ΑΕΚ το μεγαλείο σου, ΠΑΟ η κατρακύλα σου... (photos+videos)

ΑΕΚ το μεγαλείο σου, ΠΑΟ η κατρακύλα σου... (photos+videos)

Με μια ψυχωμένη εμφάνιση απέναντι σε έναν άνευρο Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ επικράτησε απολύτως δίκαια στο ΟΑΚΑ με 2-0 χάρη σε γκολ των Λεονάρντο (48’) και Κλωναρίδη (71’) και πήρε βαθιά ανάσα γκρεμίζοντας τα «πράσινα» όνειρα τίτλου.

Ξεπερνώντας τα χίλια μύρια προβλήματα, την κακή ψυχολογία από τα τελευταία αποτελέσματα και το λογικό άγχος που έχει επιφέρει η… απρόσμενη μάχη για μια θέση στην πεντάδα, η ΑΕΚ τιμώρησε τον φλύαρο, άνευρο και ντεφορμέ Παναθηναϊκό. Με κορυφαίους τους Βάργκας και Λυμπερόπουλο, ο «Δικέφαλος» νίκησε δίκαια με 2-0 τους «πράσινους» που στο υποτιθέμενο ματς της χρονιάς, αδίκησαν τους εαυτούς τους και έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν.  

Εκπλήξεις δεν υπήρχαν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας λόγω της ίωσης που «χτύπησε» τον Σαριέγκι. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με το γνωστό 4-4-1-1 και τον Χριστοδουλόπουλο να αγωνίζεται πίσω από τον Τοτσέ, ενώ στις πτέρυγες θέση πήραν οι Κουίνσι και Ζέκα.

Ο Νίκος Κωστένογλου από την άλλη, δεν είχε στη διάθεσή του τον Δέλλα,  ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στη γάμπα και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν τελικά οι Μανωλάς και Κοντοές. Στο 4-3-3 της γηπεδούχου ΑΕΚ, ο Καφές ξεκίνησε μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσος Βάργκας και Μάκο, ενώ Σιαλμάς και Λεονάρντο στήριζαν από τα άκρα τον Λυμπερόπουλο.

Ορεξάτη ΑΕΚ, αγχωμένος Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με πολλή διάθεση την οποία και διατήρησε σε όλο το 45λεπτο. Με τον εξαιρετικό Βάργκας να κόβει και να ράβει στη μεσαία γραμμή και τον Λεονάρντο να είναι ο κύριος εκφραστής των περισσότερων επιθετικών ενεργειών, ο «Δικέφαλος» έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Καρνέζη, ωστόσο δεν είχε το καθαρό μυαλό να φτιάξει την κλασική ευκαιρία με εξαίρεση τη φάση του 45’. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδει ξε καλά αντανακλαστικά στα σουτ των Λεονάρντο και Λυμπερόπουλου (9’ και 15’), ενώ μπλόκαρε και το σουτ στην κίνηση του Καράμπελα στο 28’. Στο 19’, δε, που η μπάλα τον ξεγέλασε όταν έπειτα από πλασέ του Σιαλμά βρήκε στο σώμα του Μαρίνου και άλλαξε πορεία, είχε τη βοήθεια του δοκαριού. Οι «κιτρινόμαυροι» φλέρταραν με το 1-0 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, εντούτοις ο Λεονάρντο πλάσαρε άστοχα αν και βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν έδειξε ότι καιγόταν για το «διπλό». Εκτός του ότι ήταν πολύ νωθρός και αγχωμένος, οι γραμμές του ήταν μακριά η μία από την άλλη και η ανάπτυξή του προβλέψιμη κα συγχρόνως προβληματική. Η καλή εμφάνιση του Ζέκα, έπειτα από καιρό, δεν στάθηκε αρκετή ώστε οι «πράσινοι» να φτιάξουν ευκαιρίες. Με εξαίρεση ένα κακό πλασέ του Χριστοδουλόπουλου στο 8’ και ένα ακόμα του Ζέκα στο 23’ (κόντρα στον Κοντοέ και λίγο άουτ), οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν τον Κωνσταντόπουλο, ενώ ο Τοτσέ ήταν απλός θεατής του αγώνα (χωρίς να ευθύνεται).

 

Απονομή δικαιοσύνης

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη πραγματικά καλή του ευκαιρία. Ο Χριστοδουλόπουλος έφυγε στην κόντρα, πάσαρε στον Ζέκα, αυτός με τη μια έστρωσε στον Κατσουράνη με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ, αλλά τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Αντί να αναθαρρήσουν από τη φάση αυτή, οι «πράσινοι» πάγωσαν στην αμέσως επόμενη. Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από μακρινή απόσταση στο 48’, η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα. Ο Καφές πήδηξε για κεφαλιά, δεν τη βρήκε, αλλά άθελά του μπέρδεψε τον Καρνέζη που την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας του. Η Ενωση βρήκε από στημένη φάση αυτό που δεν είχε βρει σε ένα ολόκληρο πρώτο μέρος και τα δεδομένα του ντέρμπι άλλαξαν.

Μετά το 1-0, οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από πολύ νωρίτερα. Εβαλαν τη μπάλα κάτω, και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο και πάλι δυσκολεύονταν να.. αγχώσουν τον Κωνσταντόπουλο. Στο 60’, ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Ζέκα (οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι καθώς ο  Κοντοές φάνηκε να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να παρεμποδίσει τον επιθετικό του Παναθηναϊκού).

Ο Φερέιρα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο 65’ περνώντας στο ματς τον Κλέιτον αντί του Κουίνσι και ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να σκοράρει δύο λεπτά αργότερα. Ο Κωνσταντόπολος, όμως ήταν σε ετοιμότητα τόσο σε αυτή η φάση, όσο και σε μια κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 69’ και κράτησε το 1-0, το οποίο παραλίγο να γίνει 2-0 (άστοχη κεφαλιά Λυμπερόπουλου) στο επόμενο λεπτό.

Η κουρασμένη και ίσως και βολεμένη με το προβάδισμα ΑΕΚ φάνηκε να έχει πρόθεση να δώσει χώρους στον Παναθηναϊκό στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Για να μην αγχωθούν όμως κόσμος και Κωστένογλου, ο Κλωναρίδης (είχε περάσει στο ματς στο 61’) φρόντισε να κάνει το 2-0 στο 71’ και να καθαρίσει τη μπουγάδα. Ο νεαρός έφυγε μόνος του στην κόντρα στην πρώτη φάση που το σύστημα του Παναθηναϊκού έγινε 3-4-3 λόγω της εισόδου του Καραγκούνη και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Καρνέζη.

Η όποια πίεση του Παναθηναϊκού μετά το 2-0 δεν είχε ούτε πολύ νόημα, αλλά όπως αποδείχθηκε, ούτε και ουσία. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Χωρίς να εντυπωσιάσει και να βγάλει μάτια, η ΑΕΚ ήταν απλά πολύ πιο παθιασμένη και έξυπνη από τον αντίπαλό της και εκμεταλλευόμενη δύο από τις λιγοστές φάσεις της στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε ένα σημαντικό τρίποντο. Οσο για τον Παναθηναϊκό, θεωρητικά άξιζε να παίξει τους κόπους μιας σεζόν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Με τα όσα έχει τραβήξει φέτος η ομάδα του Φερέιρα, είναι κρίμα για την ίδια και τα μέλη της να παίξει σε ντέρμπι αιωνίων που κατά τα φαινόμενα θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Αυτό όμως έπρεπε να το σκεφτούν όλοι πριν το αποψινό ματς…

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_0qfbtchj{/kultura}



ΑΕΚ το μεγαλείο σου, ΠΑΟ η κατρακύλα σου... (photos+videos)

{kultura}1_oqnm1u3m{/kultura}


ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved