«Ζέσταμα» για Μέταλιστ και ντέρμπι ο Ολυμπιακός (photos+videos)

«Ζέσταμα» για Μέταλιστ και ντέρμπι ο Ολυμπιακός (photos+videos)

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Ολυμπιακός τα 87α γενέθλιά του, καθώς επικράτησε με 3-0 του Άρη για την 24η αγωνιστική και αποσπάστηκε, προσωρινά, τουλάχιστον με τέσσερις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Θεσσαλονικείς, πετυχαίνοντας την 10 σερί τους νίκη σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να δεχθούν γκολ, ενώ έχουν πετύχει 21. Ο Μαρκάνο στο 18’ άνοιξε το… δρόμο για τους Πειραιώτες και οι Χολέμπας (45’) και Μιραλάς (69’) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Πλέον, οι Πρωταθλητές Ελλάδας πάνε με ανεβασμένο το ηθικό στον επαναληπτικό με την Μέταλιστ, την ερχόμενη Πέμπτη (15/3) αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην 25η αγωνιστική, το οποίο ίσως κρίνει το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, οι «κίτρινοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από οκτώ σερί επιτυχή αποτελέσματα και έχασαν… έδαφος στην προσπάθειά τους για την είσοδο στα play offs της Super League. Πλέον, η αναμέτρηση που έπεται με τον ΟΦΗ αποκτά τον χαρακτήρα… τελικού για την ομάδα του Μανουέλ Μασάδο.

«Καταιγιστικός» ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μπήκε… φουριόζος από τη νίκη στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ, το απόγευμα της Πέμπτης (8/3) και προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να επιβάλει τον ρυθμό του. Μάλιστα, μόλις στο 1’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ντιόγκο, ωστόσο ο Σηφάκης απέκρουσε και στην συνέχεια, ο Αμπτνούν δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε.

Το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεζε ψηλά στην αντίπαλη περιοχή και δεν άφησε περιθώρια στους παίκτες του Άρη να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 11ου λεπτού, όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μπροστά από τα καρέ του Μπάλαζ Μέγιερι, ωστόσο, η πίεση τους ανάγκασε να γυρίσουν την μπάλα στον Σηφάκη.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 18’ με τον Μαρκάνο, σε μία φάση που φέρει τη… σφραγίδα του Ισπανού αμυντικού των «ερυθρόλευκων». Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος, ξεκίνησε την κούρσα από την άμυνα, βρήκε… διάδρομο και κέρδισε το κόρνερ από τον Νέτο. Από την εκτέλεση του Ιμπαγάσα, στο δεύτερο δοκάρι ο υψηλόσωμος άσος με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες και έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μία… ανάσα από το 2-0, όταν ο Ντιόγκο με εξαιρετική κάθετη μπαλιά, είδε την κίνηση του Μιραλάς, αλλά το σουτ του  Βέλγου πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 24’ και πάλι ο νεαρός διεθνής επιθετικού έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν έπειτα από ωραία συνεργασία των Ντιόγκο και Αμπντούν, ο Αλγερινός έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Μιραλάς, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη και έφυγε άουτ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισαν να πιέζουν ψηλά στην άμυνα του Άρη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στο πρώτο μέρος είχαν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, να υποπέσουν σε πολλά λάθη. Μάλιστα, από λάθος της άμυνας ξεκίνησε η φάση του 28ου λεπτού, όταν ο Ντιόγκο πίεσε και πήρε την μπάλα, έκανε την κάθετη μπαλιά στον Αμπντούν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Αμπτνούν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μοντέστο έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά και πάλι ο Κρητικός τερματοφύλακας του Άρη ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο στο 42’ η κεφαλιά του Λαζαρίδη από φάουλ του Καπετάνου, πέρασε άουτ.

Στο 45’ οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης… χάλασαν, καθώς αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Σηφάκης, μια και υπέπεσε σε πέναλτι στον Αμπτνούν. Ο Αλγερινός πίεσε τον Λαζαρίδη, πήρε τη μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα πορτιέρο, θέλησε να τον ανακόψει, ωστόσο τον ανέτρεψε και ο Γιάχος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει εύστοχα ο Χολέμπας, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης, δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες διατήρησαν την υπεροχή, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 51’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Αμπνούν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν ότι μπορούν περισσότερο από την αναμέτρηση, ωστόσο, το σουτ του Γιαννιώτα βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν πως έχουν τα ψυχικά αποθέματα, ενώ από την άλλη, οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει και του επαναληπτικού με την Μέταλιστ, την ερχόμενη Πέμπτη (15/3).

Στο 66’ ο Άρης απείλησε την εστία του Μέγιερι, έπειτα από φάουλ του Καπετάνου από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Σανκαρέ στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει κάποια ανησυχία στον Ούγγρο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» κλείδωσαν το «τρίποντο» φτάνοντας στο 3-0 με τον Μιραλάς. Ο Μακούν έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Βέλγος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη και με το… μυτάκι από πλάγια θέση, έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Σολτάνι στο 81’ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι. Έτσι, φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα, με τους Πειραιώτες να παίρνουν το «τρίποντο» που τους διατηρεί στην πρώτη θέση, έχοντας παράλληλα διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται σε λίγη ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Θυμηθείτε το pregame όπως σας το παρουσίασε το Onsports που είναι στο φαληρικό γήπεδο

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα Ολυμπιακός - Άρης, μέσα από το γήπεδο του Onsports.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_5cscsbig{/kultura}

«Ζέσταμα» για Μέταλιστ και ντέρμπι ο Ολυμπιακός (photos+videos)

{kultura}1_nuqvaewy{/kultura}


Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved