Σχεδίαση που συναρπάζει. Το σχεδιαστικό DNA της BMW

Σχεδίαση που συναρπάζει. Το σχεδιαστικό DNA της BMW

Όλες οι BMW είναι άμεσα αναγνωρίσιμες και μεταφέρουν το μήνυμα - σήμα κατατεθέν του brand: Γνήσια Οδηγική Απόλαυση.

Η BMW θεωρείται πρότυπο αυθεντικής, φουτουριστικής αυτοκινητιστικής σχεδίασης. Αυθεντικής με την έννοια ότι δίνει την υπόσχεση μιας οδηγικής εμπειρίας την οποία τηρεί και εκπληρώνει από την πρώτη στιγμή, με την πρώτη ματιά. Η σχεδίαση BMW είναι φουτουριστική με την έννοια ότι προβάλλει πρωτοποριακές καινοτομίες, οι οποίες συνεχώς ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία premium. Με το πέρασμα των δεκαετιών, διάφορα σχεδιαστικά στοιχεία έχουν διαμορφώσει το μοναδικό DNA της BMW, όπως αυτό εκφράζεται μέσα ξεχωριστές αναλογίες, επιφάνειες και λεπτομέρειες.

Κάθε BMW ερμηνεύει αυτά τα χαρακτηριστικά υπό το δικό της πρίσμα εκφράζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας, αναγνωρίζει την αξία αυτών των σχεδιαστικών στοιχείων στη διαμόρφωση οπτικής της ταυτότητας και συστηματικά τα βελτιώνει και τα καλλιεργεί, ενώ τώρα δίνουν το παρών σε όλα τα μοντέλα BMW, σύγχρονα και παλιά. Κάποια από τα κυρίαρχα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε μία BMW είναι οι αναλογίες σε ότι έχει να κάνει με τους όγκους του αμαξώματος, οι διαμόρφωση των επιφανειών και ορισμένες λεπτομέρειες που σε κάθε περίπτωση γίνονται χαρακτηριστικές. Με τον τρόπο αυτό πλάθεται ο χαρακτήρας της και διαμορφώνει την αναγνωρίσιμη εμφάνιση κάθε μοντέλου της.

Οι χαρακτηριστικές αναλογίες – μακρύ μεταξόνιο, κοντοί πρόβολοι, μακρύ καπό και καμπίνα επιβατών τοποθετημένη προς τα πίσω – παραπέμπουν στη σπορ κομψότητα και τη δυναμική όλων των BMW πριν καν το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται. Η ατομικότητα κάθε μοντέλου εκφράζεται μέσα από περίτεχνες, ανάγλυφες επιφάνειες, που παίρνουν οριστική μορφή με ακριβείς γραμμές οριστικοποιώντας το σχήμα του αυτοκινήτου. Κάθε μοντέλο λανσάρει τη δική του εκδοχή στην εξωτερική σχεδίαση, με εξατομικευμένες, προσεγμένες λεπτομέρειες.

Το εμπρός τμήμα μιας BMW, από μόνο του, περιλαμβάνει στοιχεία που προσδιορίζουν καθαρά την ταυτότητα του αυτοκινήτου. Η χαρακτηριστική μάσκα δύο τμημάτων που λανσαρίστηκε το 1933, η κεντρική θέση του εμβλήματος από πάνω, και οι διπλοί στρογγυλοί προβολείς αποτελούν μία εντυπωσιακή σχεδιαστική σύνθεση όπου οι προβολείς, ‘κομμένοι’ οπτικά στο πάνω τμήμα διαμορφώνουν το ύφος του αυτοκινήτου επικεντρωμένο στο δρόμο. Στο προφίλ συναντάμε ομοίως πολυάριθμα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία BMW που ερμηνεύονται διαφορετικά σε κάθε μοντέλο.

Το μακρύ καπό ‘χάνεται’ ομαλά στην καμπίνα επιβατών που είναι τραβηγμένη προς τα πίσω, διαμορφώνοντας έτσι μια επιμηκυμένη σιλουέτα που είναι κομψή και λειτουργική, δίνοντας την αίσθηση της επιτάχυνσης ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Το μακρύ μεταξόνιο αποτελεί μία δυναμική και κομψή βάση για το αυτοκίνητο, ενώ οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι υποστηρίζουν τη συνολική φιλοσοφία αναλογιών που διαχωρίζονται από κομψές γραμμές. Χαρακτηριστική είναι και η πλαϊνή επιφάνεια των παραθύρων με το χρωμιωμένο πλαίσιο, εμπνευσμένη από τη σχεδίαση ενός coupé.

Για το εσωτερικό, η BMW είναι γνωστή για την οδηγοκεντρική φιλοσοφία της. Η εργονομική διάταξη της καμπίνας σέβεται τον οδηγό: τα κυριότερα λειτουργικά στοιχεία και χειριστήρια στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα είναι προσανατολισμένα προς τον οδηγό, προσφέροντας βέλτιστη ορατότητα και ευκολία πρόσβασης. 



ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved