Οι πολυτιμότεροι παίκτες των τελικών!

Οι πολυτιμότεροι παίκτες των τελικών!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα... ξίφη τους για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (10/03,18:30), και το Onsports σας παρουσιάζει τους MVP που έκριναν με την παρουσία τους τα τέσσερα τελευταία τρόπαια!

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν... μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελούν 2 από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν αντίπαλο για να μπορέσει να τους κοντράρει στον ελληνικό χώρο. Εκτός από τους τελικούς στην Α1 ανδρών, τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν έχουν δώσει... ραντεβού και στον Τελικό Κυπέλλου.

Το Σάββατο (10/03, 18:30), κάποιος από τους δύο θα πάρει... κεφάλι, αφού στις τελευταίες 5 μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχουν κατακτήσει από δύο φορές το τρόπαιο.

Τελικός Κυπέλλου 2008 (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 81-79)

Οι «πράσινοι» με περιφέρεια που έμενε... ζεστή καθ' όλη τη διάρκεια του τελικού, καταφέρνουν και παίρνουν δύσκολα το τρόπαιο. Τα 16 τρίποντα άλλωστε, μόνο λίγα δεν θεωρούνται για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» με κύριο... όπλο τους τον Λιν Γκριρ (28 π.) αλλά και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (15 π.), έμεναν κοντά στο σκορ, όμως ο κύριος που ακούει στο όνομα «Κώστας Τσαρτσαρής» έδινε πάντα τη λύση. Σε 22 περίπου λεπτά παιχνιδιού, πέτυχε 14 πόντους, με κρίσιμα σουτ μάλιστα πριν από το τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, είχε 2/2 βολές, 0/1 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 μόλις λάθος και 2 κοψίματα! Το tendex του (0.754) άλλωστε, μαρτυρά τα πάντα!

Τελικός Κυπέλλου 2009 (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 80-70)

Δεύτερη σερί χρονιά και η κούπα «βάφεται» και πάλι πράσινη! Οι δύο «αιώνιοι» προσφέρουν πλούσιο θέαμα, πηγαίνουν μέχρι την τελευταία περίοδο χέρι-χέρι στο σκορ, όμως μιλάει την κρίσιμη στιγμή ο «Μητσάρας». Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με... ψυχρό αίμα «εκτελεστή», πετυχαίνει 2 τρίποντα «μαχαιριά» στην καρδιά του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας τη διαφορά για την ομάδα του λίγο πριν το φινάλε στους 8 πόντους! Παπαλουκάς και Γκριρ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή οδηγούσαν τους «ερυθρόλευκους», παθαίνουν... μπλακ-άουτ και ο Διαμαντίδης ανακηρύσσεται MVP του τελικού. Σε 33 λεπτά, πετυχαίνει 16 πόντους με καταπληκτικά ποσοστά. Πιο αναλυτικά, είχε 3/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη!

Τελικός Κυπέλλου 2010 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-64)

Οκτώ χρόνια ήταν πολλά! Τόσος καιρός πέρασε μέχρι οι «ερυθρόλευκοι» να καταφέρουν να σηκώσουν κάποιο τρόπαιο. Διαμαντίδης και Πέκοβιτς δεν ήταν αρκετοί για να κατακτήσει το «τριφύλλι» το έκτο του συνεχόμενο κύπελλο, αφού αντιστράφηκαν οι... ρόλοι. Ο Ολυμπιακός με κρίσιμα σουτ από την περιφέρεια «σκοτώνει» την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να κρατά καθ' όλη τη διάρκεια των 40 λεπτών τη... μπαγκέτα του μαέστρου. Ο Σέρβος βρέθηκε σε μεγάλη μέρα (22 π.) και σε... μεγάλη ρέντα (ένα σουτ κατέληξε στη στεφάνη, αναπήδησε στο ταμπλό και κατέληξε στο διχτάκι)! Αναλυτικά, είχε σε 32 λεπτά 22 πόντους, με 5/5 βολές, 4/6 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ!

Τελικός Κυπέλλου 2011 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-68)

Με τη... συνταγή της προηγούμενης χρονιάς, οι Πειραιώτες κατακτούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Κύπελλο Ελλάδας. Μπατίστ και Διαμαντίδης (ως συνήθως), κρατούν τον Παναθηναϊκό ζωντανό μέσα στο παιχνίδι, όμως υπολόγισαν χωρίς τον... ξενοδόχο. Το όνομα αυτού; Μίλος Τεόντοσιτς. Ο πλέι-μέικερ των «ερυθρολεύκων», πιο ώριμος από ποτέ, καθοδηγεί την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην κατάκτηση της κούπας, σε ένα εντυπωσιακό και παράλληλα ποιοτικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Σημειώνει μάλιστα και το πιο κρίσιμο σουτ του τελικού. Τρία λεπτά και σαράντα τρία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 64-63. Ο Σέρβος παίρνει τη μπάλα στο τρίποντο, σηκώνεται στην εκπνοή της επίθεσης με... κρεμασμένο επάνω του τον Καλάθη και από τα 7.5 μέτρα σκοράρει με ταμπλό! Θέλετε τύχη, θέλετε ικανότητα ή «ψυχρό αίμα»; Όπως και να 'χει ήταν αναμφισβήτητα το highlight του αγώνα. Ο Τεόντοσιτς είναι και πάλι MVP, για δεύτερη σερί χρονιά, αφού πετυχαίνει σε 30 λεπτά παιχνιδιού 18 πόντους, με 4/4 βολές, 4/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα!

Σε λίγες ώρες λοιπόν, θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδας και ποιος θα βρεθεί στη... μέρα του, για να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς. Και οι δύο ομάδες έχουν τυπώσει τα καθιερωμένα μπλουζάκια «Κυπελλούχος Ελλάδος 2012», όμως μόνο μία από τις δύο θα τα φορέσει...



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved