«Έχτισε» σερί, αγκάλιασε την πεντάδα (photos+videos)

«Έχτισε» σερί, αγκάλιασε την πεντάδα (photos+videos)

Αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, ο Ατρόμητος έκανε το χρέος του. Με γκολ των Μπρίτο (65’) και Μήτρογλου (74’) επικράτησε 2-0 της αξιόμαχης Δόξας στο Περιστέρι, πέρασε τέταρτος στη βαθμολογία με τέταρτο σερί τρίποντο και με νίκη επί των Μαυραετών την ερχόμενη Τετάρτη, θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την είσοδο στην πεντάδα.

Στο τρίτο μόλις ραντεβού των δύο ομάδων (τα δύο προηγούμενα τη σεζόν 80-81 έληξαν ισόπαλα, αμφότερα με 1-1) υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Ο Ατρόμητος γνώριζε ότι με νίκη σήμερα και με τρίποντο στο εξ αναβολής ματς της Τετάρτης στο Καυτανζόγλειο, θα έκανε τεράστιο βήμα για την κατάληψη μιας από τις πρώτες πέντε θέσεις. Η Δόξα από την πλευρά της, έπαιζε τα ρέστα της, μια και μετά την ήττα στα Γιάννενα, οι πιθανότητες παραμονής μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν πολύ νωθρά στο ματς και παρά το επιθετικό 4-4-2 που επέλεξε ο Γιώργος Δώνης με τους μπακ να γίνονται εξτρέμ ανεβαίνοντας πολύ ψηλά, δεν απείλησαν τον Σέρεμετ στο πρώτο μισάωρο, με εξαίρεση ένα πλασέ του Μπρίτο στο 9’ που πέρασε άουτ. Σε αυτό το διάστημα, μάλιστα, η καλά οργανωμένη φιλοξενούμενη ήταν αυτή που έφτασε δις κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ράντμαν έδειξε καλά αντανακλαστικά στα δυνατά σουτ των Μπριλάκη και Ουέλινγκτον στο 21’ και στο 22’ αντίστοιχα.

Από το 30’ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, εντούτοις ο Δημούτσος έχασε το… άχαστο (30’) αν και αφύλαχτος, ενώ το έξυπνο πλασέ του Μήτρογλου (36’) εξουδετερώθηκε από τον Σέρεμετ. Οι Μαυραετοί απάντησαν με τον Ουέλινγκτον να αστοχεί για… λίγο στο 38’ και κάπως έτσι το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ, με αποτέλεσμα τα φίδια να αρχίζουν να ζώνουν τους φίλους του Ατρομήτου και βέβαια τον Γιώργο Δώνη που σίγουρα περίμενε καλύτερα εικόνα και περισσότερη ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές του.

Αναγκασμένος να πιέσει για να βρει τουλάχιστον ένα γκολ, ο Ατρόμητος μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο έλειψε μάλιστα να φτάσει στον στόχο του στο 54’, όταν ο Μήτρογλου βρήκε με σέντρα τον Τάτο στη μικρή περιοχή, η μπάλα όμως από την κεφαλιά του βραχύσωμου μέσου κατέληξε στην αγκαλιά του Σέρεμετ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και βλέποντας ότι η ομάδα του ήταν εγκλωβισμένη, ο Δώνης έκανε δύο αλλαγές και ένα γνωστό τρικ. Πέρασε στο ματς Καραγκούνη και Επστάιν στις θέσεις των Ζουέλα και Γιαννούλη και χρησιμοποίησε τον Γερμανό ως αριστερό μπακ, κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές τη φετινή σεζόν. Για καλή του τύχη, ο Επστάιν ήταν αυτός που βοήθησε ώστε να έρθει το γκολ στο 65’. Η σέντρα του «Ντένις του τρομερού» ήταν άψογη και ο Μπρίτο δεν την άφησε να πάει χαμένη. Με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Σέρεμετ και λύτρωσε τους συμπαίκτες του.

Το τέρμα του Βραζιλιάνου «έλυσε» τον Ατρόμητο που βλέποντας ότι δεν πιεζόταν στο ελάχιστο από τη Δόξα, έψαξε και το δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσει» το τρίποντο. Το πέτυχε στο 74’ με τον Μήτρογλου να νικά σε μια αντεπίθεση δύο αμυντικούς, να πλασάρει σωστά τον Σέρεμετ και να αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η τεχνική του κατάρτιση σπανίζει στα ελληνικά γήπεδα. Οι σαφώς ανεβασμένοι στο δεύτερο 45λεπτο Περιστεριώτες πανηγύρισαν την τέταρτη διαδοχική τους νίκη και δικαιολογημένα οι οπαδοί του ονειρεύονται… ευρωπαϊκά ταξίδια. Οσο για τη Δόξα, η σημερινή ήττα είναι μάλλον καταδικαστική. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πάλεψε και το παιχνίδι του Περιστερίου, ωστόσο με την αδυναμία της να φτιάξει φάσεις στις αρκετές αντεπιθέσεις που έβγαλε, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο από το 0-0.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{kultura}1_dqv9e81z{/kultura}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

«Έχτισε» σερί, αγκάλιασε την πεντάδα (photos+videos)

{kultura}1_g47mugs5{/kultura}


Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved