Είναι ακόμα… ζωντανή η Κέρκυρα, 2-0 την Ξάνθη (photos+videos)

Είναι ακόμα… ζωντανή η Κέρκυρα, 2-0 την Ξάνθη (photos+videos)

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της κατέκτησε η Κέρκυρα, η οποία επιβλήθηκε της Ξάνθης με σκορ 2-0 και διατήρησε, έτσι, ζωντανές, τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Οι Καλαντζής και Γκουστάβο πέτυχαν τα «χρυσά» γκολ. 

Τεράστιας σημασίας νίκη πήρε η Κέρκυρα επί της Ξάνθης, στη μάχη για την εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία. Μετά από ένα κάκιστο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο και χάρη στα πολύ ωραία γκολ των Καλαντζή και Γκουστάβο πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

Από την άλλη πλευρά, η ήττα αυτή της Ξάνθης ήταν η έκτη συνεχόμενη για την ακριτική ομάδα και δεν αποκλείεται γρήγορα να την δούμε να μπαίνει σε περιπέτειες.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Μόνο παιχνίδι αξιώσεων δεν ήταν αυτό του πρώτου ημιχρόνου στην Κέρκυρα. Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πολύ γρήγορα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να δίνουν και να παίρνουν κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης (2’), αλλά τόσο ο Μαρτίν, όσο και ο Ιωάννου, στη συνέχεια, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί.  

Η Ξάνθη προσπάθησε ν’ απαντήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα τα επόμενα λεπτά η Κέρκυρα να πάρει τον έλεγχο των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρει και αυτή να γίνει απειλητική. Μοναδική άξια αναφοράς φάση ήταν αυτή του 25’, όταν η μπάλα, από το σουτ του Μαρτίν, πέρασε άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά (αν και η Ξάνθη ανέβασε εκ νέου ρυθμό) αμφότερες οι ομάδες επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι μακρινών μπαλιών, ενώ όσες φορές η μπάλα ήταν στο χορτάρι ο διαιτητής, Θάνος, διέκοπτε το παιχνίδι λόγω κάποιου σκληρού μαρκαρίσματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικό τρόπο, καθώς μόλις στο 47’ η Ξάνθη έκανε, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, αισθητή την παρουσία της. Συγκεκριμένα, ο Μαρκόφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας, «έσπασε» την μπάλα στον Βλαχοδήμο, αλλά αυτός δεν κοντρόλαρε όπως θα ήθελε και έτσι, στη συνέχεια, οι αμυντικοί της Κέρκυρας απομάκρυναν την μπάλα από την περιοχή πριν κάποιος άλλος γίνει απειλητικός.

Προφανώς αυτή η φάση λειτούργησε ως «καμπανάκι» για τους παίκτες του Γκράθια, με αποτέλεσμα να βάλουν την μπάλα κάτω και να προσπαθήσουν, πλέον, με σαφώς πιο οργανωμένες επιθέσεις ν’ απειλήσουν την ομάδας της Ξάνθης.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 60’, μετά από σέντρα του Μαρτίν, από τα δεξιά, ο Καλαντζής με ωραίο δεξί σουτ, στην κίνηση, έστειλε την μπάλα να προσγειωθεί στα δίχτυα του Βιβιανί (1-0). Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στη συγκεκριμένη φάση η Ξάνθη είχε μείνει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, λόγω ενός τραυματισμού του Φλίσκα.  

Το γκολ «ξεκλείδωσε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γκραθία και λίγο αργότερα, στο 69’, ο Γουστάβο με δυνατό, ευθύβολο, σουτ, μετά από «στρώσιμο» του Ερίθε, έκανε το 2-0 για την Κέρκυρα και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για το «χρυσό» τρίποντο.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να πατήσουν περιοχή, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν άφησαν χώρους και έτσι οι όποιες ελπίδες τους γρήγορα εξανεμίστηκαν.

Λίγο πριν το τέλος, της αναμέτρησης, αποβλήθηκε ο Ντάνι επειδή κάτι είπε στον διαιτητή, ενώ αμέσως μετά και ο Ουζουνίδης, λόγω διαμαρτυρίας. 

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_vhjnwt8r{/kultura}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Είναι ακόμα… ζωντανή η Κέρκυρα, 2-0 την Ξάνθη (photos+videos)

{kultura}1_f7mzj220{/kultura}


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved