμε να πούμε πως έχει αλλάξει το ένα ή το άλλο συγκεκριμένα. Υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις ωστόσο. Η παραμονή μας στην Μπουντεσλίγκα και η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ήταν στοιχεία που μας έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο».

-Από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αγωνίζεσαι στην Ντόρτμουντ, ενώ και η Μπάγερν Μονάχου έδειξε έντονο ενδιαφέρον για να σε αποκτήσει. Γιατί διάλεξες την Ντόρτμουντ; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με την νέα σου ομάδα;

«Αυτή την στιγμή αγωνίζομαι στην Γκλάντμπαχ και δεν σκέφτομαι την επόμενη σεζόν. Ωστόσο μπορώ να πω, μόνο ένα: Στην Ντόρτμουντ, βλέπω για τον εαυτό μου τις καλύτερες προοπτικές ώστε να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο στα επόμενα χρόνια, αλλά και να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής».

-Θεωρείσαι το νέο μεγάλο αστέρι του γερμανικού ποδοσφαίρου. Μπορούμε να περιμένουμε και άλλα στα επόμενα χρόνια από εσένα;

«Φυσικά, κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να βελτιώνεται κάθε μέρα. Είμαι μόλις 22 ετών και η καριέρα μου είναι ακόμη στην αρχή της. Προπονούμαι και θα προπονούμαι κάθε μέρα, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ για να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής».

-Το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι στο Euro με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με τα «πάντσερ» στην διοργάνωση; Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για την Εθνική Ελλάδας, με την οποία η Γερμανία μπορεί να τεθεί αντίπαλος στα προημιτελικά;

«Πρώτα από όλα, ελπίζω να είμαι στην αποστολή για την Εθνική ομάδα και αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ πρώιμο το να κάνουμε συζητήσεις για την διοργάνωση. Θα δούμε τι θα συμβεί και τότε θα συζητήσουμε για έναν αγώνα απέναντι στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως η Ελλάδα κέρδισε το 2004 την διοργάνωση και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά…».

-Τα τελευταία χρόνια, οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά μακριά από την Μπουντεσλίγκα. Θα ήθελες να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου κάποια στιγμή μακριά από την Μπουντεσλίγκα;

«Αυτή την στιγμή, δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι άμεσα, καθώς υπέγραψα ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ. Στο μέλλον, ωστόσο, θα δούμε τι μπορεί να συμβεί…».



Mάρκο Ρέους: «Στόχος μου το Euro»



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved